Chyba Miro 84 Napisano 29 stycznia 2021 Napisano 29 stycznia 2021 (edytowany) 55 minut temu, Kenobi napisał: Pojemnosc dolnej komory wskazywałaby dużo wyzszą czestotliwosc rezonansu. BR działa jak kolumna zamknięta powyzej czestotliwosci rezonansowej BR więc powód jest chyba inny. Moim zdaniem chodzi o zmniejszenie oddzialywania BR i/lub poszerzenia zakresu czestotliwosci w jakich pracuje. Czyli że dzieki br w br mamy dwie rozne czestotliwosci strojenia czy raczej jedna wypadkowa o jakimś tam zakresie? Przydały by sie jakieś artykuły mówiące o tym Edytowano 29 stycznia 2021 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując
Kenobi Napisano 29 stycznia 2021 Napisano 29 stycznia 2021 48 minut temu, Tenfilip napisał: Nie wiem jaką fikuśną przykrywkę masz na myśli? Wygląają podobnie. O te żeberka trzymajace rurkę. Ciemno w tej komorze, nic nie widać. Wczesniej nie zwrocilem uwagi ze 7xx i 5xx sp też maja rurkę. Teraz rozumem ze tu o rurkę chodzilo w opisach, a zeberka to tylko podtrzymanie. Wiec mój bład. Odpisz, cytując
Sipo Napisano Środa o 14:09 Napisano Środa o 14:09 Czym się różnią modele Fyne f501E od f501S i f501SP? Ciężko się w tym połapać. Odpisz, cytując
tomek72 Napisano Środa o 18:17 Napisano Środa o 18:17 F501SP z tego co pamiętam (a i chyba wyżej jest napisane) bazują na głośnikach serii 7, F5xxE prawdopodobnie zastąpiły serię F3xx, ale F5xxS nie wiem. Fyne dość mocno zamieszał z tymi modelami/typami to fakt. Odpisz, cytując
Sipo Napisano Czwartek o 10:02 Napisano Czwartek o 10:02 Widze ze masz w stopce F502, możesz powiedzieć kilka slow na ich temat? Różnią się znacznie od F501? Odpisz, cytując
tomek72 Napisano Czwartek o 15:14 Napisano Czwartek o 15:14 Czy się znacznie różnią od F501 nie odpowiem, bo nie słuchałem F501. Natomiast ja się "przesiadałem" z Klipsch RF82 MK-II bo jakoś chyba z wiekiem zaczęła mnie (szczególnie w stereo) drażnić góra na dłuższą metę, rozważałem MA Silver 500, ale z lekką obawą że też może być za jasno więc jak zobaczyłem nowe F502 w cenie poniżej 5k za parę od razu się zainteresowałem, pojechałem na odsłuch, wypożyczyłem i już zostały. Trafiły do mnie dość przekonująco. Trochę o Fyne znajdziesz w tym wątku. 1 Odpisz, cytując
Webster.brd Napisano Piątek o 20:06 Napisano Piątek o 20:06 Ja tez miałem f 502 I bardzo dobrze mi sie ich słuchało. Wcześniej bylo tak ze seria 500 to byla średnia seria miedzy 300 a 700. 502 sp miały przetworniki z serii 700 w obudowie serii 500. Nie słuchałem sp ale brzmienie podobno inne. Słuchałem 703 I wypadły fantastycznie ale ostatecznie nie dogadałem sie ze sprzedawcą. Teraz fyne odświeża chyba portfolio I seria 500e bedzie zastępować serie 300 ktora już wypada z produkcji. Tyle zrozumielem z postow fyne na Facebooku Odpisz, cytując
Recommended Posts