Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
31 minut temu, Artur Brol napisał:

Circle Labs AS100

Dla mnie ładna bryła, proporcje i front. 

To ja do cieszącego oko  Circle Labs AS100 dorzucę bardzo ładne monitory Paradigm Founder 40. 
I mamy śliczny ocznie system stereo. 

IMG_7515.jpeg

Napisano
21 minut temu, Artur Brol napisał:

Wiem. To tez drugi powod, dla ktorego bym chetnie cos od nich, u siebie chetnie przywital.

Krzysztof vel koobal swojego czasu pokazywał nam poczynania i początki powstawania swoich produktów na zamkniętym forum. Oczywiście nie wszystko 😉

Pierwsza chyba hybrydowa Integra była A100.

Jeden z kolegów przygarnął jego monobloki M200.

Obudowy ładne, ale koszty takich skrzyneczek to duża część ceny.

Jego produkty doceniane poza granicami kraju. Chyba nawet What HiFi recenzowali jego wzmacniacze.

No i doceniony też przez High Fidelity 👍

00-PRE-1KOMPLET-BESTmale.jpg

Napisano
25 minut temu, DiBatonio napisał:

Obudowy ładne, ale koszty takich skrzyneczek to duża część ceny.

Brałem obudowy z Modushopa do listew zasilających , mogę polecić , świetny kontakt , precyzyjne rysunki do personalizacji. Same obudowy wysoka półka wykonania. Koszt personalizacji w zależności od tego co chcemy , a możemy chcieć wszystko , napisy , frezy , gwintowane otwory , płytę montażową często przewyższa cenę samej obudowy. Ale efekt jest.

https://www.modushop.pl/obudowa-dissipante-3u-1npda03500n-panel-10mm-czarny.html

Napisano

Pewnie i jest, ale skoro personalizacje potrafią przewyższyć cenę samej obudowy, to ogólny koszt takiej ,,budy'' dorównuje kosztowi niejednego wzmacniacza. Łącznie z zawartością. Lekka przesada. No, ale kto bogatemu zabroni😋

Napisano (edytowany)

Ale niestety tak jest.

A później każdy patrzy z punktu widzenia materiałowego,  bo to kawalek blachy, czy aluminium. 

Ale nie widzi kosztów ukrytych o których pisał Tomek. Podobnie jest z zaprojektowaniem plytek PCB, zleca sie je, ale trzeba zamówić odpowiednią ilość, bo za jednostkowe projekty zoli się aż miło i tych kosztów też nikt nie widzi, tylko zazwyczaj pada hasło kawałek płytki PCB. I co tu tyle kosztuje.

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
2 godziny temu, Artur Brol napisał:

Nie powiem,chetnie bym cos od Circle Labs u siebie postawil na szafce. Ladne maja skrzyneczki, moze kiedys cos budzetowego wypuszcza na rynek. Cannor to zrobil. 

AS100 kosztuje 19900 zl katalogowo. Przy tym co ma w środku, mam wrażenie, że to uczciwa cena. Wiem, nie jest to mała kwota i nie będzie każdego na ten wzmacniacz stać. 

Tutaj można poczytać i zobaczyć więcej:

https://www.highfidelity.pl/@main-5101&lang=

P.S. Panowie, dziękuję za miłe słowa o naszych produktach. 

Napisano (edytowany)

@Koobal Krzysztof to bardzo dobra cena. 😉

Grzegorz (Bagnet) zadowolony z monobloków i pre, przypomnij cenę jego zestawu. 

5 minut temu, Artur Brol napisał:

W pełni zasłużone.👍

Artur, tylko brać, to czysty wzmacniacz analogowy bez udziw ien dodatków w postaci DACa i innych niepotrzebnych dupereli.

Wysokiej jakości gniazda RCA, terminale głośnikowe, no i jak dobrze pamiętam drabinka rezystorowa.

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
6 minut temu, DiBatonio napisał:

Szkoda, że nie ma wejść zbalansowanych, aż się prosi toż to dual mono.

Aby w pełni wykożystać połączenie zbalansowane, prawidłowo powinny być nie dwie a cztery końcówki w obudowie (po dwie na jeden kanał) inaczej nie ma to sensu.