Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
40 minut temu, Jarek Ch. napisał:

Przetarcie dyszy potem od razu mokrą szmatką. I tyle.

Dzbanka na mleko myć nie trzeba, sitka z fusami - po każdej kawie - również, zajebiście 🤦 

No i mleko pozostałe po spienieniu, oczywiście wylewamy, bo kto bogatemu zabroni.

Napisano
15 minut temu, pairtick napisał:

Dzbanka na mleko myć nie trzeba, sitka z fusami - po każdej kawie - również, zajebiście 🤦 

No i mleko pozostałe po spienieniu, oczywiście wylewamy, bo kto bogatemu zabroni.

Mleko nie wylewamy ( zresztą po pewnym czasie wiadomo ile trzeba nalać) bo są chętne koty 😁

Tak trzeba myć, ale jakoś tak bardziej smakuje kawa bez " pozostałości"po ostatnich kilku dniach 

Zresztą idąc tym Twoim tokiem dojdziemy do wniosku że lepiej kupować gotowe posiłki na plastikowych tacach, bo po co myć później kubki i talerze 😜

Napisano
27 minut temu, Jarek Ch. napisał:

Mleko nie wylewamy ( zresztą po pewnym czasie wiadomo ile trzeba nalać) bo są chętne koty 😁

Abstrahując od tego, że kotów (ze względu na powszechną nietolerancję laktozy) nie poi się krowim mlekiem, to do ekspresu kolbowego potrzebny jest kot 🤔 

30 minut temu, Jarek Ch. napisał:

Tak trzeba myć, ale jakoś tak bardziej smakuje kawa bez " pozostałości"po ostatnich kilku dniach 

Nie ma 'pozostałości' ponieważ infuser jest każdorazowo płukany gorącą wodą po włączeniu i przed wyłączeniem ekspresu. 

34 minuty temu, Jarek Ch. napisał:

Zresztą idąc tym Twoim tokiem dojdziemy do wniosku że lepiej kupować gotowe posiłki na plastikowych tacach, bo po co myć później kubki i talerze 😜

I dlatego warto dokładnie wiedzieć czego wymagamy.

Napisano
5 minut temu, pairtick napisał:

Abstrahując od tego, że kotów (ze względu na powszechną nietolerancję laktozy) nie poi się krowim mlekiem, to do ekspresu kolbowego potrzebny jest kot 🤔 

Nie ma 'pozostałości' ponieważ infuser jest każdorazowo płukany gorącą wodą po włączeniu i przed wyłączeniem ekspresu. 

I dlatego warto dokładnie wiedzieć czego wymagamy.

Żona pije tylko mleko bez laktozy więc do tego modelu konsumpcji koty są komplementarne 

A poważnie, jeśli dbasz o ekspres to oczywiście punkt dla Ciebie, ale raczej jesteś wyjątkiem 🤷

Dokładnie, dobrze wiedzieć czego chcemy i jak to zaspokoić 🙂

Miłego wieczoru właśnie włączam Seuna Kutiego i Egypt 80 i życzę Ci równie dobrego wieczoru👍

Napisano
3 godziny temu, Jarek Ch. napisał:

A poważnie, jeśli dbasz o ekspres to oczywiście punkt dla Ciebie, ale raczej jesteś wyjątkiem 🤷

Ekspres z dobrym oprogramowaniem, sam się domaga. Mój mi wyświetlił właśnie odkamienianie, no i spoko. Mimo że mam miękką wodę i filtr w ekspresie. Ale jak mus to mus, babcia też 😉

Napisano
13 minut temu, pairtick napisał:

Mój mi wyświetlił właśnie odkamienianie

Mój dziś zrobił to samo. No i włąśnie musiałem zamówić środek do odkamnieniania. A mycie po spienianiu mleka i wylewanie nadmiaru? To chyba jakiś przedpotopowy express. Mój spienia tyle ile potrzeba, dolewa do kawy i natychmiast potem płucze system mleka z wyparzaniem całości. Wkurza mnie to bo po pięciu , sześciu kawach wyświetla komunikat żeby opróżnić pojemnik na skropliny. Zupełnie nie oszczędza wody.

Napisano
29 minut temu, Rega napisał:

Mój dziś zrobił to samo. No i włąśnie musiałem zamówić środek do odkamnieniania. A mycie po spienianiu mleka i wylewanie nadmiaru? To chyba jakiś przedpotopowy express. Mój spienia tyle ile potrzeba, dolewa do kawy i natychmiast potem płucze system mleka z wyparzaniem całości. Wkurza mnie to bo po pięciu , sześciu kawach wyświetla komunikat żeby opróżnić pojemnik na skropliny. Zupełnie nie oszczędza wody.

Romek, kubek podstawiaj 👍

Jaki to sprzęt?