Honolulu Napisano 13 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2020 (edytowany) Aktualnie posiadam taki zestaw: Kolumny: Taga Harmony Tav-606 v.3 Wzmacniacz: acoustic research a-03 Gramofon: fonica Adam GS-420 z wkładką Stanton 680 Przyszedł czas na wymianę kolumn na cos co zagra lepiej. Pokój 25m 5x5 Słucham pop, jaz, rock, Lubie jak słychać szczegóły, instrumenty takie drobne smaczki które można usłyszeć na słuchawkach. mogą być używane. Edytowano 13 grudnia 2020 przez Honolulu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2020 Cześć, Nie powinno być dużym problemem osiągnąć lepsze brzmienie niż Taga Harmony TAV606 v3. Jeśli chciałbyś poprawić rozdzielczość, seprarację oraz kontrolę basu to polecam zwrócić uwagę na Pylon Audio Diamond 25 lub przestrzenniejsze Audio Physic Classic 5. Jeśli chciałbyś nieco jaśniejsze brzmienie z szybkim basem to Focal Aria 926 mogłyby przypaść Ci do gustu. Jeśli byłaby taka możliwość to zapraszam na odsłuch w naszym salonie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honolulu Napisano 14 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2021 Cześć, odgrzewam temat, mam już pewnego faworyta, ale jestem ciekawy innych opini, a przynajmniej które napewno byście odrzucili? Pylon Audio Diamond 25 Audio Physic Classic 5 ProAc Response D18 (używane) kef q750 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 lutego 2021 Każde z nich grają inaczej. Malo tego Q750 leza po drugiej stronie bieguna grającego od Classic 5 Wiec jakie jest kryterium wyboru? Co mamy doradzać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honolulu Napisano 3 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2021 (edytowany) Ok teraz kolejny etap wzmacniacz Po kilku odsłuchach wybrałem Pylony diamond 28 , udało sie zamówić z kablami Chord SHAWLINE X ChordOhmic 'Gratis' (tak btw ile naprawdę warte sa te kable? jeżeli sa dodawane darmo, ale za darmo to chyba uczciwa cena ;)) Kolumn nie słuchałem w domu, tu brzmią troche inaczej niż w sklepie, ale to pewnie tez wzmacniacz , obecnie mam acoustic research a-03 , dokładnie zależało by mi żeby brzmiały trochę bardziej 'soczyście' w np w muzyce pop i z większym basem. W wokalach i np gitarowych graja kozacko. OK 5-6k mam na wzmaka , tu byłbym wdzięczny za jakieś wskazania, albo udostepnienie na testy. Sprzęt z wejściem optic phono (ewentualnie dokupie przedwzmacniacz) no i streaming dobrze by bylo, chyba ze mnie przekonacie to bede oddzielnie kompletowal Edytowano 3 marca 2021 przez Honolulu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 marca 2021 Udostępnij Napisano 4 marca 2021 A z czym ich słuchałeś? Moim zdaniem faworytem na wzmaka jest Roksan K3 ewentualnie Magnat MA 1000. Oba zagrają soczyściej i potężniej. Zapraszam po wypozyczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honolulu Napisano 6 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2021 Dnia 4.03.2021 o 07:21, S4Home napisał: A z czym ich słuchałeś? Moim zdaniem faworytem na wzmaka jest Roksan K3 ewentualnie Magnat MA 1000. Oba zagrają soczyściej i potężniej. Zapraszam po wypożyczenie. Z tego co najbardziej mi zapadło w pamięć to był naim nait 5si, z tych w budżecie ale generalnie bardziej skupiłem sie na kolumnach bo chciałem już cos wybrać, żeby teraz dobrac wzmacniacz w mieszkaniu, bo z kolumnami taki problem ze na 4 pietro bez windy to lekki problem wypożyczać i oddawać. Patrząc w strone wzmacniacza to i tak musze jakiegoś daca kupić, i teraz pytanie czy tez lepiej teraz i pod niego wzmaka ? 2 biore pod uwagę Topping d50s. i DacMagic 100, czy jest sens dopłacać do topping? S4Home bardzo dziękuję za propozycje wypożyczenia, poproszę o warunki -- Roksan K3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 @Honolulu Te DACi zdecydowanie łatwiej wypożyczyć i to Ci zalecam. Bo ich brzmienie się różni. I nie koniecznie na korzyść Toppinga. Przy okazji wypożyczenia Roskana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 Z używek to warto poszukać coś z firm które mają uznane miejsce w historii produkcji przetworników jak i kolumn; przykładowo coś z JBL z dobrych (a może i nawet najlepszych) lat 80 - tych. JBL L100T? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honolulu Napisano 9 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2021 21 godzin temu, elektron6 napisał: Z używek to warto poszukać coś z firm które mają uznane miejsce w historii produkcji przetworników jak i kolumn; przykładowo coś z JBL z dobrych (a może i nawet najlepszych) lat 80 - tych. JBL L100T? Nad używkami myślałem, ale problem jest żeby tego wcześniej gdzieś posłuchać, Kolumny już są teraz dobrać wzmacniacz i na parę lat spokój @S4Home Jest szansa na wypożyczenie wzmacniacz + Dac ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 23 godziny temu, DudasDudek napisał: @Honolulu Te DACi zdecydowanie łatwiej wypożyczyć i to Ci zalecam. Bo ich brzmienie się różni. I nie koniecznie na korzyść Toppinga. Przy okazji wypożyczenia Roskana. Był cały wątek o dobrych nowoczesnych DAC'ach i póki co nikt nie był w stanie udowodnić, że różnice między nimi są słyszalne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 6 minut temu, TomekN napisał: Był cały wątek o dobrych nowoczesnych DAC'ach i póki co nikt nie był w stanie udowodnić, że różnice między nimi są słyszalne. Mam ten sam dac po modyfikacji i gra zupełnie inaczej niż seryjny , także o czym mowa ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 Cześć, sprawdź Cyrusa 82DAC, w budżecie się zmieści, ma daca na pokładzie, prądowo też nieźle stoi. Z tymi Pylonami powinno być ok. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honolulu Napisano 14 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2021 (edytowany) Udało się lokalnie wypożyczyć haiku bright mk3. zagrało to bardzo dobrze, i cenowo bardzo przyzwoicie, pewnie bym sie zdecydował, gdybym nie dał sie namówić na wypożyczenie primaluny, pograło to u mnie przez wekend i jest fenomenalnie! a że waży tez swoje to nie bardzo uśmiecha mi sie to odnosić Jeszce jakieś dyfuzory na sciane za kolumny ogarnąć trzeba Edytowano 14 marca 2021 przez Honolulu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Dnia 9.03.2021 o 08:31, Honolulu napisał: @S4Home Jest szansa na wypożyczenie wzmacniacz + Dac ? Jasne. Czyli już nie aktualne ?:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honolulu Napisano 15 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2021 @S4Home Przy tej konfiguracji już nie, ale kto wie co przyniesie los Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts