Oliwier Napisano 12 listopada 2019 Udostępnij Napisano 12 listopada 2019 Witam Poszukuje DACa do około 500zł(może być trochę więcej), DAC będzie podłączony z komputerem. Posiadam kolumny Indiana Line DJ 310 wraz z wzmacniaczem Onkyo A9110. Proszę o propozycję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Szpiglewski Napisano 12 listopada 2019 Udostępnij Napisano 12 listopada 2019 Kup sobie malinę i Hata z Dac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oliwier Napisano 12 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2019 28 minut temu, Marcin Szpiglewski napisał: Kup sobie malinę i Hata z Dac ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 13 listopada 2019 Udostępnij Napisano 13 listopada 2019 (edytowany) Nie ten dział @Oliwier po pierwsze. Po drugie tu masz 4 strony o tym co kupić do 1000zł: Chyba najpopularniejszy dac w Twoim budżecie: Link <------- ale najpierw przeczytaj temat o Dac-ach do 1000zł. @RoRo .......wiesz co 😁😁 Edytowano 13 listopada 2019 przez Kamill00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 Jeśli potrzebujesz DAC wyłącznie z wejściem USB to lepszym wyborem od już dość wiekowego Cambridge Audio DacMagic 100 będzie TOPPING D10 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oliwier Napisano 14 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 Właśnie oglądałem Topping D10, masz może jakieś sprawdzone opinie o nim? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 14 listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 @Oliwier ja używam od prawie dwóch lat i mogę napisać z czystym sumieniem, że jest rewelacyjny. TU masz opinię w technicznym ujęciu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 (edytowany) Warto zwrócić uwagę na to że złącza toslink i koaksjalne są wyjściami a nie wejściami. Jedyne wejście to USB. Edytowano 14 listopada 2019 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oliwier Napisano 14 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 @MobyDick Wiem, ale potrzebuję tylko wejścia USB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 14 listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 To może coś tańszego? Behringer UCA202 wypadł w testach inżynierskich całkiem nieźle, a jego starszy (lepszy?) brat Behringer UCA222 kosztuje niecałą stówkę Używam jako karty do pomiarów RMAA i mimo, że nie jest to karta referencyjna pozwala zobaczyć czy w układzie wszystko gra jak trzeba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 15 listopada 2019 Udostępnij Napisano 15 listopada 2019 Dnia 13.11.2019 o 01:34, Kamill00 napisał: Nie ten dział @Oliwier po pierwsze. Po drugie tu masz 4 strony o tym co kupić do 1000zł: ... @RoRo .......wiesz co 😁😁 Przeniosłem wątek do właściwego działu Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 Też stawiam na Topping D10. TUTAJ masz inną recenzje z technicznego punktu widzenia. Black friday już niebawem, można coś taniej upolować u Chińczyków Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oliwier Napisano 16 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 Dzięki wszystkim za propozycję, padło na Topping D10. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 Nostromo dac. Polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 Tyle że on nie ma wejścia USB. Byłby potrzebny konwerter USB do spdif. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 Cambridge DAC 100 jest u mnie do wypożyczenia. Weź od kogoś nostromo i te inne DAci i po prostu sprawdź. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 1 godzinę temu, MobyDick napisał: Tyle że on nie ma wejścia USB. Byłby potrzebny konwerter USB do spdif. DAC uNostromo V6 390 zł http://nostromo.audio/pl/przetworniki-cyfrowo-analogowe-dac/38-dac-unostromo-v6.html Hypnos, 100 zł ponad budżet, ale warto. http://nostromo.audio/pl/przetworniki-cyfrowo-analogowe-dac/63-dac-hypnos.html To z nowych. Które można zwrócić w terminie do 14 dni. Można szukać używanego. Będzie taniej, ale zakup w ciemno. Co nie polecam. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 4 godziny temu, MobyDick napisał: Tyle że on nie ma wejścia USB. Byłby potrzebny konwerter USB do spdif. Topping D10 się nada na taki konwerter Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Topping D10 się nada na taki konwerter I ma op-ampy na socketach. Jak ktoś chce się bawić w modowanie to ma ułatwioną sprawę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 58 minut temu, kukocz napisał: I ma op-ampy na socketach Stoliczek jest jeden od bufora. Sekcje I/V są na stałe i szkoda rozgrzebywać. Wymiana opampa w buforze (standardowo OPA2604) wg mnie nie ma najmniejszego sensu. Próbowałem z różnymi kościami i nie odnotowałem zmiany barwy dźwięku. Nawet dyskretne opampy Staccato próbowałem (zdjęcie). Nic. Żadnych zmian Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 7 minut temu, MariuszZ napisał: Stoliczek jest jeden od bufora. Sekcje I/V są na stałe i szkoda rozgrzebywać. Wymiana opampa w buforze (standardowo OPA2604) wg mnie nie ma najmniejszego sensu. Próbowałem z różnymi kościami i nie odnotowałem zmiany barwy dźwięku. Nawet dyskretne opampy Staccato próbowałem (zdjęcie). Nic. Żadnych zmian Niezłego cyborga tam wsadziłeś Cenna uwaga. Widocznie w tym przypadku nie ma sensu kombinować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 3 godziny temu, kukocz napisał: Niezłego cyborga tam wsadziłeś Poczytaj TU to wyobraźnia zrobi resztę. Podobno rewelacja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oliwier Napisano 16 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 Do tej pory muzyki słuchałem głównie z YouTube, i mam pytanie, czy usłyszę różnice gdybym słuchał np. z Tidal lub z Spotify? Wiem że jest okres próbny 30 dni, ale czy warto w ogóle próbować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 45 minut temu, Oliwier napisał: Wiem że jest okres próbny 30 dni, ale czy warto w ogóle próbować Trzeba spróbować wszystkiego. Tidal dla mnie najlepszy. Próbowałem Spotify i Qobuz przez Roona w Kraju. Na Tidalu też różnie. Zależy jaki materiał jest na serwerze. Są pięknie zmasterowane utwory i takie, że słuchać nie można ale to ogarniesz jak już popróbujesz 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Poczytaj TU to wyobraźnia zrobi resztę. Podobno rewelacja To mnie faktycznie zainteresowałeś. W dodatku polska firma... aż chce się się modować... muszę poczytać... 1 godzinę temu, Oliwier napisał: Do tej pory muzyki słuchałem głównie z YouTube, i mam pytanie, czy usłyszę różnice gdybym słuchał np. z Tidal lub z Spotify? Wiem że jest okres próbny 30 dni, ale czy warto w ogóle próbować. Różnica między youtube a np. spotify bedzie dużo większa niż miedzy spotify a tidalem. 22 minuty temu, MariuszZ napisał: Trzeba spróbować wszystkiego. Tidal dla mnie najlepszy. Próbowałem Spotify i Qobuz przez Roona w Kraju. Na Tidalu też różnie. Zależy jaki materiał jest na serwerze. Są pięknie zmasterowane utwory i takie, że słuchać nie można ale to ogarniesz jak już popróbujesz 😉 W Tidalu słychać więcej smaczków, ale też nie zawsze (w zależności od materiału tak jak piszesz) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts