Fafniak Napisano 4 marca 2021 Udostępnij Napisano 4 marca 2021 Macie jakiś sposób na segregowanie opisywanie na półkach płyt CD Tak żeby łatwiej było coś znaleźć ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 marca 2021 Udostępnij Napisano 4 marca 2021 19 minut temu, Fafniak napisał: Tak żeby łatwiej było coś znaleźć ? Dla mnie najłatwiej jest trzymać ripy na dysku 😋 a wszystkie CD (jak nowe) pochowane. Wiem, że to nie po audiofilsku bo płyta gra lepiej niż plik haha, to Ci pomogłem... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 4 marca 2021 Udostępnij Napisano 4 marca 2021 19 minut temu, JohnDoe napisał: Dla mnie najłatwiej jest trzymać ripy na dysku 😋 a wszystkie CD (jak nowe) pochowane. O to to. Jak ktoś zbuduje sobie system w którym pliki grają nie gorzej niż płyty to już powrotu do mechanicznego nośnika nie ma. Mój transport CD chyba już ze dwa lata jest zamknięty w półce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 4 marca 2021 Udostępnij Napisano 4 marca 2021 Ja poustawiałam gatunkami muzycznymi. Ale mam niezbyt wiele cedeków, tak ze 400-450 pewnie. Przy większej liczbie to pewnie dałbym wszystko alfabetycznie. Z plików też korzystam, niemniej jednak płyty też czasem lubię włączyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 4 marca 2021 Udostępnij Napisano 4 marca 2021 U mnie ustawione gatunkami muzycznymi, a w gatunkach alfabetycznie. Choć aktualnie zdecydowanie częściej korzystam z Tidala. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 marca 2021 Udostępnij Napisano 4 marca 2021 1 godzinę temu, HQ150 napisał: Jak ktoś zbuduje sobie system w którym pliki grają nie gorzej niż płyty to już powrotu do mechanicznego nośnika nie ma. Ale płyty CD kupujemy nadal bo fajnie je mieć 53 minuty temu, Kubad napisał: U mnie ustawione gatunkami muzycznymi, a w gatunkach alfabetycznie. To brzmi sensownie 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 4 marca 2021 Udostępnij Napisano 4 marca 2021 15 minut temu, JohnDoe napisał: Ale płyty CD kupujemy nadal bo fajnie je mieć Trzeba mieć czym gracić pokój, a tak na serio to przyjemnie raz od czasu zarzucić cdeka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PorkOne Napisano 4 marca 2021 Udostępnij Napisano 4 marca 2021 Kiedyś zbierałem kasety, w cholerę tego było. Potem pojawiło się CD i kasety zaczęły przeszkadzać przy przeprowadzkach. No i zniknął sprzęt który potrafił to odtworzyć. Jak wywaliłem kasety, zrozumiałem że zbieranie CD też nie bardzo ma sens bo w końcu i to trzeba będzie wywalić. Bo będzie przeszkadzało, bo pojawi się coś nowego, bo ... Teraz kupuję CD tylko jeśli często wracam do określonych albumów (bardziej jako odpłacenie się wykonawcy, chociaż i tak niewiele z tego ma) lub podejrzewam że nie będzie lub nie ma go na streamingu (a tego jest sporo). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 5 marca 2021 Udostępnij Napisano 5 marca 2021 8 godzin temu, JohnDoe napisał: Ale płyty CD kupujemy nadal bo fajnie je mieć A nie inaczej. Tylko są raz włożone do napędu, żeby je zgrać i potem leżakują na półce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 9 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2021 No faktycznie, odpowiedzi na pytanie tytułowe jest od groma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 Plik excel zrobić spis , kupić naklejkowe cyfry na pudełka i będzie - chyba kiedyś tak miałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 10 marca 2021 Udostępnij Napisano 10 marca 2021 SONY CDP-CX450 i na ścianie wydruk co gdzie . Swoje CD mam zripowane i z HDD słucham. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcios Napisano 6 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 u mnie alfabetycznie sie tylko sprawdza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts