mateolo2 Napisano 21 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 5 minut temu, tomaz75 napisał: Jest u mnie.Gdy gram pliki FLAC z telefonu to mam 192 bitrate. Zazdroszcze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 21 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 Ha ha,🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 21 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 Ja odpalam upnp z foobar 2000 i jak mam flac 192/24 to moj dac tyle pokaże. Jeśli wejdzie tidal connect w wyzszej rozdzielczości to mi nic więcej nie potrzeba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 21 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 U mnie tez jest ...2856 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 21 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 Przed chwilą, T Z6 napisał: U mnie tez jest ...2856 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 21 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 A to nie zależy czasem od daca czy wspiera MQA? Bo jak rozumiem w Wiim wychodzicie z wyjścia cyfrowego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpirit Napisano 21 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 31 minut temu, T Z6 napisał: U mnie Magnat zawsze pokazuje 44.1 khz.Tidal master itd.W Wiimie ustawione 192 khz ale i tak pokazuje 44.1.A niby Magnat obsluguje do 192 khz i 24 bit.Nie ma sie co przejmowac bo z tymi cudami niewidami ze tyle i sryle tych khz to totalna sciema moim zdaniem.W Magnacie tylko po usb z laptopa widzialem bodajze 48 khz. Puść sobie z Wiima test, tam gdzie się przestawia Khz "SPDIF output resolution" potem play test audio.. wtedy mi leci pelne 192 Khz. Czyli można. Co do Spotify czy Tidal to jest tyle samo czyli mało. 1 godzinę temu, mateolo2 napisał: Hej, a czy ktoś już otrzymał aktualizacje wiim? 4.6.412856? Ja mam właśnie ten sofcik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 21 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 2 minuty temu, Szpirit napisał: Puść sobie z Wiima test, tam gdzie się przestawia Khz "SPDIF output resolution" potem play test audio.. wtedy mi leci pelne 192 Khz. Czyli można. Co do Spotify czy Tidal to jest tyle samo czyli mało. Ja mam właśnie ten sofcik Tak zrobilem.Na Magnacie przez sekunde wyswietla 192 a po chwili 44.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpirit Napisano 21 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 U mnie na Emotivie cały czas 192 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpirit Napisano 21 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 Nie wiem co się nagle odmieniło ale teraz idą z Tidala pliki w jakości HiFi, czyli taki odpowiednik płyty CD z tego co kojarzę? Dalej oczywiście w 44.1 Khz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 A ile jest plików na Tidal w 192Khz ? 😏🤩 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 21 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 8 minut temu, Dedal75 napisał: A ile jest plików na Tidal w 192Khz ? 😏🤩 No wlasnie ile i ktore?😄 Znalazlem na kompie testowy utwor klasyczny Bacha w 192 khz i Magnat faktycznie pokazuje 192.Wiec Tidal wiekszosc plikow udostepnia w 44.1 i koniec tematu😄. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 Nie wiem co pokazuje dac jak odtwarza mqa z Tidal bo nie posiadam trafiają się 96Khz i 88,2 kHz A jak to jest z ustawieniami u was , bo ja czasem lecę z pc i tam jest tryb exclusive który omija windows i leci na sterownikach dac-a . A wiim Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 21 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 53 minuty temu, Dedal75 napisał: A ile jest plików na Tidal w 192Khz ? 😏🤩 192 to jest jak odtwarzam pliki FLAC z telefonu, ludzie ogarnijcie się ,Tidal na Wiim 44.1,póki co i tyle w temacie.Zanim coś napiszciecie to proszę o przemyślenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 Sam się ogarnij Kolego 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 Pytam ile plików jest na Tidal 192 Jak lecę z Tidal na pc bez exclusive czyli przez win to też są 192 🤣 nawet jak są w oryginale 44.1 i kto tu nie ogarnięty jest 😁 13 minut temu, J4Z napisał: A co Wy tutaj, tacy nieogarnięci? 😏 Ten ogarnięty się odezwał 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 22 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2022 Panowie, cały offtop o kablach przeniosłam do nowo utworzonego tematu, więc gdybyście chcieli jeszcze do niego wrócić z niezmordowanymi siłami, zapraszam ⬇️ I pozdrawiam, życząc miłego piątku i weekendu, Ola 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 22 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2022 Ciekawostka, Wiim znowu zniknął mi wśród dostępnych opcji streamingu. Konieczny reset urządzenia. Jeśli chodzi o samą sieć to nic się nie zmieniło, router nie wyłączany, resetowany czy coś. Po prostu człowiek budzi się następnego dnia i Wiima nima. @mateolo2 - masz kontakt z cwaniakami od tego Wiima, temat do zgłoszenia 🙄 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 22 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2022 33 minuty temu, Wito76 napisał: Ciekawostka, Wiim znowu zniknął mi wśród dostępnych opcji streamingu. Konieczny reset urządzenia. Jeśli chodzi o samą sieć to nic się nie zmieniło, router nie wyłączany, resetowany czy coś. Po prostu człowiek budzi się następnego dnia i Wiima nima. @mateolo2 - masz kontakt z cwaniakami od tego Wiima, temat do zgłoszenia 🙄 A próbowałeś z tym "5G only" (jeśli masz sieć 2.4/5 GHz z tą samą nazwą)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 22 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2022 (edytowany) Mam 5GHz z innym SSID, ale to nie problem, by skonfigurować urządzenie pod tę podsieć. Spróbuję jutro jak będzie chwila. Sieć generalnie mam stabilną, nic się nie dzieje. Na 5GHz łapę po wifi w okolicy Wiima speedtest rzędu 150MBs, na 2,4 już trochę słabiej, około 60MBs ale to i tak kosmos, ze światłowodu 600MBs mam neta. Oczywiście takie maksymalne prędkości to tylko po ethernecie wyciągam. Edytowano 22 kwietnia 2022 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 Zajrzałem na stronę Wiima, a tam nowość: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 DCS w panice... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 23 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, klimkr napisał: Zajrzałem na stronę Wiima, a tam nowość: Nie wyglada zbyt „łaudiofjilsko” 🤣🤣🤣 Edytowano 23 kwietnia 2022 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 23 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 Dnia 7.04.2022 o 07:00, Prawie Audiofil napisał: Moj zdecydowany glos na opcję nr 1. Od wyboru do koloru wg wlasnych upodobań dźwiękowych no i zasobności portfela. U mnie Wiim jako goly transport zastapil Malinę i nie ma powrotu. Korzystam z trzech platform streamingowych z czego dwie w Connect a Qobuz przez Wiim. Obsluga bajka. Niedlugo będę mial na tydzień dla porównania Ifi Zen Stream. Ciekawym co mi wniesie/niewniesie 1700 pln kontra 200. Hej i jak? Zrobiłeś to porównanie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 Po kolejnym "wywaleniu mnie" z systemu dzisiaj nie mogłem połączyć się w ogóle z Wimm. Resetowanie nie dawało rady "Couldn't find device". Zrobiłem reset fabryczny i dopiero udało się. Nie podoba mi się to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts