Gość Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 W takim wypadku przetestuj kolumny od znajomego a jak nie podejdą poprostu napisz 😉 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 22 godziny temu, naglene napisał: Jakie wrażenia po połączeniu Q5 Pro z Elac Debut 2.0 B6.2? Ja to połączenie polecam w większości typów gdzie u mnie pojawia się model Q5. Basowe, cieplejsze granie. Muzykalne. A nie drogie. No 5 W to jest ok A ile bierze jak gra głośniej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 Przy normalnych poziomach głośności zapewne niewiele więcej bo temperatura obudowy stabilizuje się na stałym poziomie bez względu czy gra, czy nie. Zasilacz 120W na wyjściu które powinien być w stanie teoretycznie wykorzystać z sieci powinien pobierać maksymalnie około 150 W. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 To teraz troszkę z innej beczki mogę mieć w dobrej cenie kabel Kimber 4PR co o nim sądzicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 (edytowany) To bardzo fajny kabelek, tyle że działa odwrotnie niż przewody posrebrzane. Jeśli w dźwięku jest zbyt dużo jazgotu, może go trochę uspokoić. Edytowano 17 listopada 2020 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 Właśnie czasami jest trochę ciut za ostro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 No to w takich sytuacjach się nadaje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 Nie pozostaje nic innego jak sprawdzić dzięki Moby 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 a jakbym sprowadził od alibaby za te 380 zł to ile trzeba na cle i vat dopłacić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 Jakbyś kupił jeden to cło Ci nie grozi. Co najwyżej może się okazać że trzeba będzie dopłacić 23% vatu. To też jest stosunkowo mało prawdopodobne jeśli nie wybierzesz dostawy DHL-em lub inna firma kurierską. Wtedy vat jest murowany i jakieś 50 zł za dostawę na odprawę celną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 380 + 23% - to chyba niezbyt opłaca sie sprowadzać... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 Sam to musisz ocenić . Ten vat jest jednak mało prawdopodobny że będzie konieczny. Z Vatem to 470zł. W naszych sklepach trochę drozej lecz dojdzie pewnie szybciej i masz gwarancję w kraju. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 Mogę się mylić @maciek72 chyba chciał sprzedać Q5 tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 Tylko z głośnikami Monitor Audio Radius 90 HD lub same głośniki Jutro mogę wysłać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morszczuk73 Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 Jeśli nie firmą kurierską,to kto to dostarczy w Polsce ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 Bardzo popularna jest usługa dostawy AliExpress Standard Shipping. Polega ona na tym że przesyłki trafiają do Polski jakimiś własnymi kanałami pocztowymi i dopiero w naszym kraju są nadawane jako przesyłki krajowe Pocztexem, czyli firmą kurierską Poczty Polskiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 (edytowany) @MobyDickNo i ostatnio zamawiając na Aliexpres, oprócz VAT należy doliczyć jeszcze cło. Według zapewnień US od wszystkich towarow o wartości powyżej 130 zł. Na razie nie próbowałem zamawiać w Polsce. Zamawiałem w Danii. Cło i VAT są tu obowiązkowe i to jeszcze wyższe niż w Polsce. Np zamawiając lampy z USA, musiałem zapłacić dodatkowe opłaty w wysokości 1/3 ceny wyjściowej. Uszczelniania cd. Tak wiec należałoby najpierw dobrze policzyć i upewnic się czy kupując w Polsce, nie będzie jednak taniej. Edytowano 17 listopada 2020 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 Duńczycy to zupełnie inny naród i tam niezapłacenie jakiegokolwiek podatku było by ujma na honorze, nawet gdyby było on zupełnie niedorzeczny. Może coś się zmieniło w naszym kraju, ale z tego co wiem to vat należy zapłacić dopiero gdy wartość przekracza 20€. Cło dotyczy importerów sprowadzających większe ilości takich artykułów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 Sam to musisz ocenić . Ten vat jest jednak mało prawdopodobny że będzie konieczny. Z Vatem to 470zł. W naszych sklepach trochę drozej lecz dojdzie pewnie szybciej i masz gwarancję w kraju.Nawet jeśli VAT nie zostanie naliczony przez firmę transportową to nie oznacza, że nie jest konieczny. Osoba importująca ma w obowiązku ten VAT zapłacić (rozliczyć samodzielnie). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 Nawet z VAT-em wyjdzie taniej o jakieś 180 zł powiedzmy że to cena za kable głośnikowe 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 listopada 2020 14 godzin temu, Fafniak napisał: a jakbym sprowadził od alibaby za te 380 zł to ile trzeba na cle i vat dopłacić ? Tylko że to jest podróba Kimbera. Była o tym dyskusja wielokrotnie. Kimber i nordost to najczęściej podrabiane kable. Napisz do nas to Ci zrobimy na ten kable dobrą cenę. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 listopada 2020 4 minuty temu, S4Home napisał: Tylko że to jest podróba Kimbera. Była o tym dyskusja wielokrotnie. Kimber i nordost to najczęściej podrabiane kable. Napisz do nas to Ci zrobimy na ten kable dobrą cenę. Piotr ? mnie kabelki nie interesują, pisałem o smsl q5 pro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinU Napisano 19 listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 listopada 2020 Dorzucę klika słów od siebie, może komuś się przyda. Kupiłem Q5 pro za niecałe 340 pln na aliexpress (promocja 11.11), doszedł w tydzień bez żadnego cła oraz vatu do zapłaty. Jak za tą cenę to jest bardzo dobrze. Dźwięk jest w miarę dociążony, bass dobrze kontrolowany. Trochę mało przestrzeni, niezbyt dobra stereofonia. Mam zamiar podłączyć do niego Topping e30 i sprawdzić jak będzie grał przy lepszym dacu niż ten wbudowany. Na co dzień słucham na Atoll IN100 Signature, więc do niego porównuję. Wiem, że Atoll to zupełnie inna liga, ale za 340 pln nie ma wstydu i warto tego malucha kupić. Q5 pro gra dla mnie lepiej nic Cyrus One, a umieściłbym go gdzieś między tanimi wzmacniaczami Yamahy a Audiolabem 600. Ze wszystkimi miałem styczność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 listopada 2020 (edytowany) @MarcinU można wiedzieć z jakimi kolumnami grał u ciebie Q5. Edytowano 19 listopada 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinU Napisano 19 listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 listopada 2020 13 minut temu, RLC napisał: @MarcinU można wiedzieć z jakimi kolumnami grał u ciebie Q5. Projekt diy oparty na głośnikach SB, więc niewiele to powie, ale wcześniej miałem też np Kefy Q350, które w tym wątku się przewinęły. Myślę, że takie połączenie będzie ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts