Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich. Kupiłem nowy TV który niedługo do mnie dojdzie. W salonie wcześniej miałem fajną sony mini wieżę (wysoki model z ładnymi kolumnami z dwu drożnymi i bass reflexem) ale cd padł. Pomyślałem, że może sprawić jakiś soundbar z subwooferem albo mały zestaw hifi . Na kolumienki za dużo miejsca nie zostanie - w sumie 32cm chyba, że rozsunę boczne mebelki. Myślałem o soundbarze Denon DHT-S516H. Subwoofer stał by sobie lekko po lewej obok kwiatków ;) na ziemi. Denon ma wejście hdmi2 i po podpięciu do tv wszystkie systemy nowego TV powinny fajnie działać (Dolby Vision etc). Lubię kino a tv ma mi służyć do oglądania amazona,hbo i netflixa w 90% chociaż zamierzam korzystać z soundbara jako stacji muzycznej. Nośnikiem muzyki byłaby mp3, słucham głównie rozszerzenia FLAC.

Proszę o pomoc w  podjęciu decyzji. Kwota maks 3000zł.

Zapraszam do dyskusji

Poniżej link do opisu szczegółowego denona na aukcji alledrogo (to nie reklama)

https://allegro.pl/oferta/soundbar-denon-dht-s516h-heos-subwoofer-bezprzewod-9942292848

Napisano

Cześć,
Soundbar to ostateczność i niestety bardzo duży kompromis jeśli chodzi o jakość dźwięku. Tutaj lepszym rozwiązaniem byłby monitory aktywne takie jak Klipsch the Fives lub System Audio Saxo 7 Active. Alternatywą może się okazać mały zestaw stereo taki jak Topping MX3 + Heco Aurora 300 lub Pylon Audio Pearl Monitor jeśli chciałbyś postawić na większą przestrzenność dźwięku kosztem muzykalności. W tym przypadku możesz pomyśleć także o subwooferze ale zostawiłbym to na sam koniec. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. 

Napisano

Nie no zdałem sobie sprawę, że nie wcisnę nic między tv a mebelki. Monitory były by tu chyba najlepsze , dało by ładna ścianę dzwięku. Muzykę wtedy pusczalbym przez MP3 i tv. Większość głośników ma te 20 cm szerokości a ja mam 32 cm luzu. Przetestuję tego soundbara a jak mi nie podpisuje będę kombinował dalej. Pokładam nadzieję w tym denonie. Mało w sumie testów znalazłem w necie o nim a wygląda obiecująco. Pozdrowienia.

Napisano

Witaj, 

Ciekawy i zdobywającym co raz większe uznanie na naszym rynku, mają głośniki aktywne. W Twoim przypadku, głośniki Audio Pro A26 https://www.tophifi.pl/multiroom/audio-pro/audio-pro-a26.html mogłyby zamknąć temat. HDMI, do telewizora, bogata aplikacja i słuchanie muzyki przez streaming, mówi za siebie. 

Zapraszamy Cię do nas, na prezentację!

Napisano

Pogadaj ze swoją Szanowaną Żoną  myślę że znajdziesz argumenty żeby Ją przekonać 😉

Taki mały cyfrowy wzmacniacz + niewielkie kolumny podstawkowe od biedy ustawione na szafce RTV dadzą lepszy dźwięk jak soundbara. 

Walcz wierzę w ciebie!! Jak już będzie decyzja na TAK  muzyka załatwi resztę 😉

Napisano (edytowany)

Przecież piszę od początku , że nie mam miejsca. 25cm luzu na dwa głośniki, nic mi nie wejdzie. Już by były i to za te 2700 ale nie ma miejsca.

Edytowano przez ras13
Napisano (edytowany)
14 godzin temu, ras13 napisał:

Mam stolik RTV po środku i dwie witryny po bokach. Nie ma zbytnio gdzie tego rozsuwać za bardzo

A może o zgrozo dasz radę trochę rozsunąć? 

Zrób zdjęcie tego miejsca.

Edytowano przez Gość
Napisano
8 godzin temu, ras13 napisał:

Za 2700 powiedziała, że soundbara nie będzie bo tv nieco droższy. Wiem, ma rację, poniosło mnie, przyznaje po zastanowieniu się. Chyba zostaniemy z niczym....

Może wypadałoby żonie wytłumaczyć, że sprzęt audio jest droższy od telewizora i to jest jak najbardziej normalne.