pairtick Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Dnia 13.11.2025 o 19:14, Nowy75 napisał: Polecam fragment "Akwarium" Wiktora Suworowa,gdzie Żyd ,wujaszek Misza, uczy młodego Witię tajników handlu arbuzami 😁 A wiadomo, że sznurki były najlepsze 😉 1 godzinę temu, Rega napisał: byłem domatorem Ja nadal jestem, tyle że nie wiążę tego z jakimś konkretnym państwem. 1 godzinę temu, Rega napisał: na twoje miejsce w kraju czekają tysiące Teksty z lat 90-tych. Szczęśliwie, nigdy mnie nie dotyczyły, akurat. Ja jestem z branży: niech jadą. Roman, na tzw. dzień dobry, 2-3 razy tyle co w Polsce. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 1 godzinę temu, pairtick napisał: I nie znam ceny kostki masła No to jesteś na etapie Irlandczyka ze złotych czasów Celtic Tigera. A potem Celtic Tiger zdechł i nawet ta beztroska nacja nauczyła się liczyć. 3 godziny temu, pairtick napisał: Jedno pytanie. Aby uzupełnić wodę, trzeba odpinać cały zbiornik, czy też wystarczy uchylić pokrywę zbiornika na wodę? Nie wiem. Z pudełka go wyjmę dopiero wiosną. Na filmiku wygląda na to, że ma zdejmowaną pokrywkę i można dolać wody jak do mojego Lelita z góry. Ale jest też opcja wyjęcia i umycia zbiornika. Ale 100% będę wiedział dopiero wiosną. Tak - tu już na bank widać. Skoro możesz wrzucić tabletkę to i możesz dolać wody po zdjęciu górnej pokrywki. Zupełnie jak w moim Lelicie, tylko Lelit ma zbiornik z tyłu a Siemens wygodniej - z boku. No i w Lelicie jest dziurka tylko jak moneta 2€ i muszę używać lejka. A tu po zdjęciu pokrywki cały zbiornik odkryty i można lać ze wszystkiego. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Ale tabletka, to nie w to miejsce idzie, tylko tam gdzie kawa. Czyli, nadal nic nie wiem. Cholera ☹️ Anyway, dzięki. No to kawka i spać 😋😇 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 4 godziny temu, pairtick napisał: Ale tabletka, to nie w to miejsce idzie, tylko tam gdzie kawa. Nie - oglądaj filmik, potem większą tabletkę do zbiornika bezpośrednio wrzucają. 4 godziny temu, pairtick napisał: kawka i spać No i pojechali... Ale jaki problem? Świetnie wykształceni specjaliści z Ukrainy i Białorusi czekają, by zająć się polskim pacjentem. https://nczas.info/2025/11/10/lekarze-ze-wschodu-nie-znali-polskiego-pacjent-zmarl-niepoprawne-politycznie/ Ktoś pił Bazzara Piacerepuro? Po włosku to Czystaprzyjemność! Bardzo jestem ciekaw, ludzie chwalą w necie. Chyba torebkę sobie zamówię. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 6 godzin temu, il Dottore napisał: A tu po zdjęciu pokrywki cały zbiornik odkryty i można lać ze wszystkiego. Z racji wieku , hasłem przewodnim ostatniego remontu chałupy jaki robiłem była funkcjonalność. Jednym z mądrzejszych pomysłów było umieszczenie ekspresu na wysuwanej półce. Idealny dostęp ze wszystkich stron i dzięki temu trikowi mam dodatkową półkę na szklaneczki nad ekspresem. Nadal polecam wszystkim Mellittę , robiony na wzór starego Boscha , zbiornik na wodę wyjmowany z boku , z drugiej strony idealny dostęp do wyjmowanego w banalny sposób zaparzacza. Prostota w czystej postaci. 2 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 9 minut temu, tomek4446 napisał: Nadal polecam wszystkim Mellittę Tomek nie dość że branża ta sama to i ekspres mamy tej samej firmy ;). Ale szczerze kiedyś sobie kupię Jure, dla mnie z domowych to najlepszy ekspres tylko parę zł kosztuje pieron. 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowany) 8 godzin temu, pairtick napisał: na tzw. dzień dobry, 2-3 razy tyle co w Polsce. Ja, na poczatku lat 90 ub wieku zarabiałem 15 x tyle co w Polsce, a wyjeżdżając do pierwszej pracy na zachodzie, zarabiałem w Polsce ok sredniej krajowej. I gdyby nie to , ze miałem rozpoczęta budowę, to pewnie bym nie pojechał. I ten pierwszy wyjazd nie był taki najgorszy. Znacznie gorsze było następne rozstanie z domem , kiedy usłyszałem od mojej sześcioletniej córki -,, tato, to jest najgorszy dzień w moim zyciu (sześcioletnim ). Łza się zakręciłą w oku i ciężko mi było wsiaść do pociągu. Edytowano 9 godzin temu przez Rega 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 3 godziny temu, Wing0 napisał: Tomek nie dość że branża ta sama to i ekspres mamy tej samej firmy ;). No wiesz , zawód zobowiązuje Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Ile kawy ml pijecie? Dziennie. Czarna czy z …? Od razu z kolby do gardła czy niech dojrzeje w filiżance? Gdy tylko pomyślę o kawie, to już mi lepiej😊 I ten pierwszy łyk. Odpisz, cytując
Jaerk P Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 29 minut temu, AudioTube napisał: Ile kawy ml pijecie? Dziennie. Czarna czy z …? Od razu z kolby do gardła czy niech dojrzeje w filiżance? Gdy tylko pomyślę o kawie, to już mi lepiej😊 I ten pierwszy łyk. W tygodniu jedna kawa. W weekend dwie. Kolba plus spienione mleko. Wiem że podobno to profanacja. 13 godzin temu, pairtick napisał: Wygląda na to, że to nie Timex był jego problemem. Ja to nawet nie wiem ile taki Braun czy Szydło zarabiają. Tomek, nie bądź taki, wrzuć fotkę 😁 A jaką masz gwarancję, że tak umiesz? Bo mi smakuje. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 38 minut temu, AudioTube napisał: Ile kawy ml pijecie? Dziennie. Czarna czy z …? Od razu z kolby do gardła czy niech dojrzeje w filiżance? Gdy tylko pomyślę o kawie, to już mi lepiej😊 I ten pierwszy łyk. Ja zawsze 3 pije z odrobiną mleka, bez cukru w domu ekspres w pracy kawiarka. Jak zaczyna mi powieka skakać to lekko ograniczam 2 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, Wing0 napisał: Jak zaczyna mi powieka skakać Uśmiałem się. Próbowałem sobie to wyobrazić. Mnie łeb czerwienieje, jąkam się i nie oddycham chyba. Wtedy dopiero się opamiętuję. 1 Odpisz, cytując
gienas Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 9 minut temu, Jaerk P napisał: W tygodniu jedna kawa. W weekend dwie. Kolba plus spienione mleko. Wiem że podobno to profanacja. Eeeeeee tam, profanacja . Smakuje? Smakuje. I ok. Ale że jedna w tygodniu? Też w Bolesławcu pijam kawę z tym że najpierw wlewam trochę gorącej wody do filiżanek aby sie wstępnie ogrzały. Jako że Bolesławiec ma jednak grube scianki, kawa wlana bezpośrednio szybko stygnie. 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 14 minut temu, Jaerk P napisał: Kolba plus spienione mleko Zazdroszczę filiżanki Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Nowa kawa będzie próbowana… 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Szkoda że nie ma takiego fajnego wątku o whisky czy rumach Odpisz, cytując
Jaerk P Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, gienas napisał: Eeeeeee tam, profanacja . Smakuje? Smakuje. I ok. Ale że jedna w tygodniu? Też w Bolesławcu pijam kawę z tym że najpierw wlewam trochę gorącej wody do filiżanek aby sie wstępnie ogrzały. Jako że Bolesławiec ma jednak grube scianki, kawa wlana bezpośrednio szybko stygnie. Identycznie robię. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 43 minuty temu Napisano 43 minuty temu 10 godzin temu, il Dottore napisał: Nie - oglądaj filmik, potem większą tabletkę do zbiornika bezpośrednio wrzucają. Faktycznie, dzięki 👍 10 godzin temu, il Dottore napisał: No i pojechali... Ale jaki problem? Świetnie wykształceni specjaliści z Ukrainy i Białorusi czekają, by zająć się polskim pacjentem. https://nczas.info/2025/11/10/lekarze-ze-wschodu-nie-znali-polskiego-pacjent-zmarl-niepoprawne-politycznie/ Brakuje informacji kiedy? Odpisz, cytując
Jaerk P Napisano 35 minut temu Napisano 35 minut temu 4 godziny temu, AudioTube napisał: Zazdroszczę filiżanki 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 35 minut temu Napisano 35 minut temu 5 godzin temu, AudioTube napisał: Ile kawy ml pijecie? Dziennie. 2-3 late macchiato, szklanka izotermiczna 330 ml. 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 27 minut temu Napisano 27 minut temu Sami sobie robicie kawę. Na pewno smakuje. A jak smakuje Wam kawa przyrządzona przez znajomych, rodzinę, kawiarnia? Mam tak czasem, że tak mi smakuje „inna” kawa, że przez dzień, dwa na swoją nie mogę nawet patrzeć. Odpisz, cytując
Recommended Posts