misiekx Napisano 6 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2024 W upalną noc - właśnie się zaczyna na TVP Kultura. Takie przypomnienie po latach. Dla mnie klasyka. In the heat of the night - Sidney Poitier i Rod Steiger 😉 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 6 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2024 2 godziny temu, misiekx napisał: In the heat of the night - Sidney Poitier i Rod Steiger 😉 I muzyka Quincy Jonesa z Rayem Charlesem w tytułowym numerze. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 6 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2024 Muzyka naprawdę super.... Tak jak i film. Gęsta atmosfera południa Stanów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 7 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2024 11 godzin temu, Rafał S napisał: I muzyka Quincy Jonesa z Rayem Charlesem w tytułowym numerze. A to nie był kawałek Sandry? 🤔 (joke) Ja sobie kupiłem za 15 zł serial „Kapitan Sowa na tropie” z Gołasem w roli głównej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 9 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2024 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 10 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2024 Ode mnie "Wilcze echa" - produkcja francuska, bez mdłego, amerykańskiego patosu, przyzwoicie zrobiony, klimatyczna muzyka i dźwięki świetnie uzupełniają obraz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 12 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2024 (edytowany) Po kilkunastu latach obejrzałem ponownie "Rachel wychodzi za mąż" ("Rachel getting married", dostępne na Max), tym razem z córką. Podobało mi się jeszcze bardziej niż za pierwszym razem. Właśnie to nazywam prawdziwym kinem. Czyste mięso. Pod względem realizmu psychologicznego nie było tam chyba ani jednej fałszywej sceny. https://en.wikipedia.org/wiki/Rachel_Getting_Married Jeśli ktoś jakimś cudem jeszcze go nie widział, to oczywiście gorąco polecam. Edytowano 12 grudnia 2024 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 13 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2024 Polecam nowego "Beetlejuice Beetlejuice" . Film, wbrew moim obawom, udało się jednak utrzymać w "Burtonowej" inspiracji . Dostępny w Max. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 13 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2024 Byłem w kinie specjalnie dla żony i dla.mnie gorszy niż 1 która jakąś tam specjalna również nie była 🤷♀️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 13 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2024 Moja opinia jest nieobiektywna bardzo, bo lubię filmy Burtona. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 13 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2024 No ja jestem zwolennikiem Guya Ritchiego. Pewnie dlatego to nie moja bajka 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 14 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2024 20 godzin temu, gienas napisał: Polecam nowego "Beetlejuice Beetlejuice" . Film, wbrew moim obawom, udało się jednak utrzymać w "Burtonowej" inspiracji . Dostępny w Max. Na wstępie wydawał się kiepski , ale podobnie miałem z Wolverine Deadpool , dałem filmom szansę i nawet spoko się oglądało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 14 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2024 A ja dziś obejrzałem 3 pierwsze odcinki "Dnia szakala". Fajny klimat i bardzo ciekawa muzyka. Może nie tak dobry jak pierwsza ekranizacja ale na pewno o kilka długości wyprzedza "dzieło" z Brucem Willisem. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2024 Polecam 100 lat samotności na Netflix. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 25 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2024 Czekam niecierpliwie na film na podstawie gry "Obcy - izolacja" , która wyszła bodajże jakieś 10 lat temu. Fajnie byłoby gdyby został oddany jak najwierniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 9 stycznia Udostępnij Napisano 9 stycznia Bylem w kinie z córką na filmie o Bobie Dylanie pt. "Kompletnie nieznany". Rozpoczyna się on w momencie przyjazdu Dylana do Nowego Jorku na początku lat 60. Poznajemy tamtejszą scenę folkowo-bluesową, festiwal w Newport, śledzimy znajomość Dylana (świetny Chalamet, który dobrze naśladował głos i zachowanie artysty, doskonale też śpiewał) z Petem Seegerem (równie dobry Edward Norton), Joan Baez i Johnnym Cashem. Kończy się zaś bodaj cztery lata później, kiedy na wspomnianym festiwalu "Dylan goes electric". Bardzo dobrze mi się film oglądało, 2,5 godziny zleciało nie wiem kiedy. Polecam. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 9 stycznia Udostępnij Napisano 9 stycznia @maxredaktor A ja właśnie czytam biografię Dylana - "Ciągle w drodze" Howarda Sounesa. Też polecam. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 9 stycznia Udostępnij Napisano 9 stycznia (edytowany) Coś rozrywkowego. Całkiem nieźle wyszło. Edytowano 9 stycznia przez Artur Brol 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 stycznia Udostępnij Napisano 9 stycznia (edytowany) Sorry ale to lipa jest, poszedłem z Żoną do kina bo była fanką pierwszej części. Liczyłem na zaskoczenie, niestety było .... Edytowano 9 stycznia przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 9 stycznia Udostępnij Napisano 9 stycznia Ja zobaczyłem i mi się podobało. Nie twierdzę że to jakiś hit, ale jako zabójca wolnego czasu, jak najbardziej się nadaje. Są gorsze filmy😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 stycznia Udostępnij Napisano 9 stycznia Zapewne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia 17 godzin temu, Rafał S napisał: @maxredaktor A ja właśnie czytam biografię Dylana - "Ciągle w drodze" Howarda Sounesa. Też polecam. Widzę, że jest ona do kupienia na Amazonie, podobnie jak i kilkanaście innych pozycji o Dylanie. Nie miałem pojęcia, że jest ich tyle! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia 4 minuty temu, maxredaktor napisał: Nie miałem pojęcia, że jest ich tyle! Jest. Kiedyś czytałem inną. Wydaje mi się, że była to "Dylan: Droga bez końca" Clintona Heylina. W każdym razie, pamiętam, że czytając miałem podobne odczucia, co teraz: podziw dla Dylana jako twórcy i silną niechęć do niego jako człowieka (szczególnie, jeśli chodzi o lata 60-te i 70-te). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia (edytowany) W filmie też w pewnym stopniu oddano. Edytowano 10 stycznia przez maxredaktor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano Niedziela o 13:09 Udostępnij Napisano Niedziela o 13:09 Wybraniec - film pt jak zrodził się Donald Trump , w kinach przed amerykańskimi wyborami także kto wie czy mówi prawdę , ale patrząc na to jak zachowywał się w tym roku to chyba kieruje się tymi przykazaniami swego mentora (nominacja do Oskara za drugoplanową rolę) - fajnie zrealizowany film , obrazowo trochę jakbyśmy oglądali vhs lat 80/90 Brutalista - film za 10mln $ , super realizacja , ujęcia , montaż , muzyka , czas szybko mija Electric State - film za 320mln $ , czyli jak 32x Brutalista ... oj netflix nie szanuje kasy abonentów , realnie film o niczym ciekawym , większość budżetu to zapewne pensje znanych aktorów + efekty specjalne , cały film o robotach. Dla mnie słaba realizacja co jest zadziwiające że przy takiej kasie nie potrafili zebrać lepszych speców. Dodajemy że szacowany budżet Diuny 2 to ~200mln da Wam pojęcie z czym mamy do czynienia. Obstawiam że w takim netflixie wygląda to tak macie 300mln , dajcie 5-6 znanych twarzy , i film ma być w 6 max 12msc do emisji ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts