Fafniak Napisano 6 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2022 Dnia 27.01.2022 o 19:55, Fafniak napisał: No chyba nie będzie mi dane tego spróbować ale cuś takiego : https://sklep.toroidy.pl/pl/p/6N8S-NOS/785 - cena żadna a moze być inaczej Dzięki @MariuszZ wiem że nie ma absolutnie żadnego sensu kupowanie tych lampek I wiem jaki będzie następny zakup Oficjalnie @MariuszZ - Dziękuję !!! Jak będziemy mieli okazje się spotkać to dostaniesz całuska w czółko 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 9 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2022 (edytowany) @MariuszZ - mam nadzieję że przesyłka dotarła? I wszystko jest ok ? Nowe goście w dom Edytowano 9 lutego 2022 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 9 lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 lutego 2022 Jakieś nowe wrażenia czy jeszcze za wcześnie na nie? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 9 lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 lutego 2022 34 minuty temu, Fafniak napisał: mam nadzieję że przesyłka dotarła? I wszystko jest ok ? Tak. Paka dotarła. Dzięki. Boję się pisać do Ciebie żebyś mnie znawu nie obcałowywał 🤣 Słuchałem cały dzień nowych płyt CD. Zapomniałem o bożym świecie na chwilę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 lutego 2022 8 godzin temu, Amarok napisał: Jakieś nowe wrażenia czy jeszcze za wcześnie na nie? 😉 Jak będą grać to ja wiem dzięki Mariuszowi. Na razie jest "tak sobie" 8 godzin temu, MariuszZ napisał: Zapomniałem o bożym świecie na chwilę. chwilę powiadasz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 10 lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 lutego 2022 No tak z 6-ść cedeków ciągiem będzie chwil parę. Mija czas przy muzyce inaczej niż na... obieraniu ziemniaków na przykład 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 10 lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 lutego 2022 9 minut temu, MariuszZ napisał: Mija czas przy muzyce inaczej niż na... obieraniu ziemniaków na przykład 😉 Można słuchać obierając 😉. Wiem wiem, niektórzy takiego słuchania nie uznają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2022 (edytowany) Czy ktoś zna tego człowieka ? Pisze że to jego produkt : https://www.ebay.pl/itm/154842592481 Edytowano 13 lutego 2022 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 13 lutego 2022 Udostępnij Napisano 13 lutego 2022 Tak, ja znam. Mam te adaptery , widziałam też je w trakcie "produkcji". https://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/06/437547.php 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2022 I rozumiem ze sprawują się ładnie dzięki za info 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 lutego 2022 Udostępnij Napisano 13 lutego 2022 Kupowałem u Niego z 3-4 lata temu i wrzucałem link niedawno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 14 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 widocznie przegapiłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 21 marca 2022 Udostępnij Napisano 21 marca 2022 (edytowany) Ja nadal testuje lampy ECC83 na nowy wzmacniaczu hybrydzie. Jako pierwsze wstawiłem legendarne Mullardy Valve. W stosunku do fabrycznych lamp: - brzmienie ciemniejsze; - mniej powietrza; - o dziwo mniej wyraziste wokale czym byłem zaskoczony; - góra bez blasku, wygładzona, za mało różnorodna; - bas bardziej mięsisty i mniej różnorodny; - średnie tony - jakby ich było trochę za dużo. Generalnie rozczarowanie. Telefunkeny Smooth Plate: - jasna, ale nie kłująca góra; - świetna precyzja i szczegółowość; - fajny, punktowy, różnorodny bas; - świetne wyraziste wokale, - średnica całkiem w porządku. Brimar (chyba największa póki co niespodzianka): - póki co gram na na nich krótko, ale to jakby połączenie najlepszych cech Mullarda (patrząc jak grały z poprzednim wzmacniaczem) i Telefunkena. Bardzo plastyczne granie, z kapitalnymi wokalami. Najlepsza średnica, wysokie z blaskiem ale ciut ciemniejsze niż na Telefunkenie (chyba tak mi się bardziej podoba). Niskie tony minimalnie gorsze niż na Telefrunkenie. Przez dwa dni grałem też na Amperexach for Medicine, ale to za krótko, aby jest rzetelnie ocenić. Brzmieniowo wydają się podobne do Telefunkenów. Póki co jednak chyba Brimar gra najlepiej. Z poprzednim wzmacniaczu, gdzie też używałem ECC83 zdecydowanie najlepiej wypadały Mullardy. Dodam, że najlepsze niskie tony póki co miały lampki fabryczne. Współczesne, ale ze świetnym punktowym i przede wszystkim różnorodnym basem. Edytowano 21 marca 2022 przez Melo-man literówki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts