Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, Kraft napisał:

"Jak pogłośnię zmacniacz, to kuje mnie w uszy".

Mie zmacniacz kuje jak tylko włanczam. Jak przełanczam też tak samo. Wziołem chyba te gąbki na ściany niepotrzebnie. 

Napisano

Ktoś napewno, film nazwany jest dokumentalnym, a to cytat z trailera: "Nie obchodzi mnie, co ci mówili w szkole, Kleopatra była czarna." No, moim zdaniem jest to co najmniej śmiechu warte. 

Napisano (edytowany)

A Kopernik była kobietą ... .

Żyjemy w czasach przypominających te "minione", gdzie popularnym było granie na fobiach. Obecnie na fobii wobec białych ludzi. Taka narracja daje "punkty za pochodzenie" (jeżeli ktoś nie pamięta to pochodzenie robotnicze i chłopskie dawało większe szanse na dostanie się na wybrane studia w peerelu).

Niestety peerel czy jak to się wówczas mówiło "socjalizm" zwyciężył i mamy tego pokłosie.

Co do samej Kleopatry to przypominała raczej p. Krystynę Pawłowicz - tyle wynika z dostępnych danych.

Edytowano przez Highlander_now
Napisano
3 godziny temu, marcinmarcin napisał:

A Egipt to nie Afryka przypadkiem ? 🤪

W Afryce to nawet śnieg jest czarny, to prawda. Tylko Kleopatra pochodziła od Macedończyków. Założycielami tego rodu byli Prolemeusz - od którego nazywamy ów ród i Soter - oboje byli wodzami Aleksandra Macedońskiego.