Długi Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 13 godzin temu, RLC napisał: U mnie jest tak. Jak robisz zworki z kabla to blaszki musisz usunąć. Te mostki, to są przylutowane do jakiś zacisków oczkowych i przykręcone? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Te zwory są z tego co widać są wsunięte w otwory w trzpieniach gdzie umieszcza się gołe przewody, a sam przewód ma wtyki bananowe wsunięte w otwory przewidziane do nich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Moby bardzo dobrze wytłumaczył 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocane Napisano 10 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2021 (edytowany) Czy miał ktoś z Was możliwość porównania SMSL Q5PRO z ALIENTEK D8? Ciekawy jestem bo wygląda bardzo podobnie z tym że ma podobno 2x80 wat, ciekawszy wyświetlacz i wyjście na słuchawki Edytowano 10 stycznia 2021 przez Rocane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 15 godzin temu, Rocane napisał: Czy miał ktoś z Was możliwość porównania SMSL Q5PRO z ALIENTEK D8? Ciekawy jestem bo wygląda bardzo podobnie z tym że ma podobno 2x80 wat, ciekawszy wyświetlacz i wyjście na słuchawki Chyba nikt ich nie porównywał bezpośrednio. O Alientek D8 było wspominane w tym temacie. To zupełnie inny wzmacniacz w niemal tej samej obudowie. Moc 2x80W wymagała by użycia mocniejszego zasilacza o wyższym napięciu niż ten z zestawu. Ten z którym jest sprzedawany da najprawdopodobniej bardzo podobna moc co Q5pro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Ko Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Byłem dzisiaj razem z moim smsl q5 pro na odsłuchu w sklepie. Słuch mam kiepski i żaden ze mnie znawca dźwięku. Sprawdziłem Kef q350, Focal 806, monitor audio bronze i Dynaudio Emit M20. Dla porównania zabrałem też swoje głośniki Klipsch r-15m. Dynaudio wypadły w moim odczuciu słabo, chyba nawet gorzej niż moje Klipsche. Reszta porównywalnie ale KEF q350 najbardziej mi przypadł do gustu. Sprzedawca nie znał smsla i widziałem że z góry był do niego dość krytycznie nastawiony. Dla porównania głośniki podłączył też do Cyrusa One Cast, i jakiegoś Cambridge Audio. Tak jak między głośnikami słyszałem wyraźną różnicę tak przy wzmacniaczach raczej nie. Sprzedawca mówił że smsl wszystko spłaszcza - ja tego nie słyszałem. Ogólnie dla osób posiadających tak jak ja przeciętny słuch bardzo polecam porównanie brzmienia drogich wzmacniaczy przed kupnem - skoro nie słychać różnicy to po co przepłacać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 1 godzinę temu, Wojtek Ko napisał: Sprzedawca mówił że smsl wszystko spłaszcza - ja tego nie słyszałem. Ogólnie dla osób posiadających tak jak ja przeciętny słuch bardzo polecam porównanie brzmienia drogich wzmacniaczy przed kupnem - skoro nie słychać różnicy to po co przepłacać A co miał innego powiedzieć podejrzewam że pierwszy raz widział taki wzmacniacz 😉 Właśnie jego niska cena pozwala kupić lepsze kolumny, jakość dźwięku z Q5 jest bardzo przyzwoita. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Onufry Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 4 godziny temu, Wojtek Ko napisał: Byłem dzisiaj razem z moim smsl q5 pro na odsłuchu w sklepie. Słuch mam kiepski i żaden ze mnie znawca dźwięku. Sprawdziłem Kef q350, Focal 806, monitor audio bronze i Dynaudio Emit M20. Dla porównania zabrałem też swoje głośniki Klipsch r-15m. Dynaudio wypadły w moim odczuciu słabo, chyba nawet gorzej niż moje Klipsche. Reszta porównywalnie ale KEF q350 najbardziej mi przypadł do gustu. Sprzedawca nie znał smsla i widziałem że z góry był do niego dość krytycznie nastawiony. Dla porównania głośniki podłączył też do Cyrusa One Cast, i jakiegoś Cambridge Audio. Tak jak między głośnikami słyszałem wyraźną różnicę tak przy wzmacniaczach raczej nie. Sprzedawca mówił że smsl wszystko spłaszcza - ja tego nie słyszałem. Ogólnie dla osób posiadających tak jak ja przeciętny słuch bardzo polecam porównanie brzmienia drogich wzmacniaczy przed kupnem - skoro nie słychać różnicy to po co przepłacać Dynaudio jak głosi fama potrzebują dużo prądu a ten smsl q5 pro ma raptem 2x45W na 4ohmach, więc to nie mogło dobrze zagrać. Natomiast często polecany Cyrus One z Dynaudio Emit M20 powinien wymiatać i to jest ciekawe że tak się nie stało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Ko Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Cyrusa i Cambridge sprawdzaliśmy dla porównania tylko z moimi Klipschami i KEFami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Tak dynaudio z Cyrusem by zagrały lepiej. to kolumny jednak znacznie wymagające. No i przesiadłeś się z twardych punktowych Klipsch na łagodniejsze, miękkie KEFy? Czy polujesz dalej? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Ko Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Myślę że na KEFach się skończy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Że tak powiem to takie forumowe połączenie Q5 + Q350 powinieneś być zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof1990 Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Witam, pytałem już na tym forum o wzmacniacz i dostałem odpowiedź, ale zainteresowało mnie to urządzenie. Nie znam się na parametrach stąd moje czy ten wzmacniacz zagra z kolumnami canton le 102? Dostałem je i zastanawiam się czy nie wyrzucić soundbara i wstawić tego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emeryt Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Dnia 29.12.2020 o 12:12, emeryt napisał: Podsumowanie. A8 gra lepiej od Q5, bardziej angazująco, ale Q5 gra też bardzo dobrze. Pytanie na czym komu zalezy. Jeśli na detaliczności, to A8. Jeśli scena i dynamika, a ma ograniczony budżet to Q5 i ewentualnie porządny DAC. Jeśli jedno i drugie to A8 i dodatkowo porządny DAC. Osobiście jestem na rozdrożu. Nie wiem jaki DAC, czy zamiast Digi+Pro +Khadas, jakies jedno urządzenie. A jeszcze kusi dodanie Tomanka. Nie mam też żadnego porównania do znanych urządzeń popularnych marek. Kontynuuję swoje testy, Digi+ i Khadas wróciły do sklepu. Na placu boju zostały DigiOne i DigiOne Signature (notabene A8 dostało ostatnio status discontinued, Signaturę też ciężko dostać, więc cieszę się jak dziecko, że udało mi się oba urządzenia zdobyć). Signature gra równie dobrze jak zwykłe DigiOne, ale lepiej, faktycznie scena nabrała głębi, i trochę więcej/ładniej basu. I teraz tak: Signature z Q5 Pro gra bardzo przyjemnie. Nie słyszę już, żeby cokolwiek mi przeszkadzało w wysokich tonach, wcześniej czułem pewne niedociągnięcia. Gdybym miał tylko 2tys zł do wydania na elektronikę, to chyba wolałbym Q5 z Signature, niż gołe A8 np. z Chromecastem. No ale Signature podpięte do A8, to już jest poezja. W porównaniu do Q5 zyskuje się więcej szczegółów, kryjących się w długości poszczególnych dźwięków. Teraz mogę się zastanawiać, czy kolumny nie są jakimś ograniczeniem, ale póki co świetnie dają radę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 16 minut temu, emeryt napisał: Gdybym miał tylko 2tys zł do wydania na elektronikę, to chyba wolałbym Q5 z Signature, niż gołe A8 np. z Chromecastem. No ale Signature podpięte do A8, to już jest poezja. W porównaniu do Q5 zyskuje się więcej szczegółów, kryjących się w długości poszczególnych dźwięków. Teraz mogę się zastanawiać, czy kolumny nie są jakimś ograniczeniem, ale póki co świetnie dają radę. Wzmacniacz typu q5 i ta myśl... "czy kolumny nie sa ograniczeniem"?? Co sie tu dzieje!!! Super... 👌😇 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emeryt Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 2 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Wzmacniacz typu q5 i ta myśl... "czy kolumny nie sa ograniczeniem"?? Co sie tu dzieje!!! Super... 👌😇 To przy SMSL A8 ta myśl powstała. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 1 godzinę temu, emeryt napisał: To przy SMSL A8 ta myśl powstała. A ok 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocane Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 To jeszcze jedno pytanie, z innej beczki. Mój Q5 PRO leci do mnie przyjaciół z Hanoi i szukam do niego tunera FM , DAB. Znacie jakieś jego wielkości w podobnej do niego cenie ? Mogą być od przyjaciół zza rzeki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Trudno będzie znaleźć coś w podobnych wymiarach. Przychodzi mi do głowy Tesco DR1403 gdybyś gdzieś trafił używane. Ma z tyłu gniazdo jack z wyjściem stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 Po , co radio ? Wszystko jest w sieci . Chromecast Audio i aplikacja . No chyba , że nie ma kolega smażona i internetu . To OK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 Tyle że Chromecast Audio jest już nie do kupienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 (edytowany) 57 minut temu, RLC napisał: Tyle że Chromecast Audio jest już nie do kupienia. Ostatni nowy https://m.ebay.co.uk/itm/Google-Chromecast-Audio-2-Media-music-WIFI-Wireless-Streamer-IOS-Android-UK-plug/154286450535?ul_ref=https://rover.ebay.com/rover/1/710-53481-19255-0/1?ff3=2&pub=5575376664&toolid=10044&campid=5338268676&customid=Cj0KCQiArvX_BRCyARIsAKsnTxNAAcX6NZY2xoxW9oeb0f1uR5n9ccb5lWDxUqwlmGJj4umh8XgZLj4aAiAzEALw_wcB&lgeo=1&item=154286450535&srcrot=710-53481-19255-0&rvr_id=2766798264891&rvr_ts=faac9f6f1760ad3961516c77ffd99f24&_mwBanner=1&_rdt=1&ul_noapp=true&pageci=7bf5d27a-5553-4ee3-9b55-df74817b5736&epid=242693997 Edytowano 13 stycznia 2021 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 1 godzinę temu, RLC napisał: Tyle że Chromecast Audio jest już nie do kupienia Używki (boxy) się trafiają. Dałem rezerwowy kumplowi, bo nadzial się na OEMa który nie działał i chyba po tygodniu odkupiłem za 120 z olxa, wyglądający jak nowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 Ja mam OEM-a działa elegancko. Czyli trzeba szukać pojedyncze zakurzone sztuki się trafiają 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fizyk Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 Radia z DAB+ i FM. Podłaczenie przez kabel jack 3,5 https://allegro.pl/oferta/d-100bt-adapter-radia-cyfrowego-dab-fm-bluetooth-9957513845 https://allegro.pl/oferta/radiobudzik-dab-fm-wyjscie-sluch-ladowarka-usb-10106655775 Alternatywa dla Chromcast Audio: https://mi-sklep.com/sklep/odtwarzacz-multimedialny-xiaomi-mi-box-s/ A tu jak to spiąć i ocena działania w porównaniu do CHA: Mam identyczna konfigurację, tylko zamiast tego mini ekranu mam normalny telewizor. Przy podpięciu MiBoxa do Q5 kablem optycznym nie ma potrzeby włączania TV aby słuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts