jacek marcinkowski Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Cześć, to mój pierwszy post także chciałem się z Wszystkich powitać Planuję zakup sprzętu do pokoju , zastanawiałem się na soundbarem lecz lubię też posłuchać muzyki......do tego filmy (Netflix, kodi) telewizor jaki mam to LG OLED65CX kwotę jaką mógł być wydać to około 5tys Bardzo proszę o pomoc w doborze sprzętu ponieważ nie znam się w ogóle w tej dziedzinie ...... Poniżej zdjęcia pokoju jak to mnie więcej wygląda.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 I ten TV oglądacie tak z ukosa ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 (edytowany) Jak to ma być z ukosa to szkoda pieniędzy. Żeby to miało sens to ja bym TV przeniósł na ścianę tam gdzie jest zegar wielki. Kanapę dajesz na przeciwko tej ściany. Tam masz miejsce żeby sobie zrobić przyzwoite kino domowe na którym zapewne też muzyki będzie się dało posłuchać. Zapytaj żony EDIT: Czy ja dobrze widzę, że masz tam kolumny jakieś czarne ustawione w rogach przeciwległych? 😮 Edytowano 2 grudnia 2021 przez eMBe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek marcinkowski Napisano 2 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 9 minut temu, seba3002 napisał: I ten TV oglądacie tak z ukosa ? Niestety tak, próbowałem coś zmienić ale mi nie pasowało Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 A pomysł kolegi @eMBe nie wchodzi w grę? Tv na ścianę z zegarem. Kanapami oddzielasz salon od części jadalnej. Myślę, że nawet pod względem wizualnym mogłoby to prezentować się lepiej niż teraz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek marcinkowski Napisano 2 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Eh.. nie dawno robiłem remont pokoju i miałem próby tak jak polecacie lecz żonie nie pasowało , stwierdziła że pokój mniejszy i wchodząc do salonu przeszkadzał wypoczynek który stał na środku ..... Czyli lipa z kinem .... a warto w takiej sytuacji myśleć chociaż o soundbarze ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć. Nawet kupując soundbar. To się nie uda. Szkoda pieniędzy. Jak mogłeś się zgodzić na taki ukośny układ? Powalcz jeszcze. Spróbuj jakoś przekupić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 To żeby aż tak wielkich zmian nie wprowadzać to: kanapa dwuosobowa w miejsce fotela, fotel przed stolik a tv w miejsce lustra. A lustro w miejsce Tv i nawet z dziurami w ścianach nie będziesz musiał walczyć😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 @seba3002 to może feng-shui zaburzyć raczej nie przejdzie. @jacek marcinkowski przykro mi to pisać ale ładny masz pokój i na tym można zakończyć. Odpowiedz sobie tylko na pytanie czy ma on być ładny czy wygodny do życia i korzystania z niego. Pomijam ten telewizor pomiędzy oknami, nie wyobrażam sobie oglądania na nim czegokolwiek w środku dnia bez zasłaniania okien. Na sam widok oczy bolą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek marcinkowski Napisano 2 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Wierzcie mi , walczyłem jak lew i nie wywalczyłem 😆 @seba3002 myślałem o tej opcji też lecz okno duże na przeciwko za mocno by się odbijało... @eMBe, kiedyś przywiozłem te głośniki z DE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Na prawdę bardzo ładnie to wygląda. Nawet funkcjonalnie. Posiedzieć można. Potańczyć. Bo chyba po to to miejsce zostało. Mi to nawet pasuje. Ale tv śmiało mógł być na ścianie gdzie lustro. Cały zestaw audio/video tam pasuje bez dwóch zdań. Okno zawsze można lekko przysłonić. Teraz audio/video nie funkcjonuje jak należy i w tym ustawieniu nic się nie zmieni. A szkoda, bo mógłby być wilk syty i owca cała. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek marcinkowski Napisano 2 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 @STELVIO tak dokładnie, żonie chodziło o miejsce , tym bardziej że dwójka małych dzieci jest w domu.....ale faktycznie tak przemyślałem i z tym TV na ścianie gdzie lustro to nie był by głupi pomysł....... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 9 minut temu, jacek marcinkowski napisał: @STELVIO tak dokładnie, żonie chodziło o miejsce , tym bardziej że dwójka małych dzieci jest w domu.....ale faktycznie tak przemyślałem i z tym TV na ścianie gdzie lustro to nie był by głupi pomysł....... No to działaj 🙂. Trzymam kciuki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Po prostu musisz to przetrawić. I pewnie nie tylko Ty. Ale żeby nie psuć w sumie fajnego ustawienia to chyba jedyne wyjście. Powodzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek marcinkowski Napisano 2 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 A wracając do tematu sprzętu co można było by kupić pod ten układ z tv na ścianie ( zamiast lustra ) ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek marcinkowski Napisano 2 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 44 minuty temu, jacek marcinkowski napisał: A wracając do tematu sprzętu co można było by kupić pod ten układ z tv na ścianie ( zamiast lustra ) ? Nakręciłem się ....jak Waszym zdaniem powieśić tv wysoko od ziemi ? w miejsce białej szafki która jest po TV postawię jakąś nie dużą komodę aby zasłonić gniazdka i schować routery , lustro powieszę aby zamaskować dziury i powinno być ok 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Podobnie jak miałeś. Na wysokości wzroku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Pamiętaj o podstawowych sprawach. Jeśli to ma być kino to musi być miejsce pod TV na głośnik centralny. Musisz mieć miejsce na amplituner. Do przemyślenia też montaż głośników surround. Troszkę z tym jest roboty na początku i potem z kalibracją ale potem już tylko przyjemność Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 1 godzinę temu, eMBe napisał: Musisz mieć miejsce na amplituner. nie musi, jego akurat nie trzeba koniecznie pod TV, można upchnąć w kąt tylko kable dłuższe. eARC powinno załatwić temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 Czyli rozumiem że zmieniasz pozycję TV na to miejsce koło lustra? W takim razie w moim odczuciu lepiej jest troszkę dozbierać do 5K aby mieć system z którego będziesz juz zadowolony. W Ściśle tym budzecie masz Denona X 1700 / Yamaha 4A jeśli kiedyś bedzie dostępna + Taga 607 + Magnat RS 12 Warto dołożyć. Zapraszam Cie na odsłuch Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 12 godzin temu, lolekdrugi napisał: nie musi, jego akurat nie trzeba koniecznie pod TV, można upchnąć w kąt tylko kable dłuższe. eARC powinno załatwić temat. Mi chodzi o nowy sprzęt. Nie ten co ma obecnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 10 minut temu, eMBe napisał: Mi chodzi o nowy sprzęt. Nie ten co ma obecnie. a co za różnica? Nowy sprzęt tym bardziej będzie miał ARC/eARC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 Amplituner ma stać w kącie na podłodze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 36 minut temu, eMBe napisał: Amplituner ma stać w kącie na podłodze? ponownie zapytam - jaka jest różnica gdzie on będzie stał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 (edytowany) Nie no. Spoko. Niech stoi na ziemi. Albo zamknięty w szafce. Edytowano 3 grudnia 2021 przez eMBe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts