pairtick Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 40 minut temu, Jarek Ch. napisał: Przetarcie dyszy potem od razu mokrą szmatką. I tyle. Dzbanka na mleko myć nie trzeba, sitka z fusami - po każdej kawie - również, zajebiście 🤦 No i mleko pozostałe po spienieniu, oczywiście wylewamy, bo kto bogatemu zabroni. Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 15 minut temu, pairtick napisał: Dzbanka na mleko myć nie trzeba, sitka z fusami - po każdej kawie - również, zajebiście 🤦 No i mleko pozostałe po spienieniu, oczywiście wylewamy, bo kto bogatemu zabroni. Mleko nie wylewamy ( zresztą po pewnym czasie wiadomo ile trzeba nalać) bo są chętne koty 😁 Tak trzeba myć, ale jakoś tak bardziej smakuje kawa bez " pozostałości"po ostatnich kilku dniach Zresztą idąc tym Twoim tokiem dojdziemy do wniosku że lepiej kupować gotowe posiłki na plastikowych tacach, bo po co myć później kubki i talerze 😜 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 27 minut temu, Jarek Ch. napisał: Mleko nie wylewamy ( zresztą po pewnym czasie wiadomo ile trzeba nalać) bo są chętne koty 😁 Abstrahując od tego, że kotów (ze względu na powszechną nietolerancję laktozy) nie poi się krowim mlekiem, to do ekspresu kolbowego potrzebny jest kot 🤔 30 minut temu, Jarek Ch. napisał: Tak trzeba myć, ale jakoś tak bardziej smakuje kawa bez " pozostałości"po ostatnich kilku dniach Nie ma 'pozostałości' ponieważ infuser jest każdorazowo płukany gorącą wodą po włączeniu i przed wyłączeniem ekspresu. 34 minuty temu, Jarek Ch. napisał: Zresztą idąc tym Twoim tokiem dojdziemy do wniosku że lepiej kupować gotowe posiłki na plastikowych tacach, bo po co myć później kubki i talerze 😜 I dlatego warto dokładnie wiedzieć czego wymagamy. Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, pairtick napisał: Abstrahując od tego, że kotów (ze względu na powszechną nietolerancję laktozy) nie poi się krowim mlekiem, to do ekspresu kolbowego potrzebny jest kot 🤔 Nie ma 'pozostałości' ponieważ infuser jest każdorazowo płukany gorącą wodą po włączeniu i przed wyłączeniem ekspresu. I dlatego warto dokładnie wiedzieć czego wymagamy. Żona pije tylko mleko bez laktozy więc do tego modelu konsumpcji koty są komplementarne A poważnie, jeśli dbasz o ekspres to oczywiście punkt dla Ciebie, ale raczej jesteś wyjątkiem 🤷 Dokładnie, dobrze wiedzieć czego chcemy i jak to zaspokoić 🙂 Miłego wieczoru właśnie włączam Seuna Kutiego i Egypt 80 i życzę Ci równie dobrego wieczoru👍 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, Jarek Ch. napisał: A poważnie, jeśli dbasz o ekspres to oczywiście punkt dla Ciebie, ale raczej jesteś wyjątkiem 🤷 Ekspres z dobrym oprogramowaniem, sam się domaga. Mój mi wyświetlił właśnie odkamienianie, no i spoko. Mimo że mam miękką wodę i filtr w ekspresie. Ale jak mus to mus, babcia też 😉 Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 13 minut temu, pairtick napisał: Mój mi wyświetlił właśnie odkamienianie Mój dziś zrobił to samo. No i włąśnie musiałem zamówić środek do odkamnieniania. A mycie po spienianiu mleka i wylewanie nadmiaru? To chyba jakiś przedpotopowy express. Mój spienia tyle ile potrzeba, dolewa do kawy i natychmiast potem płucze system mleka z wyparzaniem całości. Wkurza mnie to bo po pięciu , sześciu kawach wyświetla komunikat żeby opróżnić pojemnik na skropliny. Zupełnie nie oszczędza wody. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 29 minut temu, Rega napisał: Mój dziś zrobił to samo. No i włąśnie musiałem zamówić środek do odkamnieniania. A mycie po spienianiu mleka i wylewanie nadmiaru? To chyba jakiś przedpotopowy express. Mój spienia tyle ile potrzeba, dolewa do kawy i natychmiast potem płucze system mleka z wyparzaniem całości. Wkurza mnie to bo po pięciu , sześciu kawach wyświetla komunikat żeby opróżnić pojemnik na skropliny. Zupełnie nie oszczędza wody. Romek, kubek podstawiaj 👍 Jaki to sprzęt? Odpisz, cytując
Recommended Posts