Marek@ Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 (edytowany) Witam. Mam dylemat odnośnie mojego streamera ns-6170. Gra to całkiem fajnie, ale sterowanie z poziomu aplikacji jest delikatnie mówiąc wkurzające. Przetestowałem chyba wszystkie możliwe aplikacje i każda ma jakiś mankament. Korzystam że Spotify, tidal w wersji hifi, wzmacniacz atoll in200 se, glosniki heco celan gt 502. Zastanawiam się czy nie zwrócić do sklepu (mam czas do końca tygodnia) i iść w stronę bluesound node. Co myślicie o takim rozwiązaniu? Edytowano 22 sierpnia 2021 przez Marek@ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 Nie wiem jak jest w Onkyo, ale mam BS Node i nie narzekam. Aplikacja bardzo dobra, obsługa prosta. Po wymianie zasilacza dźwięk znacząco poprawil się. Ze swojej strony polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 Idealne rozwiązanie to Bluesound + dac. Wtedy jest wygoda obsługi i jakość dźwięku. A próbowałeś wysyłać to Onkyo przez Chromecast ? Możesz wtedy korzystać z aplikacji Spotify czy Tidal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2021 Aplikacja to jedno a brzmienie to drugie. To kwestia przyzwyczajenia. Bo rozumiem że wszystko na 6170 Ci działa? Node będzie grał inaczej. Więc wypożycz go mając 6170 i po prostu sprawdź czy on się wpasuje także dźwiękowo. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2021 Bluesound na pewno aplikacyjnie wygrywa ale brzmieniowo Onkyo jest po prostu lepsze, masz większą dynamikę oraz precyzję. 6170 nie zwracaj za szybko, bo zapewne sprzeda się jeszcze tego samego dnia. Wypożycz Bluesound i sam oceń co jest dla Ciebie lepsze. Zawsze możesz do Node2i dokupić zewnętrzny DAC w przyszłości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek@ Napisano 23 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2021 (edytowany) 18 godzin temu, Tomasz S. napisał: Idealne rozwiązanie to Bluesound + dac. Wtedy jest wygoda obsługi i jakość dźwięku. A próbowałeś wysyłać to Onkyo przez Chromecast ? Możesz wtedy korzystać z aplikacji Jednak pozostaje przy moim onkyo 🙂 Powoli się wygrzewa i zaczyna coraz lepiej brzmieć, a jeszcze nie zmieniłem przewodu z fabrycznego rca. DIekuję wszystkim za podpowiedź 1 godzinę temu, Q21 napisał: Bluesound na pewno aplikacyjnie wygrywa ale brzmieniowo Onkyo jest po prostu lepsze, masz większą dynamikę oraz precyzję. 6170 nie zwracaj za szybko, bo zapewne sprzeda się jeszcze tego samego dnia. Wypożycz Bluesound i sam oceń co jest dla Ciebie lepsze. Zawsze możesz do Node2i dokupić zewnętrzny DAC Zostaje🙂 ogarnąłem aplikacje mconect do tidal i śmiga aż miło. Co do odsprzedaży to się zgadza, sam polowałem na swojego jakiś czas. Pozdrawiam Edytowano 23 sierpnia 2021 przez Marek@ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2021 Dobra decyzja! Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek@ Napisano 24 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2021 (edytowany) Jak dobrze pójdzie to mój ns dostanie fajny przewod rca pad musaeus. Ciekawy jestem jak zabrzmi Edytowano 24 sierpnia 2021 przez Marek@ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2021 Dlatego czasem warto chwilę poczekać i wygrzać sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek@ Napisano 24 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2021 4 godziny temu, Q21 napisał: Dlatego czasem warto chwilę poczekać i wygrzać sprzęt. Dokładnie. A tak przy okazji to ile czasu może trwać wygrzewanie takiego streamera? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2021 Różnie od producentów. Ale 30 godzin to raczej absolutne minimum. 100 raczej maksimum. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek@ Napisano 25 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2021 9 godzin temu, S4Home napisał: Różnie od producentów. Ale 30 godzin to raczej absolutne minimum. 100 raczej maksimum. Piotr Dziękuję za info Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2021 Dnia 24.08.2021 o 21:52, Marek@ napisał: Dokładnie. A tak przy okazji to ile czasu może trwać wygrzewanie takiego streamera? Po okołu 50-60h raczej nie usłyszysz zmian. Podobnie kiedyś miałem z Luminem D2, który prosto z pudełka grał ostrą wyższą średnicą ale po około 30h zaczynało być coraz lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 26 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2021 Tak się zastanawiam jak to jest z "wygrzewaniem" ,że zawsze taki sprzęt potem gra lepiej. Nigdy się nie zdarza ,że czegoś słuchamy i po jakiś czasie gra gorzej widocznie taki streamer wie,że po jakimś czasie ma być lepszy. Coraz bardziej inteligentne te urządzenia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzy213 Napisano 26 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2021 50 minut temu, Tomasz S. napisał: Tak się zastanawiam jak to jest z "wygrzewaniem" ,że zawsze taki sprzęt potem gra lepiej. Nigdy się nie zdarza ,że czegoś słuchamy i po jakiś czasie gra gorzej widocznie taki streamer wie,że po jakimś czasie ma być lepszy. Coraz bardziej inteligentne te urządzenia. tak samo jest z nowym samochodem 😉 , najpierw wolniej jeździ więcej pali dopiero po jakimś czasie przypomina sobie że ma jeździć szybciej i mniej palić... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 26 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2021 W przypadku Node'a naprawdę trzeba pograć. Co prawda od samego początku jest już "nie źle" ale później dopiero się rozkręca. Tak to już jest z tą elektroniką Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 26 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2021 22 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: W przypadku Node'a naprawdę trzeba pograć. Co prawda od samego początku jest już "nie źle" ale później dopiero się rozkręca. Tak to już jest z tą elektroniką Ta. Zaraz po włączeniu mi d..y nie urwał więc zostawiłem Go na kilka dni włączonego. Po kilku dniach to samo. Więc stwierdziłem że prędzej się ucho przyzwyczaji i tak już został😉 oto cała filozofia 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 26 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2021 8 minut temu, Ars_Poland napisał: Ta. Zaraz po włączeniu mi d..y nie urwał więc zostawiłem Go na kilka dni włączonego. Po kilku dniach to samo. Więc stwierdziłem że prędzej się ucho przyzwyczaji i tak już został😉 oto cała filozofia 😄 Niekoniecznie... temat wygrzewania sprzętu był już wielokrotnie poruszany i zawsze informujemy każdego klienta, że progres w jego urządzeniu nastąpi z biegiem czasu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2021 12 godzin temu, Tomasz S. napisał: Tak się zastanawiam jak to jest z "wygrzewaniem" ,że zawsze taki sprzęt potem gra lepiej. Nigdy się nie zdarza ,że czegoś słuchamy i po jakiś czasie gra gorzej widocznie taki streamer wie,że po jakimś czasie ma być lepszy. Coraz bardziej inteligentne te urządzenia. Bo dochodzi jeszcze kwestia akceptacji, którą audiofil odrzuca. Ale u mnie się zdarzyło. Jeśli sprzęt nie leży mi od razu to nawet po zmianach dzwieku nadal mi nie leżał. I właśnie nie nazwał bym tego progresem. Po prostu zmianą. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek@ Napisano 28 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2021 (edytowany) Dnia 26.08.2021 o 23:17, Ars_Poland napisał: Ta. Zaraz po włączeniu mi d..y nie urwał więc zostawiłem Go na kilka dni włączonego. Po kilku dniach to samo. Więc stwierdziłem że prędzej się ucho przyzwyczaji i tak już został😉 oto cała filozofia 😄 Z tego co się dowiedziałem to node ma fabrycznie kiepskie zasilanie impulsowe. Po zmianie na liniowe oraz dobry zasilacz np tomanka zaczyna mieć to sens, ale to niestety dodatkowy koszt Edytowano 28 sierpnia 2021 przez Marek@ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 28 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2021 11 minut temu, Marek@ napisał: niestety dodatkowy koszt A jaki mniej więcej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2021 8 minut temu, Asia napisał: A jaki mniej więcej? Rozpiętość jest spora , od 400 zł do ponad 1k. napisz do Tomanka https://tomanek.net.pl/ Podaj do jakiego urządzenia potrzebujesz i otrzymasz ofertę. Mam 4 zasilacze Tomanka / łącznie z tymi do RME i 22D / i złego słowa nie mogę powiedzieć , ani o obsłudze , ani działaniu zasilaczy. Dobrze estetycznie wykonane co też ma znaczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 28 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2021 Dziękuję Tomku 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek@ Napisano 29 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 21 godzin temu, tomek4446 napisał: Rozpiętość jest spora , od 400 zł do ponad 1k. napisz do Tomanka https://tomanek.net.pl/ Podaj do jakiego urządzenia potrzebujesz i otrzymasz ofertę. Mam 4 zasilacze Tomanka / łącznie z tymi do RME i 22D / i złego słowa nie mogę powiedzieć , ani o obsłudze , ani działaniu zasilaczy. Dobrze estetycznie wykonane co też ma znaczenie. Do tego trzeba doliczyć koszt modulu 340 zł 22 godziny temu, Marek@ napisał: Z tego co się dowiedziałem to node ma fabrycznie kiepskie zasilanie impulsowe. Po zmianie na liniowe oraz dobry zasilacz np tomanka zaczyna mieć to sens, ale to niestety koszta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 4 minuty temu, Marek@ napisał: Do tego trzeba doliczyć koszt modulu 340 zł Co to ten moduł ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts