TeRRoR-BaBy Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Jak w tytule ,który polecicie wybrać do kina domowego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Onkyo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2019 Cześć, to dwa amplitunery podobnej klasy, dźwiękowo obiektywnie drobny plus dla Onkyo, dla którego bezpośrednim konkurentem jest Denon AVR-X2600H. Podane modele oferują trochę inny charakter brzmienia. Denon jest bardziej plastyczny, miękki, swietnie sprawdzi się w połączeniu z jaśniejszymi kolumnami. Onkyo jest szybkie, energiczne, bardzo swobodne. Wybór zależy przede wszystkim od kolumn z którymi amplituner będzie współpracował. Zapraszam serdecznie na odsłuchy oraz oczywiście indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeRRoR-BaBy Napisano 24 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 grudnia 2019 1 godzinę temu, Q21 napisał: Cześć, to dwa amplitunery podobnej klasy, dźwiękowo obiektywnie drobny plus dla Onkyo, dla którego bezpośrednim konkurentem jest Denon AVR-X2600H. Podane modele oferują trochę inny charakter brzmienia. Denon jest bardziej plastyczny, miękki, swietnie sprawdzi się w połączeniu z jaśniejszymi kolumnami. Onkyo jest szybkie, energiczne, bardzo swobodne. Wybór zależy przede wszystkim od kolumn z którymi amplituner będzie współpracował. Zapraszam serdecznie na odsłuchy oraz oczywiście indywidualne wyceny. Witam. Dzięki za odpowiedzi. Co do kolumn to juz kupiłem cały zestaw z JAMO S 807 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 24 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2019 No to z głośnikami Jamo, trzeba ostrożnie dobrać elektronikę. Z Onkyo będzie to lepsze połączenie, chociażby dlatego, że jest mniej jasny a niż Denon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2019 Onkyo Ale tych Jamo nie bierz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2019 Jeśli Jamo, to zdecydowanie Onkyo, będzie lepszym uzupełnieniem. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Przygoda Napisano 19 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2020 Dnia 24.12.2019 o 14:33, Q21 napisał: Cześć, to dwa amplitunery podobnej klasy, dźwiękowo obiektywnie drobny plus dla Onkyo, dla którego bezpośrednim konkurentem jest Denon AVR-X2600H. Podane modele oferują trochę inny charakter brzmienia. Denon jest bardziej plastyczny, miękki, swietnie sprawdzi się w połączeniu z jaśniejszymi kolumnami. Onkyo jest szybkie, energiczne, bardzo swobodne. Wybór zależy przede wszystkim od kolumn z którymi amplituner będzie współpracował. Zapraszam serdecznie na odsłuchy oraz oczywiście indywidualne wyceny. Mam ten sam dylemat, do kolumn magnat monitor supreme ll 2002 poradzisz..? Dnia 24.12.2019 o 14:33, Q21 napisał: Cześć, to dwa amplitunery podobnej klasy, dźwiękowo obiektywnie drobny plus dla Onkyo, dla którego bezpośrednim konkurentem jest Denon AVR-X2600H. Podane modele oferują trochę inny charakter brzmienia. Denon jest bardziej plastyczny, miękki, swietnie sprawdzi się w połączeniu z jaśniejszymi kolumnami. Onkyo jest szybkie, energiczne, bardzo swobodne. Wybór zależy przede wszystkim od kolumn z którymi amplituner będzie współpracował. Zapraszam serdecznie na odsłuchy oraz oczywiście indywidualne wyceny. Mam ten sam dylemat do kolumn magnat monitor supreme ll 2002 poradzisz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2020 4 godziny temu, Sebastian Przygoda napisał: Mam ten sam dylemat, do kolumn magnat monitor supreme ll 2002 poradzisz..? Mam ten sam dylemat do kolumn magnat monitor supreme ll 2002 poradzisz? Jeśli zależy Ci na dociążeniu brzmienia i nadaniu lepszej kontroli to Denon AVR-S750h czy Onkyo 686 powinny sprawdzić się idealnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2020 Do Supreme zdecydowanie odradzam Denona. Poluzowany dźwięk w obu elementach będzie powodował znacznie dudnienie. Absolutnie nie . Tutaj Onkyo 686 albo Yamaha 685 z lepsza kalibracją będa w tym przypadku zaznaczam znacznie lepszym wyborem! Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2020 Yamaha 685 może się okazać za ostra. Jak widzisz ile ludzi, tyle opinii. Najlepiej byłoby posłuchać i ocenić samemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 Do Supreme? Chłopaki dobrze Wy aby na pewno kojarzycie te kolumny? Serio pytam :):) One właśnie świetnie się sprawdzą z Yamahą. To odmienne granie od Quantum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRAS546 Napisano 23 marca 2020 Udostępnij Napisano 23 marca 2020 Witam.Też myślałem nad onkyo 686 lub denon avr-x1600h a do tego kolumny Melodika BL30.Bedzie coś z tego zestawu ?I czy w ogóle to pasuje do siebie ,bo za bardzo nie jestem w temacie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 marca 2020 Udostępnij Napisano 24 marca 2020 BL 40 sa niewiele wieksze a graja o klase lepiej. Dasz rade je dźwignąć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek257 Napisano 25 marca 2020 Udostępnij Napisano 25 marca 2020 Panowie, podepnę się do tematu mianowicie mam zestaw kolumn 5.0 Quadral 6500 LE . Nie wiem jaki amplituner wybrać Denon 1600 czy Onkyo 686 Dzięki za porady Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 marca 2020 Udostępnij Napisano 26 marca 2020 Do Quadrala 6500 Le lepiej się sprawdzi Denon. Dźwięk będzie bardziej spójny. A te kolumny same w sobie są bardzo dynamiczne. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walter White Napisano 3 maja 2020 Udostępnij Napisano 3 maja 2020 Panowie a jaki amplituner do zestawu hkts 16? Myślałem nad onkyo 686. Z czasem planuje wymienić zestaw na coś sensownego, ale na obecną chwile musi zostać to co jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 maja 2020 Udostępnij Napisano 4 maja 2020 Do tego Harmana nie ma to znaczenia. Musisz popatrzeć przyszłościowo na co zmienisz. Tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 4 maja 2020 Udostępnij Napisano 4 maja 2020 Dorzuce dwa grosze - denon ma (dla mnie) wygodniejsze menu. Dla mnie to wazne,bo lubie sie bawic ustawieniami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walter White Napisano 4 maja 2020 Udostępnij Napisano 4 maja 2020 Np 1600? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 4 maja 2020 Udostępnij Napisano 4 maja 2020 @S4Home @rms.pl BL40 się przewinęły w temacie to mam pytanie do branży Melodika BL40 MK3 można porównać do Heco MS/Aurora? jest to podobne barwowo granie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 maja 2020 Udostępnij Napisano 5 maja 2020 Wiele osób uważa że Denon jest właśnie najtrudniejszy w obsłudzę Takie głosy szły od 15 lat. Chyba dlatego zmieniono menu na polski. 16 godzin temu, Jasiek88 napisał: BL40 się przewinęły w temacie to mam pytanie do branży Melodika BL40 MK3 można porównać do Heco MS/Aurora? jest to podobne barwowo granie? Tak. Oba to basowe granie, o raczej cieplejszym charakterze. Heco jest mocniejsze ale i większe. BL 40 MKIII to mała konstrukcja o dużym dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts