castel Napisano 30 września 2020 Udostępnij Napisano 30 września 2020 Witam mam mały remont i muszę zmienić strategię. Posiadałem zestaw Klipsch Synergy z Onkyo 686-sprzedany w całości. Teraz mam Onkyo 696 i potrzebuje porady co najlepiej na fronty niestety muszą być to monitory (zmiana mebli, brak miejsca na podłogówki)tylko z uderzeniem głównie do kina jak i trochę muzyki. Pomieszczenie 4,2x4,8. Miałem w domu rp160m,ale coś mi nie podpasowaly brak dynamiki, chciałbym spytać co myślicie np. o Dynaudio emit 20? Najlepiej to bym kupił rb81II,ale niestety już nie produkują . Resztę zestawu dopasuje do frontów. Żonka namawia na soundbar mówi bez kombinacji i wystarczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 30 września 2020 Udostępnij Napisano 30 września 2020 (edytowany) Te dynaudio to bardzo fajne kolumny ale nie wiem czy akurat do KD to najlepszy wybór. Z tego co pamiętam, żeby te kolumny pokazały co potrafią, trzeba dać im sporo prądu. Ale tutaj poczekałbym na to co powiedzą panowie z branży. Być może ten onkyo im podoła. Z bezpieczniejszych rozwiązań, jeśli lubisz ciepłe brzmienie to może np dali oberon 3 a jeśli bardziej "żywe" to jakieś podstawkowe monitor audio. Edytowano 30 września 2020 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 30 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2020 Ok dziękuję za odpowiedź pomyślę choć Dali mnie nie przekonują. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 30 września 2020 Udostępnij Napisano 30 września 2020 Nie daj się żonie i nie idź w stronę soundbara zwłaszcza że wcześniej miałeś zestaw audio. Możesz spróbować coś z bowersa np. 606 jeżeli szukasz monitorów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 września 2020 Udostępnij Napisano 30 września 2020 Spokojnie Twoje Onkyo uciągnie te Emity. Dynaudio ma wypuścić nową serię, także to końcówka emitów. Jeśli byłbyś zaintersowany wyceną to zapraszamy do kontaktu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 Jaki był sens wymiany 686 na 696? Stawiam na EMITY Zapraszam po wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 1 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 października 2020 43 minuty temu, S4Home napisał: Jaki był sens wymiany 686 na 696? Stawiam na EMITY Zapraszam po wyceny Taki kolego, że za 686 dostałem tyle, że starczyło na dwumiesięczny 696. Ale nie wiem czy też go nie kropne, sto pomysłów na minutę. Poprostu klient się trafił,dlatego sprzedalem . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 października 2020 Udostępnij Napisano 2 października 2020 No zmieniłeś uzywany na uzywany ale dalej nei rozumiem po co? Żeby mieć dłuższa gwarancję tak? Bo 696 nie jest w niczym lepszy. 23 godziny temu, castel napisał: Poprostu klient się trafił,dlatego sprzedalem . ok 23 godziny temu, castel napisał: Ale nie wiem czy też go nie kropne, sto pomysłów na minutę. Lepiej nie bo jak kropniesz to już nie sprzedasz. Upłynnij go Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 października 2020 Udostępnij Napisano 2 października 2020 13 minut temu, S4Home napisał: Bo 696 nie jest w niczym lepszy Jest lepszy bo ma wyjście pre out. Dla wielu osób to bardzo duża różnica. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 2 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2020 Witam Panowie. 696 został dzisiaj sprzedany,no i co teraz ? Wszystko zaczynamy od początku. Żonka cały czas naciska na soundbar,ale ja się bronię,jak coś zakupię to się pochwalę. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 października 2020 Udostępnij Napisano 3 października 2020 22 godziny temu, castel napisał: Witam Panowie. 696 został dzisiaj sprzedany,no i co teraz ? Wszystko zaczynamy od początku. Żonka cały czas naciska na soundbar,ale ja się bronię,jak coś zakupię to się pochwalę. Pozdrawiam. Nie decyduj się na soundbar, będziesz bardzo niezadowolony z jakości dźwięku. Wpadnie do nas do salonu, mamy praktycznie wszystko co jest dostępne na rynku, możesz w komfortowych warunkach wszystko posłuchać i porównać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 Dnia 2.10.2020 o 08:29, seba3002 napisał: Jest lepszy bo ma wyjście pre out. Dla wielu osób to bardzo duża różnica. Ale ma mniej kanalów. Dla drugich to też spora różnica Dnia 2.10.2020 o 16:18, castel napisał: Witam Panowie. 696 został dzisiaj sprzedany,no i co teraz ? Wszystko zaczynamy od początku. Żonka cały czas naciska na soundbar,ale ja się bronię,jak coś zakupię to się pochwalę. Pozdrawiam. Już jej kup ten soundbar i żyjcie w zgodzie Ale tani za 300 zł. Bo to i tak nie ma różnicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 5 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 października 2020 (edytowany) 11 godzin temu, S4Home napisał: Już jej kup ten soundbar i żyjcie w zgodzie Ale tani za 300 zł. Bo to i tak nie ma różnicy. Postanowione ,kupuję żonce ten soundbar (sobie też😜),ale powracamy również do stereo i już do mnie jedzie CA CXA60😋. W czwartek jak wszystko dobrze pójdzie odbieram monitory👍 . Edytowano 5 października 2020 przez castel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 października 2020 Udostępnij Napisano 6 października 2020 Jakie? Co zepniesz z tym CXA60? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 6 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, S4Home napisał: Jakie? Co zepniesz z tym CXA60? Emit20 https://www.olx.pl/oferta/chord-clearway-2x-2-5m-kable-glosnikowe-konfekcja-trans-audio-hi-fi-CID99-IDzJBOl.html Będą ok? Edytowano 6 października 2020 przez castel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 października 2020 Udostępnij Napisano 7 października 2020 Beda! Dobre kabelki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 8 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2020 Dnia 6.10.2020 o 08:51, castel napisał: Emit20 https://www.olx.pl/oferta/chord-clearway-2x-2-5m-kable-glosnikowe-konfekcja-trans-audio-hi-fi-CID99-IDzJBOl.html Będą ok? Cardas 101 kupiony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 października 2020 Udostępnij Napisano 9 października 2020 Co cie na niego przekonało względem Chorda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 10 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2020 Dnia 9.10.2020 o 07:37, S4Home napisał: Co cie na niego przekonało względem Chorda? Ze tak powiem porządek w dźwięku,pięknie i soczyście(np.Kortez Sold Out),super synergia z nowymi nabytkami:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 A powiedz mi jak zachowują się w stosunku do basu? Skąd miałeś kable do testów porównań? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 I ile testowałeś te 2 kable. Bo po wpisach widać że krótko . Czy nie za krótko? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 Kolego @castel to może jeszcze jakieś fotki, żebyśmy mogli skrytykować kolor dywanu i kwiatki w pokoju 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 Dnia 12.10.2020 o 08:28, S4Home napisał: I ile testowałeś te 2 kable. Bo po wpisach widać że krótko Macie inne zdanie? czy o co chodzi? Bo ja o tych cardasach "słyszałem" od twórcy powyższych kabli z olx jak i chłopaki na hdtv.com.pl robili porównanie kilku i tam clerway odpadł... wygrał cardas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 Chłopaki, czyli kto? Kiki? Na jakim systemie? Ja akurat w kable średnio wierzę ale to że w jednym systemie coś będzie grało dobrze, nie oznacza że w innym też będzie ok. Zresztą cóż to za dziwne forum to HDTV. com, gdzie za członkostwo trzeba płacić 😐. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 Chłopaki na hdtv.com.pl robili również np. kalibrację TV na odległość, wysyłaną na mail'a. Dla mnie ich zdanie jest żadnym wyznacznikiem. Tym bardziej, że na ich portalu był tylko taki układ - albo ich zdanie, albo wcale. Cenzura i inwigilacja rodem z Białorusi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts