Chyba Miro 84 Napisano 7 marca Autor Udostępnij Napisano 7 marca 9 godzin temu, Bodzio33 napisał: . Co o tym myślicie? Jak dla mnie "bomba" 😉 najważniejsze że nie gra już gdzieś z kuchni👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 8 marca Udostępnij Napisano 8 marca Dnia 6.03.2025 o 13:26, Dedal napisał: nabyłem niedawno cd tej mark Też mam ten CD. Kiedyś był u mnie podstawowym odtwarzaczem. Ogólnie zachowuje się bardzo dobrze. Ma opinie niezniszczalnego. Tym bardziej, że po latach grania u kogoś innego, kiedy już trafił do mnie , został w nim wymieniony laser na nowy. Pewnie przed nim jeszcze wiele lat działania. Płyta gotowa do odtwarzania w sekundę po włozeniu. Jak dla mnie prezentował lekko zbyt ocieplone brzmienie. Dlatego od jakiegoś czasu jest odtwarzaczem zapasowym. Odtwarzacz, jak przystało na sygnaturę Kena, różni się od podstawowej wersji oraz od wersji SE. Pomimo, ze zewnętrznie są identyczne, to po otwraciu widać jakby zupełnie inne odtwarzacze. KIS jest izolowany blachą miedzianą, ma inne (lepsze) trafo, lepszej jakości elementy oraz bazuje na trochę innym układzie elektronicznym. Ogólnie bardzo przyjemnie grający cedek. Ja, jednak wolę szerszą scenę. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek2 Napisano 14 marca Udostępnij Napisano 14 marca Koreański filmik z YT jak wymienić pasek do otwierania szuflady w Marantz SA-15 S1 . Nie ma angielskich napisów tylko koreańskie , ale filmik jest dobrze zrobiony i dokładnie widać jak to zrobić. Może się komuś przyda... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 14 marca Udostępnij Napisano 14 marca Do mnie dziś zawitał mniamuśny SA-1 😉 zakochałem się jak poałuchałem u @czubsi 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek2 Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca Service Manual Marantz SA -11S3 https://device.report/m/1a3e2ec026b30889e9c01f0e48677418d486f7c88d925a901c4797d985aa90be.pdf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek2 Napisano 18 marca Udostępnij Napisano 18 marca Wymiana lasera w Denon DCD-1500AE , ten sam napęd z laserem HP-870 jest w Marantż SA11-S3 i w Denon DCD 202AE. Dla tych co chcieli by kupić napęd z laserem, jest dostępny tutaj ( nie wysyłają do PL ) : https://fixpart.co.uk/product/sound-united-991312100050s-dvd-laser-unit-cd-player-recorder Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek2 Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca Napęd z laserem do Marantz SA-11S3 dostępny tutaj , wysyłają do PL , cena z przesyłką 590zł + VAT w PL . https://spares2repair.co.uk/sound-united-laser-unit-for-dvd-ep-hd870pb-traverse-unit-sfhd870-dcd2020ae-sa11s3/569730 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 26 marca Udostępnij Napisano 26 marca 10n. Fajny 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek2 Napisano 28 marca Udostępnij Napisano 28 marca Pasek do szuflady Marantz SA-11S3 33 x 1,3 mm , profil kwadratowy . Średnica wewnętrzna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts