Rega Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 Życze Ci aby wszystko poszło zgodnie z Twoimi planami i będziesz miał wymarzony zestaw. Dobrze, że planujesz wcześniej, ale w tej chwili dobieranie konkretnych rzeczy to chyba trochę za wcześnie. Zanim się wprowadzisz do nowego lokum to jeszcze nie raz usłyszysz coś co Ci się spodoba i możliwe, ze będzie to coś innego niz to o czym myślisz w tej chwili. Niecierpliwość nie jest dobrym doradcą w wyborze sprzętu. Pozdrawiam jeszcze raz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 Mam to samo zdanie. Trochę to wszystko jak science-fiction wygląda. Czas/termin, możliwości, wszystko wszystkim pasuje. Ale nic mi do tego. Ogólnie za rok to.... Przed remontem to rozumiem takie plany ale przed budową bloku? Hmm😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 2 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 Macie rację ale wstępnie tak mój system będzie wyglądał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 to w pierwszej kolejności kolego postudiuj kwestie prawidłowego rozstawienia takiego 7.2.4 - a nie jest to oczywista i prosta szkoła jazdy Jaki masz pomysł na umiejscowienie tych tyłów? Postawisz je na standach za kanapą? To przemyśl zawczasu pociągnięcie do nich kabli głośnikowych w ścianie/podłodze. To samo tyczy się surround'ów. Co do konkretnych sztuk ze sprzętu, to jak koledzy wyżej - moim zdaniem również jest zdecydowanie za wcześnie, żeby ostrzyć sobie zęby na konkretne modele, zwłaszcza jeżeli chodzi o amplitunery KD, które w ostatnich latach (w sumie kij wie po co) co roku wychodzą nowe modele. Masz jeszcze trochę czasu, to pomęcz salony audio, posłuchaj wachlarza kolumn, poszukaj brzmienia właściwego dla siebie. A jak chałupa stanie, to będziesz wypożyczał na testy już w docelowym miejscu i wtedy będziesz podejmował ostateczne decyzje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 2 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 Ok dzięki wielkie za pomoc Markcox . A znacie jakaś profesjonalna firmę która położy kable w ścianie na głośniki I atmos I ustawi kino? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 21 godzin temu, Tvmania napisał: Ok super na jakiej zasadzie wygląda wypożyczenie sprzętu kolumn I ampli? https://s4home.pl/wypozyczamy/ Masz kilka fajnych propozycji sprzetu. Masz budżet na super kino. Czytanie i ufanie opiniom forum czy też gazetowym nie zaprowadzi cie do wyboru konkretnego sprzętu. Pamiętał w magazynach audio wszystko jest super. Na forach możesz znaleść kierunek. Ale nikt z nas nie powie ci to i to. Posłuchaj i wybierz dla siebie. Jesteśmy otwarci Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 3 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 To wypozycze od Państwa jak już blok powstanie przetestować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 5 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2020 Dnia 3.04.2020 o 22:52, Tvmania napisał: To wypozycze od Państwa jak już blok powstanie przetestować. Mam pytanko o głośniki surround które lepiej się sprawdzą na tyl za kanapa monitor audio Silver 100 czy fx? Nie ukrywam bardziej wyglądowo podobają mi się Silver 100 koszt 2 tys za szt. A fx 1695zl prosze o jakieś podpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 Zdecydowanie FX. 100 to monitory do stereo. Szkoda ich do surroundow kina. 50tki to tyły o punktowym dźwięku. Mozna je stosować. FX z kolei da Ci dzwiękową przestrzeń z tyłu. Nie odczuwasz źródła dzwięku jako punktu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 6 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 Aha czyli fx rozumiem. Jeśli będzie system 7.2.4 można zastosować na boki fx I na tyły czyli 4 sztuki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Gałka Napisano 6 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 (edytowany) Heh panie z taką kasą to brał bym to https://www.klipsch.com/thx-ultra2 Lub Svs lub Definitive technology Ale to jest kino i gry, gorzej z muzyką Edytowano 6 kwietnia 2020 przez Edward Gałka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 6 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 2 godziny temu, Edward Gałka napisał: Heh panie z taką kasą to brał bym to https://www.klipsch.com/thx-ultra2 Lub Svs lub Definitive technology Ale to jest kino i gry, gorzej z muzyką Wogole mi się to nie podoba nie moja bajka. Już znalazłem dla siebie sprzęt teraz tylko czekam na wybudowanie mieszkania . Mam 3 faworytów Kef r900 Heco revolution 7 Silver 500 I na tych głośnikami będę budował kd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 6 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 tylko, że do atmosa nie zaleca się stosowania bi/dipoli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderg Napisano 6 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 (edytowany) nie robcie jaj to tylko atmos a nie matematyka kwantowa ,że ci nie polecaja a inni zawodowcy THX musi być odciecie 80 hz hehe. Mam Klipsch RP-402S dipolowe z atmosem i wszytko jest elegancko. Edytowano 6 kwietnia 2020 przez anderg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 6 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 Ja już rozmawiałem I słuchałem atmosa 1 opcji jak i 2 opcji dla mnie tylko sufit pozdrawiam. Teraz mam rok żeby dozbierac kaske na sprzęt jak powstanie blok system będzie 7.2.4 I to mnie cieszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderg Napisano 6 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 Powodzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 6 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 więcej w tym matematyki i fizyki, niż mogłoby się zdawać. Rzuciłem tylko hasło odnośnie referencji Dolby i miało to sprowokować do zgłębienia tematu. A to, jak ktoś sobie zrobi we własnej zagrodzie, to jego sprawa. Już byli tacy, co stawiali surroundy koło frontów i byli zachwyceni- ich cyrk, ich małpy również życzę powodzenia! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 6 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 Dzięki Panowie jak zrobię system pochwale sie wyglądem I nagram filmik. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Gałka Napisano 7 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2020 6 godzin temu, anderg napisał: nie robcie jaj to tylko atmos a nie matematyka kwantowa ,że ci nie polecaja a inni zawodowcy THX musi być odciecie 80 hz hehe. Mam Klipsch RP-402S dipolowe z atmosem i wszytko jest elegancko. To są bipolarne i one się nadają do atmosa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2020 Przy opcji 7.1 można stosować Atmosa. Ale faktycznie przy Atmosie stosuje się klasyczne punktowe tyły. Ok. Ty masz ale ogólnie powinno się ich nie stosować wtedy. Wiadomo że Ty masz i jesteś zadowolony Wiemy jak to działa. Chodzi o to że w bi polarnych czy też di. Gra płaszczyzna. Ona nachodzi na punktowe źródło dźwięku z Atmosa. Powiem tak to nie jest nic co powoduje trzęsienie ziemi czy rozwój infekcji. Masz i będziesz za dowolony. Masz do tego prawo. to jedynie pewne wytyczne. Zalecenia i tyle Chill. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 19 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2020 Panowie mam pytanie odnośnie jeszcze takich głośników wygladowo przekozak paradigm premier 800f co powiecie o nich jak sprawdzą się w kinie i jak bas w nich dość drogie kolumny 4700zl za szt. I 2 opcja to bowers wilkins 703 s2 tez śliczne kolumny i drogie jak sprawdzą się w kinie i muzyka techno trance? Moja lista do odsłuchu coraz wieksza się robi. Heco elementa 700 Silver 500 Klipsich rp8000f Martin Logan 20 Najbardziej wygladowo nr 1 paradigm 800f ,2 miejsce Silver 500 razem z Bowers 703. Wiem ze suby są kozackie svs. Ale wyglodowo paradigm x15 mega mi się podoba dobry do filmów szybki z dobrym zejściem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 Odpisałem na to w innym wątku. chyba tez ty o tym pisałeś? Bardzo dobre kolumny ze znakomita gora pasma. Dokladna ale nie ostrą. I to co Ameryka lubi na bardziej, masowy dół. 8 godzin temu, Tvmania napisał: Moja lista do odsłuchu coraz wieksza się robi. Heco elementa 700 Silver 500 Klipsich rp8000f Martin Logan 20 Najbardziej wygladowo nr 1 paradigm 800f ,2 miejsce Silver 500 razem z Bowers 703. Wiem ze suby są kozackie svs. Ale wyglodowo paradigm x15 mega mi się podoba dobry do filmów szybki z dobrym zejściem. SVS jest kozak ale i BK ELEC, REL, Velodyne Kiedy zaczynasz odsłuch? A koniec z czytaniem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 20 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: Odpisałem na to w innym wątku. chyba tez ty o tym pisałeś? Bardzo dobre kolumny ze znakomita gora pasma. Dokladna ale nie ostrą. I to co Ameryka lubi na bardziej, masowy dół. SVS jest kozak ale i BK ELEC, REL, Velodyne Kiedy zaczynasz odsłuch? A koniec z czytaniem? Luty lub marzec Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubarak Napisano 20 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 haha...do tego czasu to ta lista odsłuchowa będzie jeszcze z 5 razy zmieniana. Lepiej chyba zapomnieć o temacie i wrócić w styczniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 2021? 22 godziny temu, Tvmania napisał: Luty lub marzec 17 godzin temu, Anubarak napisał: haha...do tego czasu to ta lista odsłuchowa będzie jeszcze z 5 razy zmieniana. Lepiej chyba zapomnieć o temacie i wrócić w styczniu. To zdecydowanie. Nie zaprzątaj sobie teraz tym głowy. Bo lista sie zmieni kilka razy i dojdą inne produkty a cześć z nich zniknie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts