Fizyk Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 Dzięki za informację. Nie gram głośno. Maks to 10 na potencjometrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 (edytowany) Myślę że spokojnie możesz grać dużo głośniej. Edytowano 8 grudnia 2020 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fizyk Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 Ok. Raczej nie potrzebuję bo ta 10 mi całkowicie wystarcza, ale dobrze wiedzieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morszczuk74 Napisano 10 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2020 SMSL Q5 PRO,dotarł z alli.Testowany dzisiaj z monitorami,muza rock i jazz z Tidal.Może to komuś pomoże w wyborze. Słabo wypadły: Monitor Audio Silver 100, Focal 906 i Dynaudio Emit 20. Drugie miejsce ex aequo; buchardt s300 plusy;separacja,szczegółowosc,scena,ale jednak z tym maluchem basu za mało i drogo. Kef q350,plusy;naturalny dzwiek,neutralny,wciagający, relaksujący,tanie,ale znowu jak dla mnie mało dynamiki. Mój wybór; Pylon Audio Diamond Monitor ,po prostu dobrana para. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goguś Napisano 10 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2020 Doprawdy zabawne jak można zestawiać paczki za 3/4k z urządzeniem z ali za 500zł które udaje wzmacniacz i pisać że słabo wypadły takie Dynaudio Emit 20 czy MA Silver 100 Ze skrajności w skrajność.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morszczuk74 Napisano 10 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2020 Przecież,ja nie dyskredytuje wymienionych przez ciebie kolumn,tylko piszę o wspólpracy z tą zabaweczką z Chin,która naprawdę daje radę i jest fun. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2020 Monitory od Pylona tez w cenie 3500 i koledze się podobały. Moim zdaniem to jest kwestia tego typu że nie każde kolumny z tymi maluchami grają dobrze. Zauważyłem niepokojący trend zamiast doradzać używane wyższe klocki elektroniki właśnie pojawia się SMSL i Topping. I to jest ok. ale to nie jest lek na całe zło. One nie zagrają wszedzie i ze wszystkim. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2020 Cóż... małe i tanie Przez chwilę będzie robić za "must have" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2020 (edytowany) Piszcie co chcecie o Q5 😉 ja jestem z tego Smsl'a zadowolony po za jedną sprawą mógłby być trochę mocniejszy. Planuję zakupić coś innego czy lepszego tego nie wiem sprawdzę, wzmacniacz zbudowany razem z Duńczykami moduły IcePower. Ktoś tu na forum go używał i powiedział że ma moc to pudełeczko 😉 SMSL DA-8s + SMSL SU-8 Edytowano 11 grudnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2020 11 godzin temu, Goguś napisał: Doprawdy zabawne jak można zestawiać paczki za 3/4k z urządzeniem z ali za 500zł które udaje wzmacniacz i pisać że słabo wypadły takie Dynaudio Emit 20 czy MA Silver 100 Ze skrajności w skrajność.... Skąd takie zdanie że to zabawka która udaje wzmacniacz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 11 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2020 13 godzin temu, morszczuk74 napisał: Przecież,ja nie dyskredytuje wymienionych przez ciebie kolumn,tylko piszę o wspólpracy z tą zabaweczką z Chin,która naprawdę daje radę i jest fun. Jest dobrze a jak kupisz w przyszłości jakiś bardziej wydajny wzmacniacz do swoich kolumn to dopiero będzie FUN. Nie przejmuj się tym co piszą i ciesz się muzyką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2020 19 godzin temu, morszczuk74 napisał: SMSL Q5 PRO,dotarł z alli.Testowany dzisiaj z monitorami,muza rock i jazz z Tidal.Może to komuś pomoże w wyborze. Słabo wypadły: Monitor Audio Silver 100, Focal 906 i Dynaudio Emit 20. Możesz napisać jak grał ten wzmacniacz z Dynaudio Emit 20. Czego brakowało ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morszczuk74 Napisano 11 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2020 To było spore rozczarowanie w tym zestawieniu,zagrało to nijak.Zdaje sobie sprawę,że to wina wzmaka ,najprawdopodobniej jest zasłaby do tych kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 12 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2020 (edytowany) Ja juz jakies 2 tygodnie osłuchuje Q5 z Dali Zensor 3, i wczoraj przepiąłem się na poprzednie urządzenie, i teraz zaś mam dylemat o ile efekt wow po podlaczeniu Q5 byl, tak teraz myśle, że to zasluga tego jak czysto gra, nie ma szumu i jest dynamiczny - pewnie to zasługa elektroniki, jednak czuję się niedostatek mocy. Ogólnie wszystko sie zgadza, soprany cykają, basy pukają, ale mam wrażenie że ucho jest oszukiwane. Tego oszukania nie czuję, gdy słucham na starym amplitunerze KD Onkyo. Tam może trzeba dać nieco głośniej, ale po 1 - da się, a po 2 - to czuć też jak by "ciałem", i nie mówię o rypaniu na maxa ale o takim poziomie gdzie 1h mozna sluchac i nie być zmęczonym. Fajna w Q5 jest świadomość, że 70+% energi jest wykorzystane, ale jednak cały czas myślę o jakimś amplitunerze stereo. Mam pytanie, czy można porównywać Onkyo 8390 z Yamaha R-N803D? --- Dobra już znalazłem wątek, w którym oba powyższe modele są konkurentami w swojej klasie. @S4Home czy wysylacie te modele do testów? Edytowano 12 grudnia 2020 przez javman Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
as1as Napisano 12 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2020 Q5 specyfikacja USB: 16-24bit/44.1KHZ-96KHZCzy odtworzy z laptopa plik 192kHz czy będzie cisza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Wiśniewski Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 (edytowany) Witajcie, przeczytałem cały wątek. Natrafiłem na temat smsl q5 pro w poszukiwaniu zestawu 2.0. Poprzednio miałem dwa razy aktywne kolumny, microlaby solo 7c a później edifiery r2750db, które grały znacznie lepiej i z ich jakości i mocy byłem zadowolony. Niestety ich gabaryt nie pasował do nowego salonu, który łącznie ma jakieś 20m2. Poszukuje zatem czegoś co dobrze zagra wraz z q5 pro i będzie skromniejszych gabarytów ( kolumny podstawkowe) . Kwota jest dość dużym ograniczeniem bo chce kupić smsl z pl dystrybucji, czyli jakieś 6 stów i łącznie przeznaczyć do 2 tyś za zestaw. Zależy mi na optyku pod tv, bo pod nim na co dzień będzie to grać i na muzyce po bluetooth z iphona, i tutaj proszę o radę jak to ugryźć, żeby to nie popsuło jakości dźwięku. Edytowano 16 grudnia 2020 przez Marcin Wiśniewski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 (edytowany) Witam Pisz do branży po wycenę zestawu @S4Home na pewno coś wymyśli 😉 Jeżeli musi być ten bluetooth to zakup transmiter i po kłopocie. https://allegro.pl/oferta/baseus-odbiornik-dzwieku-bluetooth-adapter-aux-usb-8380139502 Edytowano 16 grudnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Wiśniewski Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 Kwestia, czy właśnie taki, już gdzieś w tym temacie wspomniany odbiornik bluetoot mocno obniży jakość dźwięku w porównaniu z optykiem/coaxialem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 42 minuty temu, Marcin Wiśniewski napisał: microlaby solo 7c a później edifiery r2750db, które grały znacznie lepiej i z ich jakości i mocy byłem zadowolony. Niestety ich gabaryt nie pasował do nowego salonu, który łącznie ma jakieś 20m2. Poszukuje zatem czegoś co dobrze zagra wraz z q5 pro i będzie skromniejszych gabarytów Oooo no to fajnie bedzie poczytac q5 z monitorami pasywnymi vs aktywne. Jak juz bedziesz miał to koniecznie cos napisz jakie efekty po Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 (edytowany) Używałem podobnego i właśnie jakość była taka sobie ☹️ też coraz mniej używam Chromecast Audio zacząłem kupować płyty CD. Może ten CA kup i przesyłaj muzykę po optyku lub na początek analogiem czyli Jack. Edytowano 16 grudnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, Marcin Wiśniewski napisał: Witajcie, przeczytałem cały wątek. Natrafiłem na temat smsl q5 pro w poszukiwaniu zestawu 2.0. Poprzednio miałem dwa razy aktywne kolumny, microlaby solo 7c a później edifiery r2750db, które grały znacznie lepiej i z ich jakości i mocy byłem zadowolony. Niestety ich gabaryt nie pasował do nowego salonu, który łącznie ma jakieś 20m2. Poszukuje zatem czegoś co dobrze zagra wraz z q5 pro i będzie skromniejszych gabarytów ( kolumny podstawkowe) . Kwota jest dość dużym ograniczeniem bo chce kupić smsl z pl dystrybucji, czyli jakieś 6 stów i łącznie przeznaczyć do 2 tyś za zestaw. Zależy mi na optyku pod tv, bo pod nim na co dzień będzie to grać i na muzyce po bluetooth z iphona, i tutaj proszę o radę jak to ugryźć, żeby to nie popsuło jakości dźwięku. Ja bym jednak zainwestował w odbiornik który będzie obsługiwał kodek jabłkowy o wyższej jakości AAC np. xDuoo XQ-50 lub jego droższą wersję z pro na końcu nazwy, oba z wyjściem coaxial. Co do kolumn, myślę że warto rozejrzeć się za jakimiś sensownymi monitorami z rynku wtórnego. Dnia 12.12.2020 o 17:16, as1as napisał: Q5 specyfikacja USB: 16-24bit/44.1KHZ-96KHZ Czy odtworzy z laptopa plik 192kHz czy będzie cisza? Powinien bez problemu odtworzyć, tylko że sygnał cyfrowy zostanie zresamplowany do 96kHz. W praktyce to bez różnicy. Edytowano 16 grudnia 2020 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 Co do Chromecast Audio są 2 problemy. Chyba już się jego zapasy wyprzedały i brak jego następcy. Drugi jest taki że jego naturalnym środowiskiem są produkty Google, czyli Android i przeglądarka Chrome pod Windows. Pod iPhonem nie będzie działać przesyłanie dźwięku z programów które nie obsługują procesów przekazywania strumienia dźwięku na niego. Serwisy streamingowe powinny działać, jednak dźwięku z odtwarzaczy systemowych plików audio nie prześlesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 Właśnie nie ma go już w sprzedaży i też nie pamiętałem czy pójdzie z iPhona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 (edytowany) Z tego co wiem potrzeba coś z Androidem aby go umieścić w sieci lokalnej. Potem można korzystać z serwisów które obsługują przenoszenie strumienia na taki odtwarzacz, również spod jabłek. Edytowano 16 grudnia 2020 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 Czasem się łapję że to nie na moją głowę te wszystkie DLNA, sieć lokalna, switche, CA, i inne gadżety 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts