Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 5 months later...
Napisano

Miałem nie kupować zegarków, ale wczoraj mnie dopadł w końcu.

Od lat za mną chodził.

Pojechałem wczoraj do outletu po jakieś jeansy i koszulki. Zdziwiłem się, że w miejscu gdzie kiedyś był salon z zegarkami jest jakiś optyk. Pomyślałem, że dobrze bo mnie nie będzie nic kusiło. 

Połaziłem przymierzając różne spodnie, bo moja dupa nie w każde wejdzie. No i jakieś 10 minut przed zamknięciem, gdy sobie spokojnie szedłem do wyjścia, napadł mnie ten cholerny salon z zegarkami. Przenieśli go w listopadzie w inne miejsce. No i zajrzałem. Ten cholernik tam leżał i znowu korcił. Już chcialem uciec, ale jednak przymierzyłem. Jak podlazlem do lustra by jeszcze raz spojrzeć jak się na ręku prezentuje, to zauważyłem że wyszedłem z domu w idealnie pasującym do niego t-shirt'cie. Sprzedawczyni postarała się o dobrą cenę... no i stało się.

To musiało być przeznaczenie.

T-shirt i zegarek.4FWSS24TTSHM1326-81S-P-01-MAIN.webp.c963518692fe253c691f66dead72d6c7.webp16895880168633932-jpg-gallery.big-iext132984892.jpg.330cd77ba0c2f4b26c799665815000ae.jpg

Napisano
Dnia 22.09.2024 o 14:15, Artur Brol napisał:

Takie cos u mnie na korytarzu znalazłem 

20240922_151326.jpg

Powinieneś napisać kartkę z swoim numerem telefonu że znalazłeś zegarek (ale nie podajesz żadnych info na jego temat). Osoba która zgubiła zapewne dokładnie opisze jaki to model znalejziony przez Ciebie, a Ty masz 100% pewności że to właściciel zguby.

Ps: może mieć wielką wartość dla kogoś (nie mówię o pieniądzach)

• 3 months later...
Napisano (edytowany)
Dnia 4.02.2024 o 21:50, tomek4446 napisał:

Это напоминает мне вопрос расчета эффективного веса поворотного стола. Страница дизайна :) :) 

За последние два года я узнал, что делать много мышечной массы без поддержки - это около 17-25 лет систематических тренировок и диеты. Вот почему стероиды так искушают вас, быстрее, эффективнее, и все рассчитывают на это, что побочные эффекты будут обойдены.

Я ничего не принимаю, у меня другие цели.

Głównym powodem, dla którego ludzie tak naprawdę obawiają się sterydów jest to, że mogą one powodować pewne defekty i rzeczywiście istnieje taka możliwość, ale dzieje się tak, jeśli używasz produktu niskiej jakości, ale jeśli wybierzesz dobry sprawdzony produkt, to turinabol cena może być naprawdę dobrą opcją.

Nie widzę w tym nic złego, zwłaszcza jeśli ćwiczysz regularnie, a jeśli planujesz sterydy, to pewnie tak jest)

Edytowano przez treatformucscle
  • 3 months later...
Napisano

Jak już na cieszysz się autami, to potem też będziesz je traktował jako przyrządy do przemieszczania się, z A do B.

Poza tym auto, to spore ryzyko jego uszkodzenia w ruchu.

A sprzęt audio stojąc w domu nie uszkodzi się raczej mechanicznie.

Napisano

Ale to tak ze wszystkim jest, to " nacieszenie sie". Czy to auto, telefon lub sprzet audio. Po tygodniu lub dwoch poprostu sie tego uzywa. Naturalnie uzywanie sprzetu audio i auta, daje duzo frajdy, na dlugo po tym " nacieszeniau sie".

Napisano
39 minut temu, michaudio napisał:

Jak już na cieszysz się autami, to potem też będziesz je traktował jako przyrządy do przemieszczania się, z A do B.

Tak, tylko cieszenie się autem może być tak samo przyjemne jak z audio. 

"But a car only gets you from A to B." - tak samo jak sprzęt audio, od pierwszego do ostatniego utworu.

Poza tym, myślę, że auto jest jednak bardziej skomplikowane od wzmacniacza czy kolumn. 

Napisano
10 minut temu, Adi777 napisał:

Tak, tylko cieszenie się autem może być tak samo przyjemne jak z audio

Dokładnie. Ja lubię czasami pojechać gdzieś bez konkretnego celu, dla samej frajdy z jazdy. Najlepiej mało uczęszczanymi drogami, jak najdalej od cywilizacji. 

Napisano

Mam 50+, dzięki audio muzyka zabiera mnie co rusz to na koncerty, przypomina masę fajnych i czasem wzruszających momentów w moim życiu. 

A auta? Jako mechanik naprawiałem  i jeździłem tymi z PRL-u, co miały 24 konie i współczesnymi ulepami co miewały po 600 i ponad 700 koni.

Upalałem nie raz gumy na nieczynnym lotnisku.

Latałem na szybkich motocyklach.

Używałem do ciężkich robót, i bawiłem się prawdziwymi, surowymi terenówkami.

Podczas budowy autostrad trenowałem rajdy przeprawowe ciągnikiem siodłowym z naczepą wywrotką. 

Wybawiłem się motoryzacyjnie na tyle możliwych sposobów, że teraz traktuję wszelkie pojazdy czysto użytkowo.

Napisano

W Zandvoort na dedykowanym circuit za kilka stów/€ i przez kilka godzin banan nie schodzi z gęby. Kilkanaście sportowych aut i proszę bardzo, radocha taka, że na długo zostaje w głowie. Bezpiecznie, szybko, ale na początku mega dużo lęku. 

Kto lubi szybkość, to warto Panowie.

A ktoś jeszcze ma radochę z jazdy miejskiej? Z posiadania to rozumiem, ego i kompleks wyższości tym się właśnie karmią.  

Napisano

@il Dottore

"Rozumiem, że znasz i czytasz Małpiarnię. No to przecież wiesz, co tam się liczy, jaki sprzęt oni wychwalają a jaki flekują.

I teraz wyobraź sobie, że składasz system wedle ich zaleceń, kierując się tylko ich kryteriami. Czy to zagra? :D

Więc tak - to są idioci."

A jak wychwalają tego DACA, to dobrze czy nie?

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/mola-mola-tambaqui-dac-and-streamer-review.10770/

No bo wiesz, z jednej strony R2R, czyli "jedyne słuszne podejście", ale z drugiej bardzo dobre pomiary, a przecież im lepsze pomiary, tym gorzej gra 😄

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/grimm-audio-ls1c-sb1-dsp-speaker-review.63015/

Te kolumny to pewnie low-end 😄

Napisano
4 godziny temu, Adi777 napisał:

A jak wychwalają tego DACA, to dobrze czy nie?

Ani tego przetwornika ani kolumn nie znam. Oczywiście (zgodnie z teorią Korwina, że małpa jest lepsza od socjalisty) nawet małpa głosując zupełnie losowo będzie mieć 50% trafności. Korwin udowadniał w ten sposób przewagę małpy nad socjalistą, bo socjalista NIGDY nie zaglosuje dobrze. :) 

Napisano

Korwinowi łatwo być kapitalistą, bo jest milionerem.

Ale przecież nikt mu niczego nie dał...

Wszystko musiał sam odziedziczyć.

Dlatego jest taki oderwany od rzeczywistości, i realiów życia zwykłych obywateli RP.

Dla mnie to kosmita, który chciałby wprowadzić u nas amerykański turbokapitalizm.

Niektórzy twierdzą, że USA to najbogatszy kraj trzeciego świata, ja jednak wolę życie w Europie. Tu nie muszę uciekać przed karetką pogotowia, a wypadek czy choroba nie oznacza nieuchronnej plajty i bezdomności.

A prawo cywilizuje przynajmniej częściowo stosunki pracownicze i międzyludzkie.