Chyba Miro 84 Napisano 29 stycznia 2021 Napisano 29 stycznia 2021 (edytowany) 55 minut temu, Kenobi napisał: Pojemnosc dolnej komory wskazywałaby dużo wyzszą czestotliwosc rezonansu. BR działa jak kolumna zamknięta powyzej czestotliwosci rezonansowej BR więc powód jest chyba inny. Moim zdaniem chodzi o zmniejszenie oddzialywania BR i/lub poszerzenia zakresu czestotliwosci w jakich pracuje. Czyli że dzieki br w br mamy dwie rozne czestotliwosci strojenia czy raczej jedna wypadkowa o jakimś tam zakresie? Przydały by sie jakieś artykuły mówiące o tym Edytowano 29 stycznia 2021 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując
Kenobi Napisano 29 stycznia 2021 Napisano 29 stycznia 2021 48 minut temu, Tenfilip napisał: Nie wiem jaką fikuśną przykrywkę masz na myśli? Wygląają podobnie. O te żeberka trzymajace rurkę. Ciemno w tej komorze, nic nie widać. Wczesniej nie zwrocilem uwagi ze 7xx i 5xx sp też maja rurkę. Teraz rozumem ze tu o rurkę chodzilo w opisach, a zeberka to tylko podtrzymanie. Wiec mój bład. Odpisz, cytując
Sipo Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Czym się różnią modele Fyne f501E od f501S i f501SP? Ciężko się w tym połapać. Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu F501SP z tego co pamiętam (a i chyba wyżej jest napisane) bazują na głośnikach serii 7, F5xxE prawdopodobnie zastąpiły serię F3xx, ale F5xxS nie wiem. Fyne dość mocno zamieszał z tymi modelami/typami to fakt. Odpisz, cytując
Recommended Posts