Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

W najbliższą środę przychodzą tynkarze. W końcu się ruszy trochę. Brat i bratowa za bardzo mi odskoczyli z ich budową :D

Braciszek skończył malowanie na pierwszy raz i panele. Zazdro ;)

2 minuty temu, Dedal75 napisał:

Tak , różnych warstw.

Parkiety i  deski  warstwowe  , wpisz w neta znajdziesz wszystko co Cię interesuje o tym typie podłóg.

Jakiś czas temu przeglądałem takie podłogi. Muszę znaleźć tamtą stronkę, bardzo fajna była, z dużym wyborem.

Napisano

Mam ! Mam drzwi !!!

Do końca już tylko :

meblarz - w przyszłym tygodniu

kamieniarz - w przyszłym tygodniu 

malowanie salonu - po jego odgruzowaniu

założenie grzejnika w sypialni - w przyszłym tygodniu

założenie oświetlenia w sypialni

i ... ze dwa lata sprzątania. :) 

IMG_0696.JPG

IMG_0710.JPG

Napisano
6 minut temu, Wing0 napisał:

Bardziej z chowaną ramą ;)

Tak , bezprzylgowe z ukrytą aluminiową  ościeżnicą. Skrzydło 5 cm na ramiaku drewnianym z wytłumieniem piankowym.

Taka wersja minimalistyczna ,a przede wszystkim nigdy nie napuchną ościeżnice w razie wylania np. pralki. 😊

Napisano (edytowany)
4 godziny temu, Dedal75 napisał:

Bezprzylgowe 👌

Akurat oglądałem dzisiaj drzwi wewnętrzne. Bezprzylgowe zdecydowanie ładniejsze od przylgowych.

5 minut temu, tomek4446 napisał:

Tak , bezprzylgowe z ukrytą aluminiową  ościeżnicą.

Też takie kcem :D Fajnie wygląda to zrównanie drzwi ze ścianą. 

Edytowano przez Adi777
Napisano
3 minuty temu, Adi777 napisał:

Akurat oglądałem dzisiaj drzwi wewnętrzne. Bezprzylgowe zdecydowanie ładniejsze od przylgowych.

Fajowe, też takie kcem :D

No widzisz , a ja całkiem przypadkiem mam je w ofercie 😊

A poważnie to ma je chyba już każda firma.  Te akurat są robione przez naszą stolarnię stąd 5 cm grubości. Zwykle jest 4-4.5 cm.

Drzwi przylgowe z widocznymi zawiasami też są ok. Wszystko zależy od charakteru wnętrza. Nie wyobrażam sobie drzwi bezprzylgowych do wnętrza w stylu retro. Będą zbyt nowoczesne. Wszędzie musi być synergia. Te moje mają zamki magnetyczne. To tak plus jak i minus. Zawsze ciszej zamknę drzwi z tradycyjnym zamkiem 😊

Napisano (edytowany)

Nie, żebym marudził, ale mam kilkadziesiąt drzwi z zamkami magnetycznymi w pracy. Większość użytkowników narzeka. Zacinają się zamki, zapadki po kilkunastu miesiącach użytkowania nie trzymają. Mają po trzy zawiasy i w każdym zawiasie dwie śruby do regulacji imbusami. Dwie w zawiasie i dwie w ościeżnicy. Czasem , po prostu trudno dobrze ustawić. Łącznie dwanaście na jedne drzwi. O tym, że śruby regulacyjne czasem się urywają to już nawet nie wspomnę. Nigdy nie założyłbym w domu. No, ale może w tym wypadku zwyczajnie ,,kraczę,,

Edytowano przez Rega
Napisano
Przed chwilą, tomek4446 napisał:

Wszystko zależy od charakteru wnętrza. Nie wyobrażam sobie drzwi bezprzylgowych do wnętrza w stylu retro. Będą zbyt nowoczesne.

No właśnie, mi się coraz bardziej podobają drzwi w takim stylu:

drzwi-wewnetrzne-barausse-PU-500x500.jpg

images (1).jpg

images.jpg

A jeszcze do niedawna w ogóle mi się taki styl nie podobał ;)

Napisano

Nie da się zrobić drzwi z ukrytą ościeżnicą i zawiasami nawierzchniowymi, ja takich nie spotkałem, stąd bezprzylgowość z zasady jest normą w przypadku chowanej ramy 😜

Ja mam zwykle z przylgą z zawiasami na wierzchu nie chciałem dopłacać do rzeczy na które po miesiącu uwagi zwracać nie będę, w oknach mam ukryte zawiasy, ale dostałem free to nie marudziłem ;)

Napisano

@Rega Roman masz dużo racji. Do zamka magnetycznego trzeba zmienić nawyk naciskania klamki przy zamykaniu skrzydła. To jest najczęstsza przyczyna awarii. Z regulacją też masz rację. Mam trzy zawiasy z pełną regulacją. Tak być niestety musi bo by uzyskać równą szczelinę trzeba mieć większą możliwość regulacji. Coś za coś.

Napisano
5 minut temu, Wing0 napisał:

Nie da się zrobić drzwi z ukrytą ościeżnicą i zawiasami nawierzchniowymi, ja takich nie spotkałem, stąd bezprzylgowość z zasady jest normą w przypadku chowanej ramy 😜

;)

Daj już spokój , pojawia się słowo bezprzylgowe 😂 no , Tomek Ci wyjaśnił . Pzdr🖐️

Napisano
9 minut temu, tomek4446 napisał:

Do zamka magnetycznego trzeba zmienić nawyk naciskania klamki przy zamykaniu skrzydła.

Tomek - jako młody człowiek masz okazję zmienić nawyki. U mnie już za późno.