Zeroqll Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Teraz mam trzy trafa, bo zacząłem od źródła, potem doszły kolejne klocki, więc dokupywałem, finalnie skończyłem na całym systemie i zastanawiam się jak to ogarnąć. Zależy mi na tym aby to było bardzo dobrze zrobione, by nie powstało tu wąskie gardło. Obecne trafa są w wersji Supreme, ale jedno lepsze drugie gorsze. Czy po zakupie tego https://airlinktransformers.com/product/conditioning-balanced-power-supply-eu-jacbs1500 jest sens wpinać to jeszcze do kondycjonera? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 (edytowany) Moim zdaniem jest sens, jak najbardziej. Jak bardzo słyszalny - to zależy, jaki bałagan masz w sieci. Z tymi trafami zbalansowanymi ( też mam takie w troche innej, mojej "customowej " wersji) jedyny problem jest z zidentyfikowaniem L i N, a japońskie sprzęty, w szczególności Sansui lubią być podpięte L do L i N do N. Czy ma to jakiś wpływ -w przypadku "balanced" z AirLink - nie wiem, nikt nie był w stanie jednoznacznie tego określić. Ale trafo jedne z lepszych, które sprawdzałem. Patrzyłeś na kashimura? Poczekaj jeszcze chwilę, może ktoś coś Ci jeszcze odpisze o trafach, paru Kolegów przerobiło wiele więcej niż ja. Edytowano 26 czerwca 2020 przez Samcro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zeroqll Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Czy mam bałagan w sieci to nie wiem. Mam osobna żyłę przeznaczona do audio, a to już jakiś plus. Patrzenie na trafa nic mi nie da, chciałbym podjąć decyzję na podstawie doświadczeń innych użytkowników, którzy pochylili się już nad tym tematem i może zechcą podzielić się wiedzą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcioo3 Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 nielubia mnie tutaj ale taki ??/?? powinien golic jak nic https://allegro.pl/oferta/transformator-a80l-0010-0029-01-fanuc-id38971-9022335217 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcioo3 Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 ktoś miał zasilanie natakowym trafie ????? oby sie wypowiedział Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 56 minut temu, pawcioo3 napisał: nielubia mnie tutaj ale taki ??/?? powinien golic jak nic https://allegro.pl/oferta/transformator-a80l-0010-0029-01-fanuc-id38971-9022335217 Jak daje 100V na wyjściu, to dlaczego nie. Widziałem gorzej wyglądające konstrukcje oparte na trafach "przemysłowych". Później obudowa jakaś żeby było bezpieczniej i może być. P.s. i nie musisz tutaj pisać, naprawdę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcioo3 Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 kilka czynnikow to po 1 a propo kwestia tego ze sansui wedle bodowy oferuje wiecej jak rywale ???? hmmm 2 po przeczytaniu post Samcro ( gra tak jak niepowinna ) zdecydowalem sie na peryferia 607xr anie na wymiane na 907.. bo to co posiadam do audio ma ok 17m(2) a moc wystarczy 3 zasilanie to jest kwestia nr 1 bo po wprowadzeniu trafa ie ( poniekad wiem ze od " p. Jana ") jest o 100% lepiej aczkolwiek zawsze nurtowalo mnie to z fanuc a takowe ktos posiada??? wszystko to do mnie przemawia a zwlaszcz firma sansui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcioo3 Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 czyszby sa osoby nieposiadajace kasy a pomimo to ???? (pozostawie bez komentz ) " stac mnie bylo na wizyte u" Hi-Fi Surgery" co bylo nielada wysilkiem " ale ciesze sie dzwiekiem i oto chodzi a i polecam kolege Hi-Fi Surgery bo to co proponuje odosnie renowacji sprzetu to pelna profesja ( co do cen to operacjae na genitaliach można miec taniej a ale czy ktos chcialby miec ???? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, pawcioo3 napisał: co do cen to operacjae na genitaliach można miec taniej a ale czy ktos chcialby miec ???? Powinieneś wziąć to w cudzysłów . Cytujesz pana Clarksona z Top Gear, teraz z Grand Tour. 2 godziny temu, pawcioo3 napisał: 2 godziny temu, pawcioo3 napisał: ktoś miał zasilanie natakowym trafie ????? oby sie wypowiedział https://allegro.pl/oferta/transformator-a80l-0010-0029-01-fanuc-id38971-9022335217 Ja mam Fanuc'a 1,1kVa. Śmiga aż miło, nie grzeje się jest stabilny. W gniazdku mam + - 242V na wyjściu nie więcej jak 102V. Zależy od pory dnia. PS Obudowa, miękki start, filtr sieciowy, mate bitumiczną etc trzeba organizować we własnym zakresie. Wraz z Mariuszem zrobiliśmy cały zasilacz, zdjęcia dodałem w tym wątku. Coś jeszcze chciałbyś wiedzieć na temat Fanuc'a? Edytowano 26 czerwca 2020 przez faszi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcioo3 Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Tak to byl Clarkson HHHH ale wreszcie to jakis opis sie pojawil pewnie sie przyda komus zamiast kryc sie po zakamarkach bo ludzie biora sansui a niewiedza ze to transformator daje moc do tego ;0\ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Gdybyś poszukał w tym wątku, jak już pisałem to byś znalazł moje posty i zdjęcia zasilacza na podstawie Fanuc'a 1,1kVa 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcioo3 Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Tak wiem bo o ile pamietam sam wstawilem link do fanuc a po 3lub 4 miesiacach obecnosci na ... znikl z portalu natychmiast po ukazaniu sie linku ( nie mam pretesii co do sprawy ) bo w tym czasie kupilem trafo do 607xr i jest ok ale pomoc co do tych sytuacji w stosunku do nowych by sie przydala i oto chodzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 @pawcio Mam do Ciebie gorącą prośbę. Jak już musisz pisać i jeżeli już coś napiszesz, to przed wysłaniem: -weź głęboki oddech, -policz do 100 - przeczytaj, co napisałeś. - pomyśl, znowu policz do 100 - zastanów się, czy chcesz na pewno to wysłać. W międzyczasie popraw błędy i literówki. Proszę. Nie da się tego czytać, co piszesz. Oczy bolą. I nie chodzi tutaj o chęć czy niechęć pomocy "nowemu", ale sam cię do Admin zgłoszę jako posty nie spełniające regulaminu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 9 godzin temu, pawcioo3 napisał: nielubia mnie tutaj ale taki ??/?? powinien golic jak nic Polska język-trudna język??? Jeżeli chcesz uczestniczyć na naszym Forum-to proszę o staranniejsze wypowiedzi, zgodnie z regułami języka polskiego. W ten sposób będzie widać szacunek zarówno do innych użytkowników Forum jak i do języka ojczystego. Tym bardziej, że już Koledzy zwracali Tobie uwagę -i jakoś bez większych rezultatów. Czekałem parę godzin na reakcję (tzn. poprawę) i jakoś nie widać pozytywnych zmian :-( Piotrek i Marek: czy "trzytysiączka" Yamy też się załapie na dzisiejsze odsłuchy jako źródło? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 32 minuty temu, RoRo napisał: Piotrek i Marek: czy "trzytysiączka" Yamy też się załapie na dzisiejsze odsłuchy jako źródło? Romku, skoro już wspomniałeś Yamahe 😉 mi się marzy test integr Sansui vs AS 3000 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 27 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2020 18 godzin temu, RoRo napisał: Polska język-trudna język? Piotrek i Marek: czy "trzytysiączka" Yamy też się załapie na dzisiejsze odsłuchy jako źródło? Pozdrawiam Nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 28 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2020 No i jak tam ???? Jakieś wnioski , spostrzeżenia czy cuś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 28 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2020 1 godzinę temu, MarekB napisał: Norma.🙂 Nie udało się uzyskać jednoznacznej odpowiedzi. Połączenie Evo z Facal 😝 ...to jest to. Muszę szukać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 28 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2020 w zasadzie wygląda na dwie skrajności :-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 28 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2020 Skrajności to nie. Jednak grają inaczej. Znacząco inaczej, ale niestety chyba nie na tyle (dla mnie) żebym był gotowy na zamianę Evo na focale bez poczucia, że jednak czegoś mi brakuje. Pozostaje zostawić Evo w jednym systemie a do drugiego kupić focale 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuwuzela Napisano 28 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2020 Piotr Na Twoim miejscu rozważył bym podkręcenie zwrotnicy, bo przetworniki masz bardzo dobre. Małym nakładem może uzyskasz poprawę dźwięku, która cię zadowoli. Okablowanie też można poprawić. Evo to piękna konstrukcja Focale 1028 też super ale słyszałem je tylko w sklepie ( a szkoda) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 28 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2020 No właśnie też bym się najpierw przyjrzał zwrotnicy ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 28 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2020 4 godziny temu, Samcro napisał: Pozostaje zostawić Evo w jednym systemie a do drugiego kupić focale 😀 Evo są ok nie tylko do kameralnej muzy. Fokale 1028 brzmią dużo lepiej pod antresolą. Tam przestrzeń, którą budują, nie przytłacza, a imponuje 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 30 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2020 Ostatnio nie jestem na bieżąco w temacie Sansui (wiadomo dlaczego). Nie wiem czy planowany test integr się już odbył? Chodzi mi o wpis bodajże Piotra @Samcro lub Marka @MarekBodnośnie testu Alph 907. Pozdrawiam serdecznie, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 30 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2020 Do jesieni to nas znowu jakieś wirusy dopadną ale wydarzenie niewątpliwie wyjątkowe, warto czekać, jeśli nawet nie będzie dane uczestniczyć to chociaż na wrażenia uczestników.Tylko jak taki test przeprowadzić w jeden wieczór. Ledwie udało nam się trzy końcówki przesłuchać a i tak był niedosyt. Sansui wciąga Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts