Nowy75 Napisano wczoraj o 10:13 Napisano wczoraj o 10:13 29 minut temu, MMarek napisał: Obawiam się tylko, że smak nie taki jak z ekspresu, ale co się nie robi dla zdrowia. Nie będzie taki jak z ekspresu ,bez dwóch zdań,co nie wyklucza zrobienia dobrego naparu. Cała Szwecja stoi ekspresami przelewowymi/ domy prywatne,lokale/ i piją tam dużo kawy. Na temat samego sprzętu się nie wypowiem,bo nie zgłębiałem tematu,ale dobrana do Twojego gustu kawa,paczka filtrów i będzie smacznie. 2 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano wczoraj o 18:02 Napisano wczoraj o 18:02 (edytowany) @MMarek Marku, jesli ekspres przelewowy, to spójrz na sprzęt MoccaMaster. Ponadprzeciętna jakość. Nie wiem, jakie masz doświadczenia z tego typu kawą, bo wielu usobom kojarzy się takie pzrzenie z wodnistą lurą nazywaną "americano", ale ja piję w zasadzie tylko taką. Ale u mnie to jest czarne, esencjonalne, pożywne jak rosół mamy i mocne jak diabli, i to jest prawdziwa esencja kawy. To jest rzeczywiście zupełnie inna kawa niż z ciśnieniowego czy kawiarki. MoccaMaster wyciska wszystko co najlepsze. Prawie jak bowersy. A najlepsza kawa jest w Szwecji i Finlandii. Właśnie z ekspresów przelewowych. Edytowano wczoraj o 18:16 przez Grzesiek202 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 18:24 Napisano wczoraj o 18:24 21 minut temu, Grzesiek202 napisał: A najlepsza kawa jest 😉 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.