DiBatonio Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 (edytowany) 9 minut temu, Adi777 napisał: Jak mam Ci odpisać, co oddało by najwierniej magię muzyki, skoro te zestawy jak napisał Dzik widziałem tylko na zdjęciu??? Ty malo czego słuchałeś, ale się wypowiadasz. Mogłeś chociaż teoretycznie ocenić, przecież teoretyzować to Ty potrafisz. No miszcz... Edytowano 23 kwietnia 2022 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 Amir to ksywa czy nazwisko? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 23 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 Przed chwilą, seba3002 napisał: Amir to ksywa czy nazwisko? Ani jedno, ani drugie. Amir Majidimehr - imię i nazwisko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 1 minutę temu, seba3002 napisał: Amir to ksywa czy nazwisko? To stan umysłu 😆 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 20 minut temu, DiBatonio napisał: Nadal nie potrafisz odpowiedzieć, który z 3 zestawów mógłby najwierniej oddać magię muzyki. Nie możesz wiedzieć, bo mało czego słuchałeś. A jednocześnie z łatwością przychodzi Tobie pisanie o brzmieniu i jak powinen zagrać zestaw stereo. Skąd możesz to wiedzieć, jak pewno nie masz nawet wyrobionego swojego gustu. Nie wiesz, co bardziej mogłoby się Tobie podobać w brzmieniu ieniu takiego zestawu. No tak, nie odpowiem Ci, bo nie słuchałem tych zestawów, więc to chyba logiczne. Z łatwością przychodzi mi pisanie o brzmieniu? Nie za bardzo rozumiem. Brzmienie neutralne, nie musi być stuprocentowe, zresztą, chyba nie ma takiego, więc powiedzmy, że wierne. W tym kierunku będę dążył. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 1 minutę temu, DiBatonio napisał: To stan umysłu 😆 No wiesz. Moje imię też wiele o mnie mówi 🤔. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 Przed chwilą, misiek x napisał: Jezeli masz tak mało doświadczenia, podejrzewam że żadnego, w słuchaniu róznych zestawów, porównywaniu to skąd wiesz ze nie mozna z nich wydobyć magii ? Uwielbiam Was, serio 🤣😘 Gdzie napisałem, że z tych konkretnych zestawów nie można wydobyć magii w muzyce? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 (edytowany) W jakim innym świetle? Powtórzę po raz kolejny. Muzyka ma mnie zachwycać, a sprzęt ma pomóc w jak najlepszym jej odtworzeniu. Ma być czysto, równo, wiernie, i dynamicznie. To naprawdę wszystko. Edytowano 23 kwietnia 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 3 minuty temu, seba3002 napisał: No wiesz. Moje imię też wiele o mnie mówi 🤔. W sumie każdy Seba którego znam jest ok 👍 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 (edytowany) Zresztą panowie, zluzujcie majty. Już pisałem, że moje stanowisko to sceptyk teoretyk, na przykład jeśli chodzi o kable. Nigdzie nie napisałem, że czegoś nie słychać. 7 minut temu, seba3002 napisał: No wiesz. Moje imię też wiele o mnie mówi 🤔. Masz BMW E36 po tuningu? 😁 7 minut temu, misiek x napisał: Jak zwał tak zwał. dobry sprzęt sprawi ze muzyka nabieze magii Okej, więc będę szukał takiego zestawu, który mi to zapewni. Jednocześnie nie może być żadnego koloryzowania czy upiększania. Edytowano 23 kwietnia 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 1 godzinę temu, misiek x napisał: Jezeli masz tak mało doświadczenia, podejrzewam że żadnego, w słuchaniu róznych zestawów, porównywaniu to skąd wiesz ze nie mozna z nich wydobyć magii ? Jak to skąd? Bo Dziku tak powiedział, a ten z kolei dowiedział się od Amira. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 Pomiary Amira wskażą mi drogę 😌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 😆 Przecież jaja sobie robię. Jasne, że będę słuchał. Jak możesz, to poleć mi jakiś salon audio w Holandii, w końcu posłucham czegoś porządnego 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 2 godziny temu, Adi777 napisał: Brzmienie neutralne, nie musi być stuprocentowe, zresztą, chyba nie ma takiego, więc powiedzmy, że wierne. W tym kierunku będę dążył. Tylko, że po drodze może wyjść, że bardziej będzie leżało Ci jednak inne, mniej naturalne, może bardziej podbarwione, podkolorowane, ciepłe, które sprawia często większa przyjemność niż takie zupełne neutralne i naturalne. Neutralne brzmienie takie na wysokim poziomie, a które nie męczy i naprawdę daje wrażenie obecności instrumentów jak na żywo, niestety do tanich nie należy. Nie licz na to, że zmieścisz się w 10 tys, ba nawet w rochę wyższej kwocie trudno o takie. Pewnych rzeczy nie da się osiągnąć półśrodkami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 Przed chwilą, DiBatonio napisał: podkolorowane, ciepłe Noł, noł, noł, przerabiałem to ze słuchawkami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 Hifimany też na pewno koloryzują, ale nie jest z nimi raczej aż tak źle. 1 minutę temu, misiek x napisał: Byłeś już u Adama ? Nie, jeszcze nie. Po Twoim wpisie o nim jakoś straciłem ochotę. Nawet nie wiem, czy znalazłbym czas. Za dużo pracy na razie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 1 minutę temu, misiek x napisał: Nie będe się wypowiadał, każdy swój rozum ma . Ale dzięki za zaproszenie. Może znalazłbym jakiś wolny weekend. Wezmę swoje Edki i zrobimy ślepe testy 😆 10 minut temu, DiBatonio napisał: Neutralne brzmienie takie na wysokim poziomie, a które nie męczy i naprawdę daje wrażenie obecności instrumentów jak na żywo, niestety do tanich nie należy. Nie licz na to, że zmieścisz się w 10 tys, ba nawet w rochę wyższej kwocie trudno o takie. Pewnych rzeczy nie da się osiągnąć półśrodkami. A Ty jaki masz system? Chyba się nie chwaliłeś nigdy? Mam już małą listę kolumn do odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 1 minutę temu, Adi777 napisał: Ty jaki masz system? Chyba się nie chwaliłeś nigdy? Po co? Kto mnie zna osobiście lub utrzymuje ze mną kontakty poza forum wie jaki mam. Nie lubię się chwalić. Co to da, mam napisać w stopce? Nie starczy miejsca i znaków na wyliczenie wszystkich elementów systemu. 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 Przed chwilą, DiBatonio napisał: Co to da, mam napisać w stopce? Nie, nie musisz. Ciekawy jestem po prostu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 5 minut temu, J4Z napisał: DiBatonioteż z chęcią bym zobaczył Zobaczył, czy przeczytał? 😉 A wiesz, że gdybym wyliczył wszystko, to zaczęłaby się gównoburza? Właśnie dlatego od dawna w profilu o sobie nie wypisuje czym dysponuje, nie robię tego na AS, nie zrobiłem też tutaj. Jedyne forum gdzie to zrobiłem, bo to warunek, to zamknięte forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 (edytowany) Ale mało tu rozpierduchy? Wystarczy, że napiszę, iż w każdym urządzeniu mam bezpieczniki audio 😆 Zresztą szału nie ma😉 Edytowano 23 kwietnia 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 Kii Three, Genelec 8351, 8361, Grimm Audio, Legacy Audio, Dutch & Dutch 8c, GoldenEar Triton Reference. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 (edytowany) 5 minut temu, J4Z napisał: Ale mało w nich uczestniczysz? No nie udawaj że się martwisz. 😀 Nie to nie, namawiać nie będę. 😌 Na PW nie może być i tak pójdzie w eter dalej. Zresztą chyba jest wątek, nasze systemy. Może żeby nie drażnić, tylko urządzenia? Albo mam takie mało mówiące kolaże, kiedy były u mnie YB M1 😉 Wiesz przecież, że to wątek Dzika, nie uważasz, że nienajlepszy to wątek o wyliczaniu co u mnie gra i z czym? 😉 Edytowano 23 kwietnia 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 26 minut temu, J4Z napisał: Adi777sama droga, poznawanie różnych sposobów prezentacji muzyki jest piękne. Nie lubisz ciepła, to ciepło może być podane na wiele wiele sposobów. Dla niejednego melomana, nieraz łezka się kręci. Wstawienie jednego zestawu i granie na nim do końca życia nudne i wiele piękna Cię omija. Btw jak kolumny będą miały linijkę na wykresie to nie znaczy że w dzięku będziesz mieć. Pomieszczenie też gra, a nagrania są zróżnicowane. Nawet Bartek nie pomoże. Zobaczymy, jak będzie. Może będę żonglował sprzętem? Wolałbym jednak płytami z muzyką 😄 Mam nadzieję, że jednak Bartek sporo pomoże 🙂 Na chwilę obecną nie widzi mi się kierunek typu - nie cel, lecz droga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 @DiBatonio Dlaczego jesteś zdezorientowany? 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts