Fafilecki Napisano 24 lutego 2021 Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 Jako świeżo upieczony użytkownik raspberry z hifi berry digi+ pro na systemie volumio, szczerze polecam takie rozwiązanie. Sam straciłem mnóstwo czasu polując na chromecast w dobrej cenie - obawiałem się, że raspberry będzie trudne do ogarnięcia. Patrząc na łatwość instalacji i konfiguracji, plus możliwość rozbudowania i uniezależnienie od jednego oprogramowania, raspberry to bardzo dobre rozwiązanie nawet dla laika w dziedzinie technologii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 24 lutego 2021 Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 A jaki koszt Raspbery całościowy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 lutego 2021 Zalezy czy z nakładką DAC, z nakładką wyjścia cyfrowego czy po USB. Ale tysiaka licz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 25 lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 lutego 2021 Ile ten Chromecast kosztuje teraz? Widzę jakieś za 150/180. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 lutego 2021 Podasz link Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 25 lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 lutego 2021 Jak to w ogóle wygląda? Bo może źle szukam? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 lutego 2021 https://allegrolokalnie.pl/oferta/chromecast-audio-ytn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 25 lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 lutego 2021 No to ja się pomyliłem. CA są ale niedostępne. Co za czasy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 lutego 2021 Były za 100 zł teraz jest znacznie drożej! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafilecki Napisano 25 lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 lutego 2021 Ja swoje raspberry (cały zestaw - komputerek, digi+ pro, obudowa zasilacz) zapłaciłem 320 zł na olx, do 350 zł spokojnie można kupić używany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 25 lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 lutego 2021 Zaletą Chromocasta jest obsługa , stabilność , wsparcie , jakość i wygląd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 25 lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 lutego 2021 Dostanę SMSla to będę wtedy myślał. Póki co muszę poczekać na chińską przesyłkę :>>> Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fizyk Napisano 25 lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 lutego 2021 2 godziny temu, S4Home napisał: Zależy czy z nakładką DAC, z nakładką wyjścia cyfrowego czy po USB. Ale tysiaka licz. Jak tysiaka? Na allegro nowy zestaw Raspberry Pi 3 + HiFiBerry można kupić za 480 zł. Wraz z obudową i zasilaczem. A przy odrobinie szczęścia używkę wyrwie się za 350 zł. Do tego soft Volumio jest bezpłatny. No chyba że za drugie 500 zł to trzeba kupić kable Maliny nie ma się co bać. Jest sporo poradników na Youtube które prowadzą krok po kroku przez cały proces konfiguracji. Sam używam raspberry do automatyki domowej. Natomiast jak komuś zależy na Chromecast a nie może dostać CA, to niezmiennie polecam poszukać Mi Boxa od Xiaomi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 lutego 2021 https://allegro.pl/oferta/zestaw-rasberry-pi-3-b-karta-microsd-32gb-akces-8896931946 A do tego coś jeszcze potrzeba? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 25 lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 lutego 2021 9 minut temu, RLC napisał: https://allegro.pl/oferta/zestaw-rasberry-pi-3-b-karta-microsd-32gb-akces-8896931946 A do tego coś jeszcze potrzeba? Możesz z tego wyjść dźwiękiem cyfrowym przez HDMI, ale chyba praktyczniej będzie przez SPDIF, dlatego warto dokupić hata (nakładkę na porty GPIO), która zapewni wyjście Coax / Toslink. Szukaj np. po słowie kluczowym "Hifiberry Digi". Btw, z hatem RPi potrzebuje inną obudowę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 lutego 2021 (edytowany) Jednak wolę CD i pliki Fla'c jest znacznie prościej 😉 Do radia internetowego CA mi wystarczy. Edytowano 25 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 25 lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 lutego 2021 (edytowany) Ostatecznie zdecydowałem się na Q5 Pro w dwa dni przyszedł z amazonu szkoda tylko, że ceny chromecasta audio są chore a składanie malinki wcale nie wychodzi budżetowo... hmmm zalega mi PC z którego miałem zamiar zrobić NASa ale jakoś nie mogę się za to zabrać i mógłbym wykorzystać go do odsłuchu -wystarczy wrzucić spotify do autostartu i sterować z telefonu ew, jakiś pulpit zdalny na androida Edytowano 25 lutego 2021 przez cky gex Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 lutego 2021 Jakie masz kolumny do niego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 25 lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 lutego 2021 Jeszcze nie mam, czekam na Polk S20E i mam nadzieję, że to maleństwo da radę przynajmniej na początku zanim zdecyduję się na zakup czegoś pełnowymiarowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 lutego 2021 O coś innego 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 lutego 2021 Udostępnij Napisano 26 lutego 2021 21 godzin temu, Fizyk napisał: Jak tysiaka? Na allegro nowy zestaw Raspberry Pi 3 + HiFiBerry można kupić za 480 zł. Ja korzystam z Allo Digi One 1.2 Sama nakładka 449 zł Ale to prawda uzywane da sie dostać dużo taniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 26 lutego 2021 Udostępnij Napisano 26 lutego 2021 2021.02.26 16:00 (GMT-7): Przesyłka przyjęta przez linię lotniczą :>>>>> Nie wiem ile to jeszcze potrwa ale czekam niecierpliwe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morbital Napisano 27 lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 Cześć, SMSL mam podpięty pod Magnat Quantum 673. Mam do Was pytanie, jaki program w equalizerze (FN) ustawiacie? U mnie firmowo był E1, a to chyba superbass i brzmiało to jakbym słuchał muzyki zza ściany u sąsiada. Myślałem już że coś nie tak z głośnikami. Teraz hula na E3 i jest szczegółowość wokali, przyzwoita scena. Na E0 -off też nieźle. Bas/Tre na 0 mam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 U mnie E2 reszta czyli Bas/Tre na O. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 27 lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 4 godziny temu, morbital napisał: Cześć, SMSL mam podpięty pod Magnat Quantum 673. Mam do Was pytanie, jaki program w equalizerze (FN) ustawiacie? U mnie firmowo był E1, a to chyba superbass i brzmiało to jakbym słuchał muzyki zza ściany u sąsiada. Myślałem już że coś nie tak z głośnikami. Teraz hula na E3 i jest szczegółowość wokali, przyzwoita scena. Na E0 -off też nieźle. Bas/Tre na 0 mam. Standardowe ustawienie z płaską charakterystyką to E0. E1 i E2 to korekcje podbicia basu, można go potem ująć regulacją barwy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts