Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, maxredaktor napisał:

Zgadza się, analogowo

Na szczescie zgadalem sie z @maxredaktor ze zglaszanie gwarancji jest przez stronke (choc w zestawie byl papier do podbicia przez sprzedawce i wyslania do Audio Physic) - pocztra tradycyjna przychodzi od nich zwrotnie :)

@seba3002 - jak zglaszales gwarancje?

Edytowano przez rafalsz76
Napisano

Ja nie zgłaszałem 😐. Zadzwoniłem dopiero teraz, po przeczytaniu waszych postów, że jest taka możliwość i dowiedziałem się, że można to zrobić przez stronę EIC bądź niemiecką stronę audio physic. Także jutro spróbuję to zrobić o ile nie jest za późno, bo kolumny mam już ponad 2 miesiące. 

Napisano
10 minut temu, Sanwing napisał:

Seba muzyki tak słuchasz z kolumnami w rogach wciśniętymi? 

To ja mam wcisniete w rogi ale wysuwalem i nie zauwazylem wyczuwalnej zmiany akustyki, moze docelowo kupie standy ale wtedy nie bedzie symetrii bo mam polotwarta przestrzen.

Napisano (edytowany)

To jest kiepsko jeśli nie ma zmiany w dźwięku przy kolumnach wciśniętych w kąt, a takimi skierowanymi pod kątem odsuniętymi od ścian :(. AP ogromną wagę przywiązuje do ustawienia kolumn, jest nawet opracowany przez nich system. Warto poczytać. 

Edytowano przez Gość
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Sanwing napisał:

o wiele wyjaśnię odnośnie obecnych AP :(.

Kolego @Sanwing - zdaje sobie sprawe ze moje ustawienie jest dalekie od optymalnego, niestety pomieszczenie jest akustycznie nieprzemyslane a niechciany rezonans basow w tych narozach akceptowalny. Docelowo chce kupic standy i sie troche odsunac (czerwone punkty na rysunku ponizej oczywiscie z zachowaniem kata) co pozwoli mi troche zwiekszyc odlegosc miedzy frontami (teraz jest 2m a do miejsca odsluchu 3.30m) i odsunac sie na 60cm od tylnej sciany. Jednak powstrzymuja mnie nastepujace czynniki:
1) male dzieci ktore straca dostep do szafek z drobiazgami

2) suboptymalna odlegosc front'ow os sciany bocznej - lewy 20cm a prawy dobre kilka metrow (to jest dopiero pogwlacenie HiFi placement savoir-vivre ;))

Cos zaproponujesz? Nowej chalupy nie wybuduje predko - jesli kiedys tak to juz bede wiedzial co i jak:) 
A cieszyc sie dobrym dzwiekiem chce tu i teraz.

ustawienie.png

Edytowano przez rafalsz76
Napisano (edytowany)
30 minut temu, rafalsz76 napisał:

@seba3002 - a ja myslalem ze je uzytkujesz jakies dwa lata - nie wiem skad mi taka mysl nasunela sie. Szkoda ze wczesniej nie wiedzialem, toz to nowki niesmigane prawie jak VW od dziadka z Niemiec :)

Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś oddał swoje i stał się szczęśliwym posiadaczem moich 🤪. Rabat dla forumowicza gwarantowany 😉

Jedyne kolumny, które udało mi się użytkować 2 lata to były Dali zensor 5. A potem poszło już z górki 😉

Edytowano przez seba3002
Napisano (edytowany)
Dnia 26.01.2021 o 17:57, seba3002 napisał:

Ja nie zgłaszałem 😐. Zadzwoniłem dopiero teraz, po przeczytaniu waszych postów, że jest taka możliwość i dowiedziałem się, że można to zrobić przez stronę EIC bądź niemiecką stronę audio physic. Także jutro spróbuję to zrobić o ile nie jest za późno, bo kolumny mam już ponad 2 miesiące. 

Seba, pamiętaj o bardzo ważnej kwestii. Rejestrując rozszerzoną gwarancję kolumn AP i odsprzedając je później, nowy nabywca traci dodatkowy okres gwarancyjny producenta. Można o tym przeczytać w samej karcie rejestracyjnej jak i na stronie AP. Tutaj cytat:

Besides, we offer first-time owners a ten-year warranty on our speakers if they register their new speakers with us immediately after purchase. After registration, first-time owners will receive written confirmation of the 10-year warranty with details of the associated dealer.

A tak prezentują się moje niunie. Wszyscy biorą czarne, to się chyba wyłamałem :P

ap3.jpg

ap3cyrusaudiolab.jpg

Edytowano przez lpomis
Napisano

@JaZz - reklamacja w pierwszych dwóch latach realizowana jest we współpracy ze sklepem w którym kupiłeś sprzęt - to sprzedawca jest zobowiązany do doprowadzenie towaru do zgodnego z umową. Po dwóch latach w tym przypadku gramy już na zasadach samego producenta, czyli w tym przypadku Audio Physic. To producent dyktuje warunki. Jak wygląda wtedy serwis? Nie wiem. Być może procedura jest bardzo podobna :)

8 minut temu, seba3002 napisał:

ładne te Twoje kolumienki. I widzę Cyrus wciąż stoi 😁

Właśnie wylądował przed chwilą w kartonie 😈

Napisano
1 godzinę temu, lpomis napisał:

Właśnie wylądował przed chwilą w kartonie 😈

A co sie stalo z Cyrusem? Czy sprzedajesz?

2 godziny temu, lpomis napisał:

A tak prezentują się moje niunie.

A czy to sa 3ki? Pieknie wygladaja😍

Napisano
10 minut temu, rafalsz76 napisał:

A co sie stalo z Cyrusem? Czy sprzedajesz?

Był tylko wypożyczony na kilka dni do odsłuchu. Docelowo miał u mnie zagrać jako piecyk w drugim systemie. Niestety nie polubiliśmy się :( Więcej wrażeń opisałem w klubie Cyrusa.

13 minut temu, rafalsz76 napisał:

A czy to sa 3ki? Pieknie wygladaja😍

Dzięki, tak, to trójeczki w kolorze walnut. Grają już u mnie kilka ładnych miesięcy i nawet nie myślę nad ich zmianą ;)

• 4 weeks later...
Napisano

Zastanawiałem się kiedyś nad nabyciem Tempo 6. Niestety jak zarzuciłem zapytanie kto ma w okolicy, nie było odzewu. Cały czas jestem ich ciekaw. W pewnym rankingu określone były w ocenie jako hi-end. Może kiedyś będzie mi dane?

Napisano
Zastanawiałem się kiedyś nad nabyciem Tempo 6. Niestety jak zarzuciłem zapytanie kto ma w okolicy, nie było odzewu. Cały czas jestem ich ciekaw. W pewnym rankingu określone były w ocenie jako hi-end. Może kiedyś będzie mi dane?

Czesto pojawiają sie na OLX w cenach Pylonów :) Chyba że wolisz Pylony...

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro