MobyDick Napisano 4 listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 listopada 2019 No i od tego czy chcemy większej poprawy dźwięku czy tez mniejszej. Soundbary są dla tych którzy nie chcą rozstawiać kolumn i godzą się na związane z tym ograniczenia w jakości dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Zasadziński Napisano 4 listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 listopada 2019 1 godzinę temu, MobyDick napisał: No i od tego czy chcemy większej poprawy dźwięku czy tez mniejszej. Soundbary są dla tych którzy nie chcą rozstawiać kolumn i godzą się na związane z tym ograniczenia w jakości dźwięku. Dokładnie tak. Jak szukałem dźwięku dla siebie, to też pierwsze kroki skierowałem w stronę soundbar i pewnie żeby nie beznadziejna podstawka TV który posiadam (NU8042), kupiłbym coś takiego. Ale że przez tą podstawkę, nie miałem jak ułożyć belki, zacząłem zgłębiać temat dalej i tak skończyłem z małym aplitunerem i kolumnami. Jeśli ktoś ogląda głównie filmy, to soundbar się sprawdzi. Taki JBL 3.1 ma dość duży subwoofer, daje baaardzo dużo basu. Wszelkie wybuchy, trzaśnięcia drzwiami, wystrzały....szyby będą drżały. Muzyki od bieda da się posłuchać, ale bezpośredniego porównania z zestawem stereo w zbliżonej cenie żaden soundbar nie wytrzyma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysław Kaczmarek Napisano 4 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2019 Klipsch R-15PM a co o tym powiecie? lepsze to niż soundbar do 2k? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Zasadziński Napisano 4 listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 listopada 2019 1 godzinę temu, Przemysław Kaczmarek napisał: Klipsch R-15PM a co o tym powiecie? lepsze to niż soundbar do 2k? Czekaj czekaj, ale wiesz że do takich głośników, musisz kupić jeszcze amplituner? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 listopada 2019 To są kolumny aktywne z bluetooth . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karo Napisano 4 listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 listopada 2019 17 minut temu, Radosław Zasadziński napisał: Czekaj czekaj, ale wiesz że do takich głośników, musisz kupić jeszcze amplituner? Do kolumn aktywnych?🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 listopada 2019 Tego typu kolumn jest masa w sprzedaży. To są z reguły kolumny pasywne , gdzie w jednej jest jakiś dość kiepski wzmacniacz stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Zasadziński Napisano 4 listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 listopada 2019 A sorry, myślałem że to kolumny pasywne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Zasadziński Napisano 4 listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 listopada 2019 Takie coś do 2 tys.? https://www.salonydenon.pl/pl/MM/Produkty/STEREO/MINI_SYSTEMY/RCD-M41___Signature_S20 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 listopada 2019 Zestaw nr 3 wydaje się być lepszą opcją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 listopada 2019 14 godzin temu, Przemysław Kaczmarek napisał: Klipsch R-15PM a co o tym powiecie? lepsze to niż soundbar do 2k? Nie. Za 2k kupisz znacznie lepsze kolumny aktywne. Soundbar na pewno nie jest dla tych co słuchają muzyki i oglądają filmy. Bez przesady. Soundbar zostaw wynyslonym jako zastępstwo głośników tv które od dawien już dawna były coraz gorszej jakości. Więc producenci wymyślili takowe belki, często designem dopasowane do tv. Optycznie kobiety były w szale. Jeśli była kwestia zakupu audio do domu to mus to soundbar. Nie zajmuje miejsca i wygląda pięknie. Dopiero później prawdziwi producenci audio odkryli potencjał i zaczęli robić teoretycznie lepszej jakości belki. A prawda jest taka że jest kilka modeli które starają się bronić cena. A reszta to po prostu do wiadomości się nadaje. Jaka muzyka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Zasadziński Napisano 5 listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 listopada 2019 8 godzin temu, MobyDick napisał: Zestaw nr 3 wydaje się być lepszą opcją. Lepszą, bo? Funkcjonalnie Denon kryje tego SMSL, pytanie jak z jakością i wydajnością wzmacniacza. Czy może rozchodzi się o kolumny i ten Magnat to inna liga? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 listopada 2019 (edytowany) Sądzę ze jedno i drugie to zupełnie inna liga. SMSL AD18 wprawdzie nie słyszałem, ale na podstawie tego co słyszałem z innych wzmacniaczy SMSL opartych o układy wzmacniaczy Texas Instruments powinno być dużo lepiej jeśli chodzi o dźwięk. Jeśli chodzi o funkcjonalność to usieciowienie takiego wzmacniacza wystarczy Chromecast, Audiocast lub coś podobnego. Jeśli jest potrzebny napęd optyczny , wystarczy tu użyć bluraya lub DVD podłączone do TV. Takie wzmacniacze impulsowe są zwykle bardzo wydajne, nawet gdy dysponują małą mocą. No i TV ma wyjście cyfrowe elektryczne a nie optyczne jak ma ten Denon ( to komplikacja wymagająca dodatkowego konwertera ). Są jednak ludzie którzy chcą mieć wieżę która wygląda jak on i dla nich jest stworzony. Edytowano 5 listopada 2019 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sa Napisano 5 listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 listopada 2019 2 godziny temu, MobyDick napisał: wystarczy Chromecast, Audiocast Czy wiecie gdzie można w polszy jeszcze to kupić? Bo już chyba wyszło z obiegu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 listopada 2019 Audiocast: https://www.ceneo.pl/47728203 Google wycofuje się z Chromecasta Audio bo był za tani i na allegro widzę ze są jeszcze 2 aukcje na których są w sprzedaży. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysław Kaczmarek Napisano 5 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2019 5 godzin temu, S4Home napisał: Nie. Za 2k kupisz znacznie lepsze kolumny aktywne. Soundbar na pewno nie jest dla tych co słuchają muzyki i oglądają filmy. Bez przesady. Soundbar zostaw wynyslonym jako zastępstwo głośników tv które od dawien już dawna były coraz gorszej jakości. Więc producenci wymyślili takowe belki, często designem dopasowane do tv. Optycznie kobiety były w szale. Jeśli była kwestia zakupu audio do domu to mus to soundbar. Nie zajmuje miejsca i wygląda pięknie. Dopiero później prawdziwi producenci audio odkryli potencjał i zaczęli robić teoretycznie lepszej jakości belki. A prawda jest taka że jest kilka modeli które starają się bronić cena. A reszta to po prostu do wiadomości się nadaje. Jaka muzyka? A co polecisz ? Nie mam ukierunkowana na konkretny rodzaj. Pop, dance raczej ten styl. Na pewno odpada rock, metal, jazz. Prio to filmy, aby jednak był delikatny basik, muzyka główne w weekendy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysław Kaczmarek Napisano 5 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2019 17 godzin temu, Radosław Zasadziński napisał: Takie coś do 2 tys.? https://www.salonydenon.pl/pl/MM/Produkty/STEREO/MINI_SYSTEMY/RCD-M41___Signature_S20 Nie mam gniazda optycznego w tv. Tutaj przejsciowke musiałbym zastosować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 Masz coaxial. Rzadko spotykane w tv faktycznie. Są przejściówki ztakiego sygnału cyfrowego na optyczny. Nawet na alledrogo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 6 listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 @S4Home Serio, rzadko? Ja też mam koaksjalne gniazdo w TV!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5k7 Napisano 6 listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 4 minuty temu, S4Home napisał: Masz coaxial. Rzadko spotykane w tv faktycznie. Są przejściówki ztakiego sygnału cyfrowego na optyczny. Nawet na alledrogo. Ja też mam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 Hmm a jakie macie tv? W sensie ilo letnie? Tak pytań z ciekawości. Bo od paru lat to raczej spotykam optyk. Ale TV to nie mój konik więc wiecie lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5k7 Napisano 6 listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 1 godzinę temu, S4Home napisał: Hmm a jakie macie tv? W sensie ilo letnie? Tak pytań z ciekawości. Bo od paru lat to raczej spotykam optyk. Ale TV to nie mój konik więc wiecie lepiej. No ze 4 ma na pewno. 15 godzin temu, Przemysław Kaczmarek napisał: Nie mam gniazda optycznego w tv. Tutaj przejsciowke musiałbym zastosować Ja bym łaczył przez RCA, nie sądze ze przez coaxa w tej konfiguracji bedzie lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 Wbrew pozorom wiele nowych TV ma wyjścia cyfrowe w postaci pojedynczego RCA. Takim złączem łatwiej przekazywać dźwięk o dużej gęstości. Optyczne złącza lepiej izolują sprzęt audio od zakłóceń pochodzących od instalacji antenowej i chyba z tego powodu wielu producentów TV decyduje się właśnie na nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Zasadziński Napisano 6 listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 16 godzin temu, Przemysław Kaczmarek napisał: Nie mam gniazda optycznego w tv. Tutaj przejsciowke musiałbym zastosować Masz HDMI ARC, więc idealnie byłoby po tym, ale to już inwestycja w pełnoprawny amplituner. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 Albo wzmacniacz z wejściem coaxial lub tani DAC + wzmacniacz . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts