kaczadupa Napisano Sobota o 07:40 Napisano Sobota o 07:40 Drogie modele Hegla mają fajne wycięcie na froncie - moim zdaniem są ładniejsze od tańszych modeli. 2 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano Sobota o 17:16 Napisano Sobota o 17:16 Świetnie to wykombinowali. Wchodzisz do pokoju odsłuchowego i juz wiesz że to wyższy model mimo iż ogólny wygląd zachowany. 1 Odpisz, cytując
rajdek Napisano Niedziela o 09:49 Napisano Niedziela o 09:49 Linn 119 Nie wiem jak grają, ale kupiłbym dla samego wyglądu 2 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano wczoraj o 06:47 Napisano wczoraj o 06:47 Cayin Soul 170P Ładne te ich zabawki. 2 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano wczoraj o 07:53 Napisano wczoraj o 07:53 Czerń plus złoto = świetna kombinacja Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano wczoraj o 08:43 Napisano wczoraj o 08:43 Nie lubię złotego koloru, ale w tym przypadku, rzeczywiście, prezentuje sie to bardzo dobrze. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano wczoraj o 08:53 Napisano wczoraj o 08:53 Dnia 31.08.2025 o 11:49, rajdek napisał: Nie wiem jak grają, ale kupiłbym dla samego wyglądu Następca modelu Linn Majik 109. Z reguły nie krytykuję brzmienia kolumn, których nie posiadam, ale stodziewiątki miałem kiedyś na weekend i... no nie. Nie miały nic do obrony tej ceny. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 09:24 Napisano wczoraj o 09:24 (edytowany) 30 minut temu, Grzesiek202 napisał: stodziewiątki miałem kiedyś na weekend i... no nie. Nie miały nic do obrony tej ceny. Napisz, proszę, coś więcej. Jest możliwe, że się nie dogadały z pomieszczeniem czy ze wzmacniaczem? Bo przecież każdy z nas słyszał kiedyś nietrafione połączenia, na podstawie których można skreślić niezły sprzęt. Edytowano wczoraj o 09:24 przez Rafał S Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano wczoraj o 10:13 Napisano wczoraj o 10:13 (edytowany) 50 minut temu, Rafał S napisał: Napisz, proszę, coś więcej. Kiedyś napisałem tu: Post z 22 maja 2022. Nie wiem dlaczego link nie przekierowuje do tego konkretnego wpisu. Edytowano wczoraj o 10:15 przez Grzesiek202 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 10:30 Napisano wczoraj o 10:30 (edytowany) 18 minut temu, Grzesiek202 napisał: Kiedyś napisałem tu: Dzięki, znalazłem wspierając się forumową wyszukiwarką. Faktycznie nie przypadły Ci do gustu. A Atkinsonowi się podobały. W pomiarach nie brakowało wyższego basu, natomiast niższego dość szybko ubywa, gdy przesuwamy się w lewo na osi częstotliwości. No i ten kilkudecybelowy dołek na niższych sopranach (2-4 kHz). Pewnie dlatego wydawały się tak ciemne. Specyficzne i chyba mało uniwersalne strojenie, ewidentnie nie dla fanów B&W. https://www.stereophile.com/content/linn-majik-109-loudspeaker-measurements Edytowano wczoraj o 10:32 przez Rafał S Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano wczoraj o 10:33 Napisano wczoraj o 10:33 Przed chwilą, Rafał S napisał: ewidentnie nie dla fanów B&W. To na pewno. Ale myślę, że inni też mogliby być zdziwieni. Pomijając już strojenie, to najgorszy był totalny brak dynamiki, ataku. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Unitra DSH-805: DA-converter Kurcze tez nieźle zaczynają. Cena około 3k 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 54 minuty temu, Artur Brol napisał: Kurcze tez nieźle zaczynają. To jest wątek o designie, więc mi się kojarzy z przetwornikami Musical Fidelity. W środku też jak w MF - dużo audiofilskiego powietrza! A teraz już nie o designie: co trzeba mieć w głowie, żeby w dobie absolutnej dominacji Chińczyków żądać... 2999€ za przetwornik na kościach ESS? Kto to kupi??? I dlaczego ktokolwiek miałby to kupić? I żeby nawet wejścia I2S/HDMI w tej cenie nie dać??? Tak ufają jakości swojego USB? Powodzenia ze sprzedażą! Nie jestem żadnym znawcą rynku ale czarno to widzę. 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 10 minut temu, il Dottore napisał: W środku też jak w MF - dużo audiofilskiego powietrza! Tutaj też sporo audiofilskiego powietrza. A ludzie jednak kupują. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 20 minut temu, il Dottore napisał: Kto to kupi??? I dlaczego ktokolwiek miałby to kupić? Jak na wszystko znajdzie się kilku naiwnych... Myślałem że 3 k zł 😆 Edytowano 3 godziny temu przez Wing0 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Dokladnie, ale Laiv ( tak sie to pisze chyba) tez wyskoczyl nagle i od razu 3 tys zazyczyl sobie. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 10 minut temu, Artur Brol napisał: Dokladnie, ale Laiv ( tak sie to pisze chyba) tez wyskoczyl nagle i od razu 3 tys zazyczyl sobie. Gdybym miał 3000€ to oczywiste że wolałbym LAIV od Unitry. 1/ Bo to R2R a nie stockowe chipy ESS 2/ bo o wiele ciekawszy design w tych samych pieniądzach: 3/ Bo zaufanie wzbudza konstrukcja: grubość obudowy i brak audiofilskiego powietrza Edytowano 3 godziny temu przez il Dottore 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu A ja dorzucam swoje 3 grosze i stawiam je na to, że za 10 lat połowy tych neoazjatyckich producentów już nie będzie. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 15 minut temu, Wing0 napisał: Myślałem że 3 k zł Za 3k zł to jeszcze można porównywać z Chińczykami i się zastanawiać. A tak... niedorzeczność. Przed chwilą, fp74 napisał: A ja dorzucam swoje 3 grosze i stawiam je na to, że za 10 lat połowy tych neoazjatyckich producentów już nie będzie. Dokładnie. Tak, jak z markami chińskich samochodów. Podobno teraz jest... 500! Fachowcy mówią, że zostanie z tego po upadkach i fuzjach max 30. Ale póki co - wszyscy są, wszyscy produkują, sprzedają, więc korzystajmy! Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 27 minut temu, il Dottore napisał: Gdybym miał 3000€ to oczywiste że wolałbym LAIV od Unitry. 1/ Bo to R2R a nie stockowe chipy ESS 2/ bo o wiele ciekawszy design w tych samych pieniądzach: 3/ Bo zaufanie wzbudza konstrukcja: grubość obudowy i brak audiofilskiego powietrza Tylko z punktem 2 sie moge zgodzic. Co do powietrza, nie zastanawia Cie fakt, ze i ten z powietrzem audifilskim i ten bez wolnego miejsca, dzialaja? Ja tam nie patrze na to co w srodku ( choc patrzac na srodek Laiv, az chce sie go miec) a i czy to R2R czy nie, to nie ma znaczenia dla mnie. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dla uzmysłowienia sobie, jak kosmicznie propozycja Unitry odstaje od rynkowych realiów: co można mieć za 2589€ (cena europejska, z europejską gwarancją). AUDIO-GD R-8HE MK3. Przyjrzyjcie się tym bebechom, zobaczcie w opisie, jak to jest przemyślane, zaprojektowane i wykonane. Zwróćcie uwagę na grubość ścianek i wewnętrznych przegród. Tak rozwiązano zasilanie: 4x R-Core... trzeba przyznać, że jest różnica w porównaniu do samotnego toroida: System jest w pełni niezależny od kaprysów sieci. Nie trzeba super kabli, kondycjonerów, listew, nie trzeba nic. Zasilacz sam generuje idealną sinusoidę 50Hz. A to dopiero początek zabawy. Choć powiadają, że zasilanie jest wszystkim. Powiedzcie mi: gdzie jest JAKIKOLWIEK logiczny argument za wydaniem 2999€ na Unitrę? https://www.audiophonics.fr/en/dac-without-volume/audio-gd-r-8he-mk3-balanced-discrete-4x-r2r-dac-regenerative-power-supply-32bit-384khz-dsd512-black-p-17734.html Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 21 minut temu, il Dottore napisał: Przyjrzyjcie się tym bebechom, zobaczcie w opisie, jak to jest przemyślane, zaprojektowane i wykonane. Zwróćcie uwagę na grubość ścianek i wewnętrznych przegród. Audio GD zawsze dbało o oddzielne sekcje zasilające dla każdego układu choćby w DACach, czy DAC/Ampach słuchawkowych nawet z wcześniejszych wersji i modeli. Proponuję bardziej zwrócić uwagę na ten aspekt i trafa R-Core niż na ścianki, tutaj Audio GD nigdy nie zawodziło. Edytowano 2 godziny temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 17 minut temu, DiBatonio napisał: nawet z wcześniejszych wersji i modeli Tak. Regenerative Power Supply to nie jest u nich nic nowego. Audio-gd dłubie swoje projekty już od 20 lat. W każdym razie porównanie budowy wewnętrznej, zaawansowania koncepcji (począwszy od zasilania) wypada dla takiej Unitry czy Musical Fidelity po prostu miażdżąco. Przy czym Musical Fidelity jeszcze jakoś to rozumie i wycenia audiofilskie powietrze wewnątrz M6x DAC (też na Sabre) na "zaledwie" 2476€. Edytowano 2 godziny temu przez il Dottore Odpisz, cytując
Recommended Posts