mkk Napisano 22 lipca 2020 Udostępnij Napisano 22 lipca 2020 Ale że Tannoye w Japonii klepią ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 22 lipca 2020 Udostępnij Napisano 22 lipca 2020 (edytowany) 7 minut temu, mkk napisał: Ale że Tannoye w Japonii klepią ? A tam czepiasz sie.... o Chiny mi chodziło. Edytowano 22 lipca 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 lipca 2020 Udostępnij Napisano 23 lipca 2020 21 godzin temu, Ma_ki napisał: Najlepiej byłoby posłuchać kupującemu i wtedy zadecydować I gdyby to zrobił. Ciekawe jaką by miał minę. A no to oczywiście. Klient już nie raz mnie zaskoczył. Ale każdo razowo jeśli dokonuje zakupu sam to ja się cieszę 19 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: A tam czepiasz sie.... o Chiny mi chodziło. Tannoy nigdy nie był robiony w Japonii. Wegry, Chiny i Szkocja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 lipca 2020 Udostępnij Napisano 23 lipca 2020 Obudowy do najbardziej prestiżowych kolumn bywały robione w naszym kraju, w Świdnickiej Diorze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 24 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2020 Czy do tych wymienionych w tytule kolumn, odpowiedni będzie NAD 368 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 lipca 2020 Udostępnij Napisano 24 lipca 2020 Te kolumny wydają się być dobrym partnerem dla NAD-a C368. Musiałbyś sam sprawdzić czy takie połączenie będzie dobre dla Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 26 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 lipca 2020 (edytowany) Gdybym to ja wiedział, co będzie dobre dla mnie, to bym nie zadawał laickich pytań . Chyba jednak, skracając męki me, zdecyduję się na NADa C368 w konfiguracji z B&W 706S2 /najwyżej będzie na Krafta za te B&W, a także na Bogusława z niedalekiego W/. Edytowano 26 lipca 2020 przez Marek Muszyński Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 lipca 2020 7 minut temu, Marek Muszyński napisał: zdecyduję się na NADa C368 w konfiguracji z B&W 706S2 /najwyżej będzie na Krafta za te B&W Strongly recommended odsłuch przed ostatecznym zakupem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek5551 Napisano 26 lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 lipca 2020 (edytowany) Moim zdaniem to bardzo głupie wydawać te kilka tys bez odsłuchu. Znanych jest wiele przypadków kiedy ludzie po pewnym czasie bardzo żałowali i pisali kolejne posty o ratunek. A ogólnie tego połączenia słuchałem i dla mnie było bardzo dobrze ale nie wiem czy nie będzie męcząco i jak to będzie grało przy niskich poziomach głośności. Edytowano 26 lipca 2020 przez Jurek5551 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 26 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 lipca 2020 5 godzin temu, Kraft napisał: Strongly recommended odsłuch przed ostatecznym zakupem. Dziękuję za rekomendację. Osłuch był, niestety moje ucho nie jest audiofilskie. Porównywałem z N803 i N870D i w moim przekonaniu było najlepiej. 4 godziny temu, Jurek5551 napisał: A ogólnie tego połączenia słuchałem i dla mnie było bardzo dobrze ale nie wiem czy nie będzie męcząco i jak to będzie grało przy niskich poziomach głośności. Też niezła rekomendacja. Ewentualnie przy niskim poziomie głośności, podbiję sobie soprany. Zaskoczony jestem jakością odtwarzania z Youtuba przez bluetooth z tabletu Samsung S5e, tych utworów. Nie mam pojęcia, czy tylko mi się wydaje, czy faktycznie jest znakomicie ? Czy może ktoś zweryfikować moje subiektywne odczucia ? Jakie kable głośnikowe polecacie, oczywiście niezbyt drogie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 lipca 2020 Kable dobiera się na samym końcu do doszlifowania brzmienia w kierunku jaki Ci odpowiada. Jeśli nie masz żadnych kabli głośnikowych to na początek po prostu kup jakieś niezbyt drogie miedziane, których nie będzie szkoda zastąpić potem innymi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek5551 Napisano 26 lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 lipca 2020 Moim zdaniem żeby nie było "wtopy" tego zestawu trzeba posłuchać co najmniej przez godzinę. Dźwięk bardzo atrakcyjny ale koniecznie trzeba sprawdzić czy nie będzie męczył. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artsky Napisano 26 lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 lipca 2020 Zaskoczony jestem jakością odtwarzania z Youtuba przez bluetooth z tabletu Samsung S5e, tych utworów. Nie mam pojęcia, czy tylko mi się wydaje, czy faktycznie jest znakomicie ? Skoro jesteś zaskoczony i Ci odpowiada, to nie ma co więcej inwestować w sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ma_ki Napisano 26 lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 lipca 2020 tu przypomniał mi się dowcip Siedzi robak w chrzanie i głośno się chwali: Jak mi tu dobrze. Jakie mam doskonałe jedzenie i życie. Drugi robak przechodząc obok słucha i odpowiada. Durniu bo nigdy w marchwi nie siedziałeś. 4 godziny temu, Marek Muszyński napisał: Zaskoczony jestem jakością odtwarzania z Youtuba przez bluetooth z tabletu Samsung S5e, tych utworów. Nie mam pojęcia, czy tylko mi się wydaje, czy faktycznie jest znakomicie ? Na lepszym sprzęcie poprawa jest na wszystkim co słuchasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 lipca 2020 Nie zawsze, bywa ze na dobrym sprzęcie dobrze graja tylko dobre nagrania i z dobrego źródła, a te gorsze źle. Bywa że sprzęt dobrze brzmi na wszystkim, choć niekoniecznie jest wtedy naturalny i przezroczysty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 lipca 2020 możliwe że szukasz po prostu takiego brzmienia i to że na YouTube nie masz możliwości odtwarzania plików nie skompresowanych to nie znaczy że one ci sie nie podobają. Często są odpowiednio obrobione. Pewne pasma są podbite dlatego słucha się tego na prawdę dobrze. Ale sprzęt przed zakupem odsłuchaj bo jednak jasność dźwięku potrafi męczyć. Jeśli nie odbierzesz tego jako jasnego dźwięku to znaczy że sprzęt jest dla ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ma_ki Napisano 27 lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 lipca 2020 11 godzin temu, MobyDick napisał: Nie zawsze, bywa ze na dobrym sprzęcie dobrze graja tylko dobre nagrania i z dobrego źródła, a te gorsze źle Czyli jak włączysz je na gorszym sprzęcie to jest zdecydowana poprawa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 27 lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 lipca 2020 Nie . Napisałem tylko że jeśli kiepskie nagrania brzmią zawsze dobrze, to świadczy głównie o tym że sprzęt kreuje swoje brzmienie i może to być odbierane jako zaleta. Jeśli mamy do czynienia z urządzeniami o dużej przezroczystości i są one dobre to odczujemy różnice pomiędzy różną jakością nagrań. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 29 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 Potrzebuję dobrej porady, jakie kable głośnikowe nabyć do tandemu, NAD C368 i B&W 706S2, oczywiście niezbyt drogie. Preferuję dźwięk, jasny, szczegółowy z zaakcentowaną górą. Czy istnieje możliwość, pożyczenia dwóch par i wybrać te odpowiednie dla mnie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 Tak jest taka możliwość. a dźwięk o którym już piszesz uzyskasz właśnie w połączenia tego wzmacniacza z tymi kolumnami więc nie wiem czy jest sens eksponować to jeszcze bardziej kablami. ja mam swoje zdanie na ten temat ale widzę że twój głos jest odmienny od mojego więc najlepiej jest po prostu sprawdzić dwa kable moim zdaniem sprawdź kimber kable albo chord clearway. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 29 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 Zgadza się, nie ma co eksponować. Czy można wypożyczyć w Twojej firmie te, które wskazałeś ? Czy charakter brzmienia jest podobny, czy różny ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 Myślę że Kimber Kable 4PR były by dobre do tego zestawu. Chord Clearway był by opozycją dla niego i eksponował agresywne brzmienie. Ale czy tak będziesz je odbierał ? Musisz się przekonać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 No dokładnie. Testy. Tak mamy je na stanie. Jeśli mamy gotowe obcięte kawałki to nie ma problemu. Są to dość tanie kable więc z mało kto wypożycza. Raczej klienci kupują. natomiast jeżeli kawałki obcięte cis pasują ich długości to nie ma problemu A wziął sobie je na testy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 30 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 Banalne pytanie, ale wole się upewnić. Czy chcąc porównywać dwie pary kabli głośnikowych, mogę je podłączyć do wyjść wzmacniacza A i B i oczywiście do głośników, a następnie przełączać we wzmacniaczu wyjście A lub B. Wzmacniacz to NAD C368, z przełącznikiem elektronicznym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 30 lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 Tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts