Skocz do zawartości

Raspberry Pi4 + Hifiberry Digi+ PRO

wushu81

Recommended Posts

9 minut temu, libra napisał:

Mam pytanie, jak to w końcu jest; P4 grzeje a P3 mniej?

Która więc malinka lepiej się w roli streamera sprawdza? 

No i najbardziej istotne pytanie - który dac do malinki najlepszy?

4 grzeje niesamowicie. Mam na pulpicie aktualna temp. I dochodzi nawet do prawie 70 i wtedy zaczyna sie zawieszac. Zamontowany Wentylator nie pozwala przekroczyc 52 stopni ale wieczorem przy cichym słuchaniu przeszkadza. Dac u mnie to HifaceM2tech. Pozdr

• Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 5 months later...

Hejka,

macie już to przetestowane, jeżeli bym do rasp4b podłączył omawiany Khadas Tone Board to malinka będzie miała problemy z grzaniem?

Jak najlepiej to połączyć, bo wyczytałem, że najlepiej by Khadas był na osobnym zasilaniu, więc USB-C będzie zajęte.

Czy ewentualne dodanie wiatraczka do maliny, będzie miało wpływ na dźwięk?

Dziękuję, Piotrek

• 6 months later...

Cześć. 

Pozwolę sobie dołączyć się do tematu. 

Posiadam wzmacniacz diy i zamierzam podłączyć do niego malinę na stałe i korzystać ze Spotify. 

Będzie to raspberry pi 3b z nakładka hifiberry i wyświetlacz LCD. Volumio jako system odpada gdyż nie ma trybu graficznego. 

Teraz moje pytanie. 

Czy da się aby Spotify uruchamiało się od razu ze startem systemu? Jaki system do tego? 

1 godzinę temu, Kenobi napisał:

To to ?

SoC temperature = 41.9°C

Skąd się innym biorą wartości podchodzące pod 70st ?

Szalenie dużo zależy od tego gdzie jest umieszczone urządzenie. Jeżeli jest tam swobodny przepływ powietrza, nie będzie raczej problemu

Moode lepiej wykorzystuje moc procesora niż volumio - różnica nawet 10 stopni u mnie

• 1 month later...

Cześć. Widzęże temat śwież. Szukam karty DAC do maliny. Pomysłem jest zrobienie maliny portable playera. Dyski m2 na USBczyli tona miejsca na FLAC wyswietlacz akumaulatorki 18650 z plytka UPS stoje teeaz nad wyborem karty. Mysle na Hifiberry bądź khadasem. Czy khadas dedykowany pod maline bierze wszystko z gpio? Czy jako czapka musi mieć dodatlowe zasilanie? Chcialbym oszczedzac porty usb z maliny bo juz dwa 3.0 mam zajete przez dwa dyski jeden zwyklybprzez dotyk z wyswietlacza. Czy kttos używał moze maliny + khadas tylko po gpio? Jak to grało?