Skocz do zawartości

Konwersja D/A - zegary, walka z jitter'em

Recommended Posts

• Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano
15 minut temu, Fafniak napisał:

a żeś z tymi halunami pojechał....

Naprawdę myślisz, że świadome percepty to jest coś innego? Bicz pliz.

Napisano (edytowany)

Nie zrozumiałeś. Tu nie chodzi o realność świata. Mówię o postrzeganiu, w tym wypadku świata fizycznego. 

Edytowano przez Gość
Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi...
Napisano
Dnia 29.12.2020 o 18:15, audiowit napisał:

Ja trolluję? Fafniak, przecież to Ty wykladałeś pokój gąbkami :) i tto jeszcze niedawno.

@audiowit @Fafniak Co z tymi piankami nie tak? Zainwestowałem i na ścianę za kolumnami dałem takie cudaki panelowe z gąbki. Odpowiedź pomieszczenia pomierzona REWem pokazuje spore zmiany co słychać wyraźnie. Liczę na opinię szczerą bo może nieświadomie zły kierunek obrałem 😉

Napisano

Mariusz z, oczywiście sprawdzałem gąbki. Nawet miejscami mam gdzieś jeszcze 2szt. Działają na wysokie i czesciowo srednie tony, natomiast na bas już nie. 

Jestem zdecydowanym zwolennikiem twardych ustrojów. Nie wytracasz energii. Trzeba ją rozpraszać, nie gluszyć. 

Napisano

@MariuszZ Witek objaśnił o co chodzi, dokładnie może Ci Bartek wyjaśnić z Mega Acoustic dlaczego z piankami trzeba ostrożnie i bez fachowych pomiarów mogą więcej zepsuć niż pomóc, oczywiście w niektórych przypadkach są pomocne. Kiedyś Kraft bardzo ten temat drążył na tym i innym forum też powinien mieć odpowiednią wiedzę na ten temat, zapewne już ja dobrze zgłębił znając go. Trzeba pamiętać że są różne typy pianki. Ale to nie temat i akustyce.