Amarok Napisano 29 lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 lipca 2022 The Book of Boba Fett zaliczony. Dla fanów The Mandalorian. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 3 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2022 Kilka lat temu obejrzeliśmy na HBO pierwszy sezon miniserialu "State of the Union" (nie sprawdzałem tłumaczenia tytułu). Rzecz napisana przez Nicka Hornby'ego i wyreżyserowana przez Stephena Frearsa. Króciutkie odcineczki - scenki z udziałem Rosamund Pike i Chrisa O'Dowda, jako pary spotykającej się w kawiarni przed sesjami terapii małżeńskiej. Bardzo nam się to podobało, potem na parę lat zrezygnowaliśmy z HBO, teraz do niego wróciliśmy i okazuje się, że w międzyczasie powstał drugi sezon. Ten sam team Hornby-Frears, ale już historia innej pary - starszej: Patricia Clarkson i Brendan Gleeson. Jest jeszcze lepiej. Może nawet o klasę. Wspaniałe dialogi, koncertowe aktorstwo, subtelna reżyseria... Ostatni odcinek dla mnie wyraźnie słabszy, ale poza nim - REWELACJA. Naprawdę wysoka półka - polecam gorąco ten drugi sezon. Szczególnie fanom kina obyczajowego na małym ekranie ( @Asia, @J4Z ) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2022 Sandman (netflix) - serial wyprodukowany przez warner bros , bardzo fajnie pokazana historia , dobra realizacja , efekty specjalne , lekko się ogląda , jak dla mnie 9/10 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 8 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2022 Ten "Sandman" - jest ok, momenty " poprawne " nienachalnie zawoalowane . No chyba coś ze mną jest nie tak, bo oglądając aktualne produkcje widzę spisek... Ewentualnie jak zrobią po nowemu Tarzana a w roli obsadzą afroamerykanina... Wtedy zaniewidzę spisku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 Dziś zaczęłem Sandmana, już 5 odcinek i nie wiem czy ciagnąć dalej....bo to jeszcze kolejne 5 odcinków i ranek może zastać. 😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 10 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2022 Sandman 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 10 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2022 Ponoć tylko 4 min reklam na godzinę 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 11 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2022 18 godzin temu, Amarok napisał: Ponoć tylko 4 min reklam na godzinę 🙂. Ile by nie było płacę za brak reklam. Jesli reklamodawcy płacą za wyświetlanie reklam - wtedy mogę mieć filmy za darmo. A tymczasem, tak jak @J4Z buszuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2022 Westworld 4 sezon zakończony jak i cały serial. 1 sezon super wątki , aktorzy , wypasik , 2gi jeszcze jako tako , od 3 zaczęło być słabo ,a 4-ka to pomieszanie czasów , wirtual/real , matrix , który w finałowej minucie ostatniego odcinka daje wątpliwości czy 3/4 a może jeszcze 2gi to był matrix który się nie wydarzył ... 4ty sezon ostatnie 3-4 odcinki nuda , w ogóle scenarzyści odpłynęli , myślałem ,że ost sezon Dark-a był dziwny ,ale tutaj nie gorzej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 21 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2022 Sandman - odcinek 11 dla kociarzy . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 22 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2022 23 minuty temu, J4Z napisał: Także ten... Dzisiaj wystartował Ród Smoka. Pierwsze ocenki obiecujące. Na HBO Max już pierwszy odcinek się pojawił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 22 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2022 Kogo denerwuje na HBO dźwięk DD 2.0 z lektorem , pełne DD 5.1 jedynie w oryginale ? Tyle lat i nie potrafią tego ogarnąć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 22 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2022 U mnie DD 2.0 na wzmacniaczu lampowym też jest wystarczający a doznania niczym 5.1 , niemniej HBO od 10+ lat nie ogarnia. Dodatkowo w innych serialach często lektor dodawany jest po paru dniach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 23 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2022 Po 1 odcinku Rodu Smoka na hbo max , jest Dolby Vision więc i DD 5.1 , nie mniej DV trzeba ustawić na mniejszą jasność (w LG std na kino domowe) inaczej obraz tak klarowny iż wydaje się ,że oglądamy wersję reżysera , w wielu filmach/serialach 4k hdr/dv bywa podobnie przez co dziwnie się ogląda. Po obniżeniu jasności jest efekt full hd także po co 4k ? Serial widać iż jest kopią GoT jeśli chodzi o schemat , zobaczymy jak będzie dalej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 2 września 2022 Udostępnij Napisano 2 września 2022 Nie oglądałem, ale mam takie dziwne przekonanie że większość negatywnie oceniających ani jednej książki Tolkiena nie przeczytało 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 3 września 2022 Udostępnij Napisano 3 września 2022 Jeszcze nie oglądałem , ale ponoć jedynie efekty specjalne robią wrażenie , cóż 1mld $ chyba wydali głównie na to Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 3 września 2022 Udostępnij Napisano 3 września 2022 22 godziny temu, marcinmarcin napisał: Nie oglądałem, ale mam takie dziwne przekonanie że większość negatywnie oceniających ani jednej książki Tolkiena nie przeczytało 😁 Myślę że właśnie dlatego minusują bo przeczytali Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 3 września 2022 Udostępnij Napisano 3 września 2022 I potem oglądając taki serial/film zastanawiamy się , co służący robi w radzie króla i czemu tak pyskuje Pomijam ,że wygląd tej postaci w Rodzie Smoka jest dosyć słaby , te białe dredy , gdzie z GoT biały kolor włosów był raczej Targaryański , a ten typek chyba z jakiegoś afrika korps - i tak to jest , więcej zastanawiamy się nad takimi aspektami niż skupiamy na fabule - w tym problem z takim obsadzaniem ról Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oin Napisano 3 września 2022 Udostępnij Napisano 3 września 2022 Pomimo tego, że jest z czego szydzić i do czego się przyp..., to z czystym sumieniem niżej niż 7/10 nie wystawię pierwszym dwóm odcinkom Pierścieni Władzy. Tak, jest czarny elf i nie tylko, można sobie pośmieszkować o Galadrieli uciskanej przez patriarchat, jednak mamy wizualny orgazm, a i muzyka super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 3 września 2022 Udostępnij Napisano 3 września 2022 (edytowany) 8 minut temu, Oin napisał: to z czystym sumieniem niżej niż 7/10 nie wystawię nizej choćbyś chciał to nie wstawisz bo Amazon blokuje opinie poniżej 6/10 Edit: A może blokować bo właścielem IMDB jest Amazon Edytowano 3 września 2022 przez gienas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oin Napisano 4 września 2022 Udostępnij Napisano 4 września 2022 10 godzin temu, J4Z napisał: Jak na fw nie podskoczy do min 7/10 to nawet się nie biorę za to. Filmweb to szambo i trollernia, a nie wyznacznik jakości. Obejrzyj odcinek albo oba i wyrób sobie własną opinię. W najgorszym wypadku stracisz niewiele ponad dwie godziny swojego czasu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 4 września 2022 Udostępnij Napisano 4 września 2022 Władca Pierścieni : Pierścienie władzy (amazon) - 4k hdr / dolby vision + dolby digital+ / atmos Jakość realizacji obraz , dźwięk orkiestra + chór robią wrażenie , niestety czarnoskóry szef hobbitów otoczony 2 hinduskami słabo wyglądali , ale ogólnie 2 odcinki podobały się. Na imdb albo konkurencja ,albo jakieś trolle obniżyły notę , dla mnie spokojnie 8/10 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 4 września 2022 Udostępnij Napisano 4 września 2022 (edytowany) ktoś tu juz pisał o bomersach Dobre kino skończyło się bo boomersi skończyli chodzić do kina, spaprane kino zaczłęo się kiedy zaczęli chodzić millenialsi ... Nawiasem serialowytwórcy oglądają statytstyki ciagłości oglądania i wg nich ciągną serial albo nie. Do tego dochodzi też punktacja widzów ale gównie paczą na statystyki ciągłości oglądalności. Wystarczy więc oglądając jakiś serial nie przerywać oglądania, masz coś do zrobienia to niech odcinek leci ciągle chocby w tle, nie musisz przerywać/pauzować odcinka. po końcu niech z automatu leci next. W większosci z tych statystyk, moim zdaniem, bierze się ciąg dalszy lub nie. Edytowano 4 września 2022 przez gienas dopisek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 19 września 2022 Udostępnij Napisano 19 września 2022 Cobra kai (netflix) https://www.imdb.com/title/tt7221388/ Przyjemny serial oparty o dawną sagę Karate Kida , z aktorami z tamtych czasów - z każdym sezonem przybywali kolejni. Odcinki ~30minutowe , muzyka lat 80 , lekko się oglądało , ocena imdb nie dziwi , dla mnie 9/10 PS: jedyne co mnie zastanawiało , gdzie była policja przy tak częstych mordobiciach licealistów ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 22 września 2022 Udostępnij Napisano 22 września 2022 Andor (disney) - kolejny spinoff star warsowy , akcja przed ŁOTRem 1 , 1 odcinek taki sobie , w 3 rozwinęła się akcja - zobaczymy jak będzie dalej , jest już zamówiony 2 sezon także disney szaleje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts