Astreuz Napisano 19 lipca 2020 Udostępnij Napisano 19 lipca 2020 (edytowany) Witam. Potrzebuję porady co do wzmocnienia mojego audio w pokoju. Kompletnie nie siedzę w temacie audio do TV. Mój pokój to 4x4, telewizor jest powieszony na ścianie 43 calowy Philips PUS7354. Jest on z systemami typu dolby vision/ dolby atmos, tego bym oczekiwał od tego zestawu- żeby współgrał z tym co oferuje telewizor. Do czego będzie potrzebny zestaw? W zdecydowanej większości oglądanie filmów na Netflix oraz oglądanie TV/ Youtube, fajnie by było jakby wszystko się obsługiwało z pilota telewizora. Budżet oczywiście jak najtaniej, ale żeby też nie był to jakiś bubel. Edytowano 19 lipca 2020 przez Astreuz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 19 lipca 2020 Udostępnij Napisano 19 lipca 2020 Sounbary odczuć na starcie, pytanie masz możliwość rozmieszczenia w pięciu kolumn wraz z subem. Budżet w przybliżeniu musisz podać żeby jakoś dobrać zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astreuz Napisano 19 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 lipca 2020 (edytowany) Pięć kolumn ? No nie bardzo, max 4 + sub. Jeśli już muszę podać jakiś budżet to nie wiem....1000-2200 zł. Mogą być używki w ostateczności. Edytowano 19 lipca 2020 przez Astreuz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 19 lipca 2020 Udostępnij Napisano 19 lipca 2020 Dlaczego max 4 + sub? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 19 lipca 2020 Udostępnij Napisano 19 lipca 2020 To kina raczej z tego nie zbudujesz polecam ci przesłuchać kolumny aktywne audio pro a26. Dużo lepiej od soundbara, komunikacja z HDMI na której ci zależy a i w muzyce sobie poradzą przy twojej powierzchni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astreuz Napisano 19 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 lipca 2020 Max 4 gdyż dookoła są meble, komputer stoi i nie ma za bardzo gdzie je rozstawić jako 5. Max 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 19 lipca 2020 Udostępnij Napisano 19 lipca 2020 Dźwięk przestrzenny to co najmniej 5.1, więc albo rybki albo akwarium Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 19 lipca 2020 Udostępnij Napisano 19 lipca 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, Astreuz napisał: Max 4 gdyż dookoła są meble, komputer stoi i nie ma za bardzo gdzie je rozstawić jako 5. Max 4 A Ty wiesz jak w ogóle wygląda rozmieszczenie kolumn w kinie domowym? To jakbyś widział rozmieszczenie tych czterech kolumn u Ciebie? Wrzuć zdjęcie albo plan tego pokoju. Edytowano 19 lipca 2020 przez Stolarz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astreuz Napisano 19 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 lipca 2020 (edytowany) Jeśli liczyć z tym małym głośniczkiem to mogłoby być 5. Ale 5 wielkich kolumn mi się nie zmieści, które stoją na podłodze. Wrzucę jak wrócę z pracy. Edytowano 19 lipca 2020 przez Astreuz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 19 lipca 2020 Udostępnij Napisano 19 lipca 2020 Poczytaj. Popatrz na zestawy kina domowego. Kino domowe to nie pięć wielkich kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 19 lipca 2020 Udostępnij Napisano 19 lipca 2020 Kino domowe może stanowić zestaw nawet z pięcioma lub więcej maleńkich głośników plus niewielki subwoofer. Soundbar to jednak głośniki które grają zwykle tylko od strony TV. Mniej głośników czyli np. 2 z wzmacniaczem stereo może dać lepszy dźwięk towarzyszący TV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astreuz Napisano 19 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 lipca 2020 (edytowany) Tak wygląda moje rozłożenie pokoju. Czerwonym X'em oznaczona część której nie będzie już jak kupię kino, będzie witryna nowa tylko przy samej ścianie koło TV. Na 3 zdjęciu jest zrobione miejsce gdzie mogłyby wylądować głośniki małe i/bądź subwoofer. Te półki też oczywiście pójdą out, gdyż będą wisieć na ścianie. Koło komputera między szafą a biurkiem też się jeden zmieści głośnik, subwoofer od głośników komputerowych edifiera może pójść w inne miejsce. Telewizor jest na wysięgniku lewo/prawo, więc łatwo sobie go dopasować do samych głośników. Edytowano 19 lipca 2020 przez Astreuz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 lipca 2020 Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 Nie buduj tu kina! Nie w takim budżecie. Kup sobie aktywne fajne monitory i tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 20 lipca 2020 Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 ... I uporządkuj pokój... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 lipca 2020 Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 Zbudowanie kina domowego w tym budżecie nie będzie najlepszym rozwiązaniem. Myślę, że tutaj sprawę załatwią kolumny aktywne typu Klipsch r51PM. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astreuz Napisano 20 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 Spokojnie pokój się uporządkuje. Wszystko jest w trakcie wymiany mebli z starych na nowe, więc musi być trochę bałaganu. Tym bardziej, że teraz przez tego wirusa nie ma za wielu chętnych do składania mebli z paczek u klienta. A jeśli chodzi już o ten aktywny zestaw to jakie - Klipsch r51PM czy jak kolega wcześniej podał audio pro a26 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 20 lipca 2020 Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 Do twoich wymagań czyli współpracy z tv lepiej spiszą się a26 dzięki złączu HDMI. Masz także aplikacje sterującą w razie czego omów się na odsłuch i przetestój klipsch wraz z audio pro, wnioski wyciągniesz sam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lipca 2020 Udostępnij Napisano 21 lipca 2020 Ani jedne ani drugie. Kup coś z rynku profesjonalnego. https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=monitory+aktywne+bliskiego+pola Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astreuz Napisano 21 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 lipca 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: Ani jedne ani drugie. Kup coś z rynku profesjonalnego. https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=monitory+aktywne+bliskiego+pola one są raczej pod samą muzykę i nie ma opcji żeby dało się sterować nimi za pomocą pilota od tv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 lipca 2020 Udostępnij Napisano 21 lipca 2020 Jeśli TV ma wyjście słuchawkowe i da się nim regulować głośność pilotem to da się sterować nimi z pilota TV ( oczywiście głośnością ). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 lipca 2020 Udostępnij Napisano 22 lipca 2020 No ale te inne też kupujesz pod samą muzykę. Poza tym może są jakieś na pilota. Przeglądnąłeś wszystko? Druga sprawa to kwestia faktycznie sterowania z TV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astreuz Napisano 23 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2020 Tzn ja chcę pod filmy bardziej zestaw, pod muzykę mam zestaw edifiera podłączony pod komputer. Jeszcze wszystkiego nie przejrzałem, obejrzałem z 5-6 modeli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 lipca 2020 Udostępnij Napisano 23 lipca 2020 Dobre głośniki sprawdzają się zarówno przy muzyce jak i przy oglądaniu filmów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 lipca 2020 Udostępnij Napisano 24 lipca 2020 Dokładnie. A skoro nie ma możliwości na kino to nie ma no nic nie zrobisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts