Adi777 Napisano 20 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 W najbliższą środę przychodzą tynkarze. W końcu się ruszy trochę. Brat i bratowa za bardzo mi odskoczyli z ich budową Braciszek skończył malowanie na pierwszy raz i panele. Zazdro 2 minuty temu, Dedal75 napisał: Tak , różnych warstw. Parkiety i deski warstwowe , wpisz w neta znajdziesz wszystko co Cię interesuje o tym typie podłóg. Jakiś czas temu przeglądałem takie podłogi. Muszę znaleźć tamtą stronkę, bardzo fajna była, z dużym wyborem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 3 minuty temu, Adi777 napisał: W najbliższą środę przychodzą tynkarze.. I pojawi się wilgoć 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Mam ! Mam drzwi !!! Do końca już tylko : meblarz - w przyszłym tygodniu kamieniarz - w przyszłym tygodniu malowanie salonu - po jego odgruzowaniu założenie grzejnika w sypialni - w przyszłym tygodniu założenie oświetlenia w sypialni i ... ze dwa lata sprzątania. 6 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 @tomek4446 - no w końcu możesz wyjść ze swojego domu😉. Bo ostatnio miałem wrażenie , że Cię tam przez pomyłkę zamurowano. Ani widu , ani słychu Tomka. A poważnie to na kiedy przewidujesz ,,parapetówkę,,?😋 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Bezprzylgowe 👌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 3 godziny temu, Dedal75 napisał: Bezprzylgowe 👌 Bardziej z chowaną ramą Ostatnio takie sprzedawałem do klienta w Muszynie. Ciekawe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 (edytowany) Nie widać zawiasów , no ale ja drzwi jak Ty nie sprzedaje 🙃 więc mogę się mylić . Edytowano 20 sierpnia 2023 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 6 minut temu, Wing0 napisał: Bardziej z chowaną ramą Tak , bezprzylgowe z ukrytą aluminiową ościeżnicą. Skrzydło 5 cm na ramiaku drewnianym z wytłumieniem piankowym. Taka wersja minimalistyczna ,a przede wszystkim nigdy nie napuchną ościeżnice w razie wylania np. pralki. 😊 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Mogę drzwi sprzedawać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 @Dedal75 obaj macie rację, bo terminologia jest nie ścisła. Choć te to po prostu drzwi ukryte 😊 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 (edytowany) 4 godziny temu, Dedal75 napisał: Bezprzylgowe 👌 Akurat oglądałem dzisiaj drzwi wewnętrzne. Bezprzylgowe zdecydowanie ładniejsze od przylgowych. 5 minut temu, tomek4446 napisał: Tak , bezprzylgowe z ukrytą aluminiową ościeżnicą. Też takie kcem Fajnie wygląda to zrównanie drzwi ze ścianą. Edytowano 20 sierpnia 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Ja się nie zdecydowałem dopłacić , tym bardziej fajnie to wygląda jak są otwierane na zewnątrz ,czyli u mnie łazienka i WC więc dopłaciłem w zamian do stalowych bulajów . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Podoba się Wam? Normalnie się zakochałem Te drugie też piękne, choć w trochę innym stylu, à la vintage. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 3 minuty temu, Adi777 napisał: Akurat oglądałem dzisiaj drzwi wewnętrzne. Bezprzylgowe zdecydowanie ładniejsze od przylgowych. Fajowe, też takie kcem No widzisz , a ja całkiem przypadkiem mam je w ofercie 😊 A poważnie to ma je chyba już każda firma. Te akurat są robione przez naszą stolarnię stąd 5 cm grubości. Zwykle jest 4-4.5 cm. Drzwi przylgowe z widocznymi zawiasami też są ok. Wszystko zależy od charakteru wnętrza. Nie wyobrażam sobie drzwi bezprzylgowych do wnętrza w stylu retro. Będą zbyt nowoczesne. Wszędzie musi być synergia. Te moje mają zamki magnetyczne. To tak plus jak i minus. Zawsze ciszej zamknę drzwi z tradycyjnym zamkiem 😊 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 (edytowany) Nie, żebym marudził, ale mam kilkadziesiąt drzwi z zamkami magnetycznymi w pracy. Większość użytkowników narzeka. Zacinają się zamki, zapadki po kilkunastu miesiącach użytkowania nie trzymają. Mają po trzy zawiasy i w każdym zawiasie dwie śruby do regulacji imbusami. Dwie w zawiasie i dwie w ościeżnicy. Czasem , po prostu trudno dobrze ustawić. Łącznie dwanaście na jedne drzwi. O tym, że śruby regulacyjne czasem się urywają to już nawet nie wspomnę. Nigdy nie założyłbym w domu. No, ale może w tym wypadku zwyczajnie ,,kraczę,, Edytowano 20 sierpnia 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Przed chwilą, tomek4446 napisał: Wszystko zależy od charakteru wnętrza. Nie wyobrażam sobie drzwi bezprzylgowych do wnętrza w stylu retro. Będą zbyt nowoczesne. No właśnie, mi się coraz bardziej podobają drzwi w takim stylu: A jeszcze do niedawna w ogóle mi się taki styl nie podobał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Nie zawsze mam to co mi się podoba , pozostaje kwestia użytkowa przy dzieciach no i żona 🤔 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Po imprezie cięęężko w zwykłe drzwi trafić a co dopiero takie schowane -> bezprzylgowe 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Nie da się zrobić drzwi z ukrytą ościeżnicą i zawiasami nawierzchniowymi, ja takich nie spotkałem, stąd bezprzylgowość z zasady jest normą w przypadku chowanej ramy 😜 Ja mam zwykle z przylgą z zawiasami na wierzchu nie chciałem dopłacać do rzeczy na które po miesiącu uwagi zwracać nie będę, w oknach mam ukryte zawiasy, ale dostałem free to nie marudziłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 @Rega Roman masz dużo racji. Do zamka magnetycznego trzeba zmienić nawyk naciskania klamki przy zamykaniu skrzydła. To jest najczęstsza przyczyna awarii. Z regulacją też masz rację. Mam trzy zawiasy z pełną regulacją. Tak być niestety musi bo by uzyskać równą szczelinę trzeba mieć większą możliwość regulacji. Coś za coś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 @Adi777 styl angielski ostatnio bardzo modny szczególnej w drzwiach zewnętrznych. Ma to swój urok nie powiem :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 5 minut temu, Wing0 napisał: Nie da się zrobić drzwi z ukrytą ościeżnicą i zawiasami nawierzchniowymi, ja takich nie spotkałem, stąd bezprzylgowość z zasady jest normą w przypadku chowanej ramy 😜 Daj już spokój , pojawia się słowo bezprzylgowe 😂 no , Tomek Ci wyjaśnił . Pzdr🖐️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 9 minut temu, tomek4446 napisał: Do zamka magnetycznego trzeba zmienić nawyk naciskania klamki przy zamykaniu skrzydła. Tomek - jako młody człowiek masz okazję zmienić nawyki. U mnie już za późno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 5 minut temu, Dedal75 napisał: Daj już spokój , pojawia się słowo bezprzylgowe 😂 no , Tomek Ci wyjaśnił . Pzdr🖐️ No oki. Drzwi bezprzylgowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 @Adi777 jak chcesz zaszaleć spójrz na firmę Ronkowski. 100% drewna w drewnie . Te drzwi które pokazałeś to wg. mnie tylko normalne przylgowe , widoczne zawiasy. Wtedy będą miały swój urok. Mam takie na wystawie jutro zrobię Ci zdjęcia poglądowe 😊 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts