Arekszcz Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 (edytowany) Witam zakupiłem ostatnio powyższy sprzęt 8006 plus diamond 30 czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jakie kolumny sprawdzilyby się lepiej od moich czy może mam kiepski słuch;) Edytowano 3 stycznia 2021 przez Arekszcz Brak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Proponuję prześledzić testy kolumn które wykonuje kolega Kreft i jego wiedzę wykorzystać jako wskazówkę, ile pamiętam dysponuje takim samym wzmacniaczem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 3 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Dzięki A jak go tu znaleźć bo ja nowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 3 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Może znajdzie się jeszcze ktoś kto posiada takie klocki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 1 godzinę temu, Arekszcz napisał: Witam zakupiłem ostatnio powyższy sprzęt 8006 plus diamond 30 czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jakie kolumny sprawdzilyby się lepiej od moich czy może mam kiepski słuch;) Słuchałeś tego zestawu przed zakupem? Jeżeli tak to w sklepie czy w domu? Twój zestaw reprezentuje bardzo uniwersalne brzmienie i w tych pieniądzach lepszego raczej nie znajdziesz. Ewentualne inne, bardziej Tobie odpowiadające - ale tej samej klasy. Więc co jest nie tak? Może problemem jest akustyka Twojego pomieszczenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 3 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Właśnie w salonie było petarda A w domu mydło w salonie silvery 500 brzmiały mdlo do pylonow A teraz jest podobnie w domu z pylonami Zastanawiam się nad opticonami 8 tylko czy nie okaże się że efekt taki sam 21 minut temu, sonique napisał: Słuchałeś tego zestawu przed zakupem? Jeżeli tak to w sklepie czy w domu? Twój zestaw reprezentuje bardzo uniwersalne brzmienie i w tych pieniądzach lepszego raczej nie znajdziesz. Ewentualne inne, bardziej Tobie odpowiadające - ale tej samej klasy. Więc co jest nie tak? Może problemem jest akustyka Twojego pomieszczenia? Właśnie w salonie było petarda A w domu mydło w salonie silvery 500 brzmiały mdlo do pylonow A teraz jest podobnie w domu z pylonami Zastanawiam się nad opticonami 8 tylko czy nie okaże się że efekt taki sam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Fota ustawienia i pomieszczenia by się przydała Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 4 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 8 godzin temu, mkk napisał: Fota ustawienia i pomieszczenia by się przydała Przed chwilą, Arekszcz napisał: Przed chwilą, Arekszcz napisał: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 A co Ci się nie podoba w tym zestawieniu? Moim zdaniem Diamond 30 sa najmniej udane z całej serii. 28ki moim zdaniem grają po prostu ciekawiej. A Kraft ma 25tki to też coś innego. Dziwne jest że Silver 500 zagrały dla Ciebie mdło. To dużo bardziej żywsze kolumny. Kiedy sprzet kupiłeś? Możemy Ci pożyczyć Opticony do testów domowych. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 4 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 W listopadzie , mydło może źle słowo raczej na pewno źle kluly w uszy mega 30 zagrały cieplej przyjemniej natomiast w pokoju tego zabrakło jest czysto ale czegoś brak , wstawiłem pylony i jak znajdzie się chętny na pewno wypożyczeń coś zanim kupie Jakaś firma z Wrocławia przyjmuje sprzet w rozliczeniu jednak bez odsłuchu w domu znowu mogę się rozczarowac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 Jeśli chciałbyś iść w kierunku muzykalnego brzmienia to polecam posłuchać Audio Physic Classic 8. Zagrają szerszą prezentacją sceny dźwiękowej, naturalną średnicą i szybszym basem. W mojej ocenie Diamond 28 brzmią pełniej niż 30 i może za szybko podjąłeś decyzję o kupnie wyższego modelu. Zapraszam do kontaktu w sprawie umówienia odsłuchu w naszym salonie w Pabianicach. Masz do nas prostą drogę ale musisz liczyć około 2h na dojazd w jedną stronę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 4 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 Zanim zacznniesz się bawić w wymianę i testowanie wszystkiego co jest na rynku , pokombinuj z ustawieniem ( chociaż tymczasowo) . Na oko kolumny za wąsko , prawa w kącie , odległość do słuchacza za duża w stosunku do rozstawu kolumn , do tego zastawiona kanapą . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 4 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 2 minuty temu, mkk napisał: Zanim zacznniesz się bawić w wymianę i testowanie wszystkiego co jest na rynku , pokombinuj z ustawieniem ( chociaż tymczasowo) . Na oko kolumny za wąsko , prawa w kącie , odległość do słuchacza za duża w stosunku do rozstawu kolumn , do tego zastawiona kanapą . To co mam zrobić;)? 20210104_081444.mp4 ⁷ 20210104_082928.mp4 Rozumiem kolumny jest różnica jednak dalej stoją w katach 20210104_083623.mp4 Nie rozumiem tylko odsunolem kolumny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 4 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 Gdyby ktoś w tych nagraniach coś usłyszał i zasugerował byłoby super Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 4 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 22 minuty temu, Arekszcz napisał: Gdyby ktoś w tych nagraniach coś usłyszał i zasugerował byłoby super Jak na nagrania z telefonu brzmi to i tak całkiem nieźle. Moim zdaniem problemem jest akustyka. Słychaś pogłosy i podbity bass. Tak jak przedmówcy mówili. Na dzień dobry zabawa w przestawianie mebli. Ja osobiście spróbowałbym przesunąć kredens w lewo i również telewizor i powiększył odstęp miedzy kolumnami jednoczesnie przysuwając bliżej fotel odsłuchowy. Następnie zabawa z ustawieniem bliżej, dalej od ściany kolumn oraz ich ustawieniea względem słuchacza tzn. czy maja grać za nim na niego czy przed. Czyli możliwości jest póki co wiele. Zakup nowych kolumn to opcja raczej ostateczna póki co. Z Nowym Rokiem Życzę owocnych manewrów 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 4 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 2 godziny temu, S4Home napisał: A co Ci się nie podoba w tym zestawieniu? Moim zdaniem Diamond 30 sa najmniej udane z całej serii. 28ki moim zdaniem grają po prostu ciekawiej. A Kraft ma 25tki to też coś innego. Dziwne jest że Silver 500 zagrały dla Ciebie mdło. To dużo bardziej żywsze kolumny. Kiedy sprzet kupiłeś? Możemy Ci pożyczyć Opticony do testów domowych. Piotr W listopadzie , mydło może źle słowo raczej na pewno źle kluly w uszy mega 30 zagrały cieplej przyjemniej natomiast w pokoju tego zabrakło jest czysto ale czegoś brak , wstawiłem pylony i jak znajdzie się chętny na pewno wypożyczeń coś zanim kupie Jakaś firma z Wrocławia przyjmuje sprzet w rozliczeniu jednak bez odsłuchu w domu znowu mogę się rozczarowac 1 minutę temu, slaw0001 napisał: Jak na nagrania z telefonu brzmi to i tak całkiem nieźle. Moim zdaniem problemem jest akustyka. Słychaś pogłosy i podbity bass. Tak jak przedmówcy mówili. Na dzień dobry zabawa w przestawianie mebli. Ja osobiście spróbowałbym przesunąć kredens w lewo i również telewizor i powiększył odstęp miedzy kolumnami jednoczesnie przysuwając bliżej fotel odsłuchowy. Następnie zabawa z ustawieniem bliżej, dalej od ściany kolumn oraz ich ustawieniea względem słuchacza tzn. czy maja grać za nim na niego czy przed. Czyli możliwości jest póki co wiele. Zakup nowych kolumn to opcja raczej ostateczna póki co. Z Nowym Rokiem Życzę owocnych manewrów 😉 No dzięki wielkie za podpowiedź dzisiaj bede przesuwać graty Tobie również wszystkiego naj 3 minuty temu, slaw0001 napisał: Jak na nagrania z telefonu brzmi to i tak całkiem nieźle. Moim zdaniem problemem jest akustyka. Słychaś pogłosy i podbity bass. Tak jak przedmówcy mówili. Na dzień dobry zabawa w przestawianie mebli. Ja osobiście spróbowałbym przesunąć kredens w lewo i również telewizor i powiększył odstęp miedzy kolumnami jednoczesnie przysuwając bliżej fotel odsłuchowy. Następnie zabawa z ustawieniem bliżej, dalej od ściany kolumn oraz ich ustawieniea względem słuchacza tzn. czy maja grać za nim na niego czy przed. Czyli możliwości jest póki co wiele. Zakup nowych kolumn to opcja raczej ostateczna póki co. Z Nowym Rokiem Życzę owocnych manewrów 😉 dzięki wielkie za podpowiedź dzisiaj bede przesuwać graty Tobie również wszystkiego naj Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 4 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 57 minut temu, Arekszcz napisał: W listopadzie , mydło może źle słowo raczej na pewno źle kluly w uszy mega 30 zagrały cieplej przyjemniej natomiast w pokoju tego zabrakło jest czysto ale czegoś brak , wstawiłem pylony i jak znajdzie się chętny na pewno wypożyczeń coś zanim kupie Jakaś firma z Wrocławia przyjmuje sprzet w rozliczeniu jednak bez odsłuchu w domu znowu mogę się rozczarowac No dzięki wielkie za podpowiedź dzisiaj bede przesuwać graty Tobie również wszystkiego naj dzięki wielkie za podpowiedź dzisiaj bede przesuwać graty Tobie również wszystkiego naj 58 minut temu, slaw0001 napisał: Jak na nagrania z telefonu brzmi to i tak całkiem nieźle. Moim zdaniem problemem jest akustyka. Słychaś pogłosy i podbity bass. Tak jak przedmówcy mówili. Na dzień dobry zabawa w przestawianie mebli. Ja osobiście spróbowałbym przesunąć kredens w lewo i również telewizor i powiększył odstęp miedzy kolumnami jednoczesnie przysuwając bliżej fotel odsłuchowy. Następnie zabawa z ustawieniem bliżej, dalej od ściany kolumn oraz ich ustawieniea względem słuchacza tzn. czy maja grać za nim na niego czy przed. Czyli możliwości jest póki co wiele. Zakup nowych kolumn to opcja raczej ostateczna póki co. Z Nowym Rokiem Życzę owocnych manewrów 😉 Więc jak do tej pory porozsuwalem bardziej glosniki i.... masz flache jak będziesz w Szczecinie zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 4 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 3 minuty temu, Arekszcz napisał: Więc jak do tej pory porozsuwalem bardziej glosniki i.... masz flache jak będziesz w Szczecinie zapraszam Jak są efekty to się cieszę. Póki co wyjazdy ograniczone to możesz wypić za moje zdrowie. I polecam się zagłębic w lekturę forum, a w szczególności dział Akustyka. Otwiera oczy i uszy na wiele aspektów pozasprzętowych. 😀👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 4 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 Podaj adres wyśle bociana serio bo już chciałem kolejne tysiące wydawac 3 minuty temu, slaw0001 napisał: Jak są efekty to się cieszę. Póki co wyjazdy ograniczone to możesz wypić za moje zdrowie. I polecam się zagłębic w lekturę forum, a w szczególności dział Akustyka. Otwiera oczy i uszy na wiele aspektów pozasprzętowych. 😀👍 Podaj adres wyśle bociana serio bo już chciałem kolejne tysiące wydawac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 4 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 (edytowany) 44 minuty temu, Arekszcz napisał: Podaj adres wyśle bociana serio bo już chciałem kolejne tysiące wydawac 😄 Spoko! Przypomnę się jak będę udzerzał z Wrocka nad morze. Edytowano 4 stycznia 2021 przez slaw0001 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 4 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 No , często jedno zdjęcie może oszczędzić parę tys Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stream Napisano 4 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 Sprawa prosta. Jak w różnych pomieszczeniach gra inaczej, to akustyka/ustawienie. Pierwsza reakcja, to wymienić sprzęt, a wystarczy trochę popracować nad pomieszczeniem... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 4 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 17 minut temu, mkk napisał: No , często jedno zdjęcie może oszczędzić parę tys Właśnie od Ciebie się zaczęło więc bocian 4u Tez Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 4 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 Widząc zdjęcia ustawialibyscie coś za głośnikami z tylu te jakieś absorbery czy jak je tam zwal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts