Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
29 minut temu, MMarek napisał:

Obawiam się tylko, że smak nie taki jak z ekspresu, ale co się nie robi dla zdrowia.

Nie będzie taki jak z ekspresu ,bez dwóch zdań,co nie wyklucza zrobienia dobrego naparu. Cała Szwecja stoi ekspresami przelewowymi/ domy prywatne,lokale/ i piją tam dużo kawy.  Na temat samego sprzętu się nie wypowiem,bo nie zgłębiałem tematu,ale dobrana do Twojego gustu kawa,paczka filtrów i będzie smacznie.

Napisano (edytowany)

@MMarek Marku, jesli ekspres przelewowy, to spójrz na sprzęt  MoccaMaster. Ponadprzeciętna jakość. Nie wiem, jakie masz doświadczenia z tego typu kawą, bo wielu usobom kojarzy się takie pzrzenie z wodnistą lurą nazywaną "americano", ale ja piję w zasadzie tylko taką. Ale u mnie  to jest czarne, esencjonalne, pożywne jak rosół mamy i mocne jak diabli, i to jest prawdziwa esencja kawy. To jest rzeczywiście zupełnie  inna kawa niż z ciśnieniowego czy kawiarki. MoccaMaster wyciska wszystko co najlepsze. Prawie jak bowersy.

 

A najlepsza kawa jest w Szwecji i Finlandii. Właśnie z ekspresów przelewowych. 

Edytowano przez Grzesiek202

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Utwórz nowe...