AutoPirat Napisano 25 maja Udostępnij Napisano 25 maja (edytowany) Dnia 23.05.2024 o 20:41, Rega napisał: Zupełnie możliwe, że czarne grają lepiej od srebrnych. Mój jest w kolorze szampańskim. A te, jak wiadomo, grają najlepiej😉 "Stary" handlarz od używek, od którego coś tam brałem, to twierdził, że... srebrny Pioneer A-676 lepiej grał od czarnego. Hmmm.... i też twierdził, że słuchał różnych wzmacniaczy w tysiącach sztuk. I to pewnik jest I w ogóle to Pioneer najlepszy. Ja jednak zmieniłem "orientację" Edytowano 25 maja przez AutoPirat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 maja Udostępnij Napisano 25 maja A tak naprawdę? Kolor nie ma żadnego znaczenia poza upodobaniem właściciela i aktualną modą. Jednak podroczyć się trochę można😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 25 maja Udostępnij Napisano 25 maja Obiektywnie? ...pewnie tak. A jak piszesz, to subiektywne ...może mieć duże znaczenie Ja bym nie umieszczał, tego w ramach "droczenia". I gdyby była tylko taka możliwość, to zbadał skrupulatnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 25 maja Udostępnij Napisano 25 maja Ależ kolor ma znaczenie! Czysto praktyczne. To widoczność kurzu, najłatwiej zauważyć go na czarnych klockach, znacznie mniej na szampańskich, i najmniej na srebrnych. Tylko tyle. 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 25 maja Udostępnij Napisano 25 maja 24 minuty temu, Rega napisał: A tak naprawdę? Kolor nie ma żadnego znaczenia poza upodobaniem właściciela i aktualną modą. Jednak podroczyć się trochę można😉 Oooo nie..... czarny to.czarny jednak... taki ciemny jest ... jak.chłopaki z bronxu 🤣🎼🎼🎼 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 25 maja Udostępnij Napisano 25 maja (edytowany) 15 minut temu, michaudio napisał: To widoczność kurzu Dokładnie, trafiłeś w sedno! Jak widać kurz, to go wycierasz. Jakoś zasłaniasz, starasz się jakoś ochronić. Po latach, to, te nie-czarne dupcą się od kurzu. Analogię widzę do modeli sklejanych plastikowych. Kurz je z każdym rokiem rozklejał i rozkładał na czynniki pierwsze. Hipoteza taka: srebrne/szampańskie grają lepiej jak są nowe. Natomiast z czasem czarne niczym wino, trzymają i nabierają charakteru w brzmieniu. 13 minut temu, Matt Daemon napisał: Oooo nie..... czarny to.czarny jednak... taki ciemny jest ... jak.chłopaki z bronxu 🤣 Zależy od punktu siedzenia. Jako ten Białas, to Idź i przejdź się po Bronxie! (poczujesz się, jak Czarny w Polsce). Cholera i przepraszam, ale nie wiem jak, to użyć poprawnie "politycznie" wyrazy: Białas i Czarnuch i stosownie napisać Edytowano 25 maja przez AutoPirat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 25 maja Udostępnij Napisano 25 maja Mam znaczną przewagę srebrnych klocków, u mnie też nie stoją zakurzone. Bo zawsze gdy ich nie używam są podobnie jak kolumny, nakryte pokrowcami. No i lubię czyścić swoje zabawki, pędzelek odkurzacz, to podstawa. Szczególnie gdy ma się wszędobylskiego psa, którego kudły są wszędzie, nawet na oprawach lamp pod sufitem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 25 maja Udostępnij Napisano 25 maja 24 minuty temu, michaudio napisał: Ależ kolor ma znaczenie! Czysto praktyczne. To widoczność kurzu, najłatwiej zauważyć go na czarnych klockach, znacznie mniej na szampańskich, i najmniej na srebrnych. Tylko tyle. 😎 Ano niestety.... trzeba mieć usposobienie mocno pedantyczne do black toru a już do czarnego panelu przedniego w drce to trzeba mieć raczej jak naslabszy wzrok co by oczy noe bolały ha ha Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakiś tam Napisano 26 maja Udostępnij Napisano 26 maja AutoPirat, Matt Daemon Taka pisanina o kolorze to właściwie nic nie wnosi. Kolor sprzętu jaki mamy to rzecz gustu a czasem przypadku. Mam teraz czarny AU-07 i jest to mój świadomy wybór, bo taki chciałem. Miałem przez pewien czas również szampańsko złoty AU-07 i czarny. Czarny bardziej mi się podobał i został. Więc to wybór. Matt Daemon ma DR-kę. Tu już inaczej, to przymus, bo nie występowały DR-ki w kolorze szampańsko złotym czy srebrnym. W tym przypadku jednak przypuszczam, że to przypadek a nie wybór. Kolega Matt nie miał doświadczenia we wzmacniaczach Sansui, DR-ka była dostępna ( możliwość zakupu i cena ) więc ma czarny zestaw. Mówię o modelach 907, bo modele 607 miały czasem wybór jeszcze srebrnego ( szampańsko złotego ). Co więc wnosi pisanina o kolorze we sprzęcie audio, tylko tyle, że czarny się kurzy tak jak i szampańsko złoty czy srebrny, wniosek, każdy kto dba o swój sprzęt , czyści go i tyle. Gadka o plastiku w przypadku Sansui to paplanina o niczym, bo tylko totalna masówka miała takowy . To tyle... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 26 maja Udostępnij Napisano 26 maja 1 godzinę temu, Jakiś tam napisał: AutoPirat, Matt Daemon Taka pisanina o kolorze to właściwie nic nie wnosi. Kolor sprzętu jaki mamy to rzecz gustu a czasem przypadku. Mam teraz czarny AU-07 i jest to mój świadomy wybór, bo taki chciałem. Miałem przez pewien czas również szampańsko złoty AU-07 i czarny. Czarny bardziej mi się podobał i został. Więc to wybór. Matt Daemon ma DR-kę. Tu już inaczej, to przymus, bo nie występowały DR-ki w kolorze szampańsko złotym czy srebrnym. W tym przypadku jednak przypuszczam, że to przypadek a nie wybór. Kolega Matt nie miał doświadczenia we wzmacniaczach Sansui, DR-ka była dostępna ( możliwość zakupu i cena ) więc ma czarny zestaw. Mówię o modelach 907, bo modele 607 miały czasem wybór jeszcze srebrnego ( szampańsko złotego ). Co więc wnosi pisanina o kolorze we sprzęcie audio, tylko tyle, że czarny się kurzy tak jak i szampańsko złoty czy srebrny, wniosek, każdy kto dba o swój sprzęt , czyści go i tyle. Gadka o plastiku w przypadku Sansui to paplanina o niczym, bo tylko totalna masówka miała takowy . To tyle... Przecież to wszystko z nutką ironii w żartach 🤣 zaś DRkę wybierałem świadomie o tyle, o ile oczekiwałem od niej tego, co na forum wyczytałem.... neutralności i najmniej podkoloryzowania. Docelowo się nie zawiodłem. A czarny spasował mi do reszty toru ;-) w przypadku innego koloru rozważałem boczki piano black 🤣🎼 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakiś tam Napisano 26 maja Udostępnij Napisano 26 maja Matt Daemon. Rozumiem i cieszę się z Tobą ze słuszności wyboru. Co do nutek ironii i żartów, OK, tylko to forum o sprzęcie a nie czy kolor gra czy nie. Tu od takich dywagacji jest san-sui i wystarczy, bo jest go aż nadto. Jak widać informacje, jakie tu wyczytałeś, są wiarygodne i super. Co ciekawe, jedzie do mnie z kraju kwitnącej wiśni właśnie 907 DR, może i zostanie na dłużej, bo do tego wzmaka czuję ogromny sentyment. Był jedną z moich pierwszych 907-mek i potrafi zagrać. Miałem wszystkie tranzystory Sansui i nadal DR-kę lubię. Miłego słuchania i świetnej zabawy z tym sprzętem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz Blachura Napisano 26 maja Udostępnij Napisano 26 maja Dzień dobry wszystkim, Wątek jest bardzo długi i trudno wszystko przeczytać. Mam do Was pytanie, jakie kolumny doradzilibyście do wzmacniacza lampowego 2,5 W na stronę, pokój 30 m2. Muzyka jazz, blues. Dużo dobrych opinii czytałem o kolumnach Sansui, jak myślicie czy SP7000 to dobry wybór? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 maja Udostępnij Napisano 26 maja Nie.Lepiej skierowac sie np w kierunku Klipsch Heresy. Co to za lampa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz Blachura Napisano 26 maja Udostępnij Napisano 26 maja 11 minut temu, audiowit napisał: Nie.Lepiej skierowac sie np w kierunku Klipsch Heresy. Co to za lampa? Robiona na zamówienie na ECC83, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 maja Udostępnij Napisano 26 maja Ecc83 to sterujaca. Jakie lampy mocy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz Blachura Napisano 26 maja Udostępnij Napisano 26 maja 9 minut temu, audiowit napisał: Ecc83 to sterujaca. Jakie lampy mocy? Rosyjskie 6P14P Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 maja Udostępnij Napisano 26 maja Dobre lampy, lubię je. Choc w układzie SE powinny spokojnie wyciagac 5W. Raczej poszukaj innych wysokoskutecznych kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 27 maja Udostępnij Napisano 27 maja Kolumny Sansui drogie i ....niewiele warte. Już lepsze byłyby Pioneer HPM 100.......1000. Mozna kupić dużo taniej i zagrają duzo lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz Blachura Napisano 27 maja Udostępnij Napisano 27 maja 18 minut temu, Rega napisał: Kolumny Sansui drogie i ....niewiele warte. Już lepsze byłyby Pioneer HPM 100.......1000. Mozna kupić dużo taniej i zagrają duzo lepiej. Dziękuję za nakierowanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miłośnik Sansui Napisano 1 czerwca Udostępnij Napisano 1 czerwca Witam Szanowne Grono. Mam do zaoferowania dwa Sansui. Sansui 907 MOS Limited i Sansui 907 DR. Oba w idealnym stanie. Jak by była osoba zainteresowana, proszę o Priv. Pozdrawiam Jan 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 1 czerwca Udostępnij Napisano 1 czerwca Problem wystąpił mały (chyba) z SANSUI BA-2000. Po włączeniu prawy kanał nie działa. Gdy podkręci się mocniej głośność, to zaskakuje i działa normalnie. Co to może być? Ktoś coś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marr Napisano 1 czerwca Udostępnij Napisano 1 czerwca Przekaźnik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 1 czerwca Udostępnij Napisano 1 czerwca Albo potencjometr volume. A uzywasz jakiegoś pre do b2000? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 1 czerwca Udostępnij Napisano 1 czerwca 39 minut temu, audiowit napisał: Albo potencjometr volume. A uzywasz jakiegoś pre do b2000? Tak, ale kręcenie na starcie volume "right" na BA-2000 nie pomaga. Działa wręcz b. dobrze i precyzyjnie, bez zarzutu. Dopiero jak na pre (AVR Marantz) i wkręcę na 60-70%, to zaskakuje ten kanał "right" na BA-2000. 48 minut temu, Marr napisał: Przekaźnik Jeśli coś takowego tam jest zastosowane, to być może, bo jak zaskoczy to już leci prąd do głośnika. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 czerwca Udostępnij Napisano 2 czerwca No ale to chyba problem nie jest na BA 2000 tylko na Marantzu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts