pairtick Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Dnia 13.11.2025 o 19:14, Nowy75 napisał: Polecam fragment "Akwarium" Wiktora Suworowa,gdzie Żyd ,wujaszek Misza, uczy młodego Witię tajników handlu arbuzami 😁 A wiadomo, że sznurki były najlepsze 😉 1 godzinę temu, Rega napisał: byłem domatorem Ja nadal jestem, tyle że nie wiążę tego z jakimś konkretnym państwem. 1 godzinę temu, Rega napisał: na twoje miejsce w kraju czekają tysiące Teksty z lat 90-tych. Szczęśliwie, nigdy mnie nie dotyczyły, akurat. Ja jestem z branży: niech jadą. Roman, na tzw. dzień dobry, 2-3 razy tyle co w Polsce. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 1 godzinę temu, pairtick napisał: I nie znam ceny kostki masła No to jesteś na etapie Irlandczyka ze złotych czasów Celtic Tigera. A potem Celtic Tiger zdechł i nawet ta beztroska nacja nauczyła się liczyć. 3 godziny temu, pairtick napisał: Jedno pytanie. Aby uzupełnić wodę, trzeba odpinać cały zbiornik, czy też wystarczy uchylić pokrywę zbiornika na wodę? Nie wiem. Z pudełka go wyjmę dopiero wiosną. Na filmiku wygląda na to, że ma zdejmowaną pokrywkę i można dolać wody jak do mojego Lelita z góry. Ale jest też opcja wyjęcia i umycia zbiornika. Ale 100% będę wiedział dopiero wiosną. Tak - tu już na bank widać. Skoro możesz wrzucić tabletkę to i możesz dolać wody po zdjęciu górnej pokrywki. Zupełnie jak w moim Lelicie, tylko Lelit ma zbiornik z tyłu a Siemens wygodniej - z boku. No i w Lelicie jest dziurka tylko jak moneta 2€ i muszę używać lejka. A tu po zdjęciu pokrywki cały zbiornik odkryty i można lać ze wszystkiego. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Ale tabletka, to nie w to miejsce idzie, tylko tam gdzie kawa. Czyli, nadal nic nie wiem. Cholera ☹️ Anyway, dzięki. No to kawka i spać 😋😇 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 4 godziny temu, pairtick napisał: Ale tabletka, to nie w to miejsce idzie, tylko tam gdzie kawa. Nie - oglądaj filmik, potem większą tabletkę do zbiornika bezpośrednio wrzucają. 4 godziny temu, pairtick napisał: kawka i spać No i pojechali... Ale jaki problem? Świetnie wykształceni specjaliści z Ukrainy i Białorusi czekają, by zająć się polskim pacjentem. https://nczas.info/2025/11/10/lekarze-ze-wschodu-nie-znali-polskiego-pacjent-zmarl-niepoprawne-politycznie/ Ktoś pił Bazzara Piacerepuro? Po włosku to Czystaprzyjemność! Bardzo jestem ciekaw, ludzie chwalą w necie. Chyba torebkę sobie zamówię. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 6 godzin temu, il Dottore napisał: A tu po zdjęciu pokrywki cały zbiornik odkryty i można lać ze wszystkiego. Z racji wieku , hasłem przewodnim ostatniego remontu chałupy jaki robiłem była funkcjonalność. Jednym z mądrzejszych pomysłów było umieszczenie ekspresu na wysuwanej półce. Idealny dostęp ze wszystkich stron i dzięki temu trikowi mam dodatkową półkę na szklaneczki nad ekspresem. Nadal polecam wszystkim Mellittę , robiony na wzór starego Boscha , zbiornik na wodę wyjmowany z boku , z drugiej strony idealny dostęp do wyjmowanego w banalny sposób zaparzacza. Prostota w czystej postaci. 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 9 minut temu, tomek4446 napisał: Nadal polecam wszystkim Mellittę Tomek nie dość że branża ta sama to i ekspres mamy tej samej firmy ;). Ale szczerze kiedyś sobie kupię Jure, dla mnie z domowych to najlepszy ekspres tylko parę zł kosztuje pieron. 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 8 godzin temu, pairtick napisał: na tzw. dzień dobry, 2-3 razy tyle co w Polsce. Ja, na poczatku lat 90 ub wieku zarabiałem 15 x tyle co w Polsce, a wyjeżdżając do pierwszej pracy na zachodzie, zarabiałem w Polsce ok sredniej krajowej. I gdyby nie to , ze miałem rozpoczęta budowę, to pewnie bym nie pojechał. I ten pierwszy wyjazd nie był taki najgorszy. Znacznie gorsze było następne rozstanie z domem , kiedy usłyszałem od mojej sześcioletniej córki -,, tato, to jest najgorszy dzień w moim zyciu (sześcioletnim ). Łza się zakręciłą w oku i ciężko mi było wsiaść do pociągu. Edytowano 4 godziny temu przez Rega 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, Wing0 napisał: Tomek nie dość że branża ta sama to i ekspres mamy tej samej firmy ;). No wiesz , zawód zobowiązuje Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Ile kawy ml pijecie? Dziennie. Czarna czy z …? Od razu z kolby do gardła czy niech dojrzeje w filiżance? Gdy tylko pomyślę o kawie, to już mi lepiej😊 I ten pierwszy łyk. Odpisz, cytując
Jaerk P Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 29 minut temu, AudioTube napisał: Ile kawy ml pijecie? Dziennie. Czarna czy z …? Od razu z kolby do gardła czy niech dojrzeje w filiżance? Gdy tylko pomyślę o kawie, to już mi lepiej😊 I ten pierwszy łyk. W tygodniu jedna kawa. W weekend dwie. Kolba plus spienione mleko. Wiem że podobno to profanacja. 13 godzin temu, pairtick napisał: Wygląda na to, że to nie Timex był jego problemem. Ja to nawet nie wiem ile taki Braun czy Szydło zarabiają. Tomek, nie bądź taki, wrzuć fotkę 😁 A jaką masz gwarancję, że tak umiesz? Bo mi smakuje. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 38 minut temu, AudioTube napisał: Ile kawy ml pijecie? Dziennie. Czarna czy z …? Od razu z kolby do gardła czy niech dojrzeje w filiżance? Gdy tylko pomyślę o kawie, to już mi lepiej😊 I ten pierwszy łyk. Ja zawsze 3 pije z odrobiną mleka, bez cukru w domu ekspres w pracy kawiarka. Jak zaczyna mi powieka skakać to lekko ograniczam 2 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 59 minut temu Napisano 59 minut temu 4 minuty temu, Wing0 napisał: Jak zaczyna mi powieka skakać Uśmiałem się. Próbowałem sobie to wyobrazić. Mnie łeb czerwienieje, jąkam się i nie oddycham chyba. Wtedy dopiero się opamiętuję. 1 Odpisz, cytując
gienas Napisano 58 minut temu Napisano 58 minut temu 9 minut temu, Jaerk P napisał: W tygodniu jedna kawa. W weekend dwie. Kolba plus spienione mleko. Wiem że podobno to profanacja. Eeeeeee tam, profanacja . Smakuje? Smakuje. I ok. Ale że jedna w tygodniu? Też w Bolesławcu pijam kawę z tym że najpierw wlewam trochę gorącej wody do filiżanek aby sie wstępnie ogrzały. Jako że Bolesławiec ma jednak grube scianki, kawa wlana bezpośrednio szybko stygnie. 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 58 minut temu Napisano 58 minut temu 14 minut temu, Jaerk P napisał: Kolba plus spienione mleko Zazdroszczę filiżanki Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 52 minuty temu Napisano 52 minuty temu Nowa kawa będzie próbowana… 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 31 minut temu Napisano 31 minut temu Szkoda że nie ma takiego fajnego wątku o whisky czy rumach Odpisz, cytując
Recommended Posts