Audio Autonomy Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 Są i tacy co myją płyty w zmywarce. Ja się jednak trzymam staroświeckich metod - szare mydło + szczotka ryżowa 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 Z innej beczki , @tomek4446działasz z NUC czy szufladę okupuje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 15 minut temu, Dedal75 napisał: Z innej beczki , @tomek4446działasz z NUC czy szufladę okupuje? Będę działał. Na razie jeszcze nie odpaliłem , ale już wszystkie połączenia zrobione. Czyli : M2Tech - coaxial-DDRC 22D HDMI - TV USB C - RME Ethernet Od trzech tygodni zamiast kolacji jem coś takiego. Powiem , że metabolizm znacznie mi się poprawił. Od razu napiszę , że nikomu , niczego nie polecam , każdy organizm jest inny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 Muszę poczytać . Ja od 3 tyg też dziwne rzeczy przygotowane przez żonkę jem i zjeżdżam 1,5kg na tydzień Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 @tomek4446 soja do mnie nie przemawia kompletnie to chyba najbardziej zmodyfikowana genetycznie roślina że wszystkich jakie są człowiekowi znane. Ja na polepszenie metabolizmu znowu polecam żarcie takich ilości żeby chociaż dwa razy w ciągu dnia poczuć głód 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 5 minut temu, Wing0 napisał: @tomek4446 soja do mnie nie przemawia kompletnie to chyba najbardziej zmodyfikowana genetycznie roślina że wszystkich jakie są człowiekowi znane. Ja na polepszenie metabolizmu znowu polecam żarcie takich ilości żeby chociaż dwa razy w ciągu dnia poczuć głód Oo fajnie by bylo, głód poczuc. Nie pamietam jakie to uczucie.😪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 Przez 6 miesięcy schudłem 20 kg. 0 ciastek, cukierków, czekolady, chipsów itp, soków i słodkich napojów, alko. Dużo białka, warzyw, owoców, baaaardzo rzadko chleb, dużo ruchu na świeżym powietrzu. Teraz od pół roku waga stoi w miejscu, odżywiam się normalnie ale słodyczy prawie wcale, jakoś się odzwyczaiłem. 8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 21 minut temu, misiekx napisał: Przez 6 miesięcy schudłem 20 kg. 0 ciastek, cukierków, czekolady, chipsów itp, soków i słodkich napojów, alko. Dużo białka, warzyw, owoców, baaaardzo rzadko chleb, dużo ruchu na świeżym powietrzu. Teraz od pół roku waga stoi w miejscu, odżywiam się normalnie ale słodyczy prawie wcale, jakoś się odzwyczaiłem. Ja w 6 miesięcy 35 kg i jadłem wszystko, kebaby, słodycze tylko wszystko w deficycie, po pół roku doszła ostra siłownia i teraz waga stoi, ale podniosłem spożycie kalorii do budowy mięśni. Oczywiście co do diety też jadam więcej zdrowego jedzenia, ale kebaba, czy chinola 3-4 razy w tygodniu jem 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 Gratuluję Panowie . Pozbyc sie nadmiernych kilogramow jest strasznie ciezkie. Ja miałem najwięcej 105. Taka klucha. Przyszlo nadcisnienie, trzeba bylo cos zrobic. Z jedzeniem sobie tak dobrze nie poradzilem, choc tez nie bylo zle bo klucha juz nie jestem, kilogramowo okolo 98 ale z tego, dzieki cwiczeniom, wiekszosc to miesnie. Tez jednak stanęło na tym i nie chce zejść. Ale muszę się przyznać że takiego samozaparcia jak wy nie mam. Raz jeszcze gratuluję. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 Wiadomo że w diecie chodzi o spalenie większej ilości kalorii niż dostarczenie. Można zjeść 10 kebabów dziennie i jeżeli spalimy więcej niż one mają kalorii to będziemy chudnąć. Ale czy to zdrowe chudnięcie? Organizmowi trzeba dostarczać wszystkich niezbędnych składników, wtedy i mniejsze prawdopodobieństwo efektu jojo. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 1 godzinę temu, Wing0 napisał: soja do mnie nie przemawia kompletnie Tak zaleca producent , najlepiej na mleku sojowym , ale jak rozmawiałem z dietetykiem to nie ma to znaczenia. Można na mleku krowim i na wodzie też. 1 godzinę temu, Wing0 napisał: Ja na polepszenie metabolizmu znowu polecam żarcie takich ilości żeby chociaż dwa razy w ciągu dnia poczuć głód Z tym mam problem , bo go nie czuje. Tzn. nie mam łaknienia , szczególnie jak mam dużo roboty. Przy malowaniu śniadanie zjadłem o 15-tej , bo mnie żona zmusiła Stąd ta odżywka. Zastępuje mi kolację , której nie jadam od 25 lat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Będę działał. Na razie jeszcze nie odpaliłem , ale już wszystkie połączenia zrobione. Czyli : M2Tech - coaxial-DDRC 22D HDMI - TV USB C - RME Ethernet Od trzech tygodni zamiast kolacji jem coś takiego. Powiem , że metabolizm znacznie mi się poprawił. Od razu napiszę , że nikomu , niczego nie polecam , każdy organizm jest inny. Ten koktajl to raz na dzień jako np. porcja witamin i minerałów czy zastępuje posiłki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 16 minut temu, tomek4446 napisał: Zastępuje mi kolację , której nie jadam od 25 lat Hehe dobrze masz, ja już o 17.00 myślę o kolacji którą staram się jeść maksymalnie do 19 00 nie później Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 22 minuty temu, tomek4446 napisał: Tak zaleca producent , najlepiej na mleku sojowym , ale jak rozmawiałem z dietetykiem to nie ma to znaczenia. Można na mleku krowim i na wodzie też. Soja sprzyja estrogenom... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 41 minut temu, misiekx napisał: Wiadomo że w diecie chodzi o spalenie większej ilości kalorii niż dostarczenie. Można zjeść 10 kebabów dziennie i jeżeli spalimy więcej niż one mają kalorii to będziemy chudnąć. Ale czy to zdrowe chudnięcie? Organizmowi trzeba dostarczać wszystkich niezbędnych składników, wtedy i mniejsze prawdopodobieństwo efektu jojo. Tu mam inne zdanie. Miałem dietę przez dietetyka ustaloną i dupa, nie było tego co lubię do końca, napakowalem sobie do łba farmazonów i chciałem się trzymać rygorystycznie diety i po jakimś czasie wróciłem do nawyków. Teraz jak pisze jem co chce, wiadomo że duża część posiłków jest zdrowa, jest duża objętościowo, ale np takiego kebaba czy chińczyka jem bo lubię i dostarcza też dużo wartościowych składników. Kebab w tortilli, sam kurczak, sos ostry tylko, chińczyk zawsze kura na duszonych warzywach. Do takich rzeczy rano wieczór jem masę skyrow, kefirów, chleba jem ale nie jakoś dużo. Warzyw masę. Ot taka zdrowo niezdorowa dieta już ponad rok na tym jadę i nie mam chęci nic zmieniać 92 kg obecnie przy 183 cm jeszcze myślę z 5 kg zrzucić żeby się deko dociąć. A i alko pije ale nie upijam się :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 15 minut temu, Artur Brol napisał: Ten koktajl to raz na dzień jako np. porcja witamin i minerałów czy zastępuje posiłki? Zastępuje pełnowartościowy posiłek. https://e-odchudzanie.pl/koktajle-herbalife/149-koktajl-herbalife-f1-smak-delikatna-czekolada-550g.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 A i przede wszystkim ja jestem zwolennikiem orki step, orbitrek, bieżnia po 1.5 h trzy razy w tygodniu i siłowe 3 razy tak by z koszulka ważyła z kilo po treningu ;). Nie ma zmiłuj jak nie ma siłki to spacery po 10-15 km plus codzienne chodzenie. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 15 minut temu, tomek4446 napisał: Zastępuje pełnowartościowy posiłek. https://e-odchudzanie.pl/koktajle-herbalife/149-koktajl-herbalife-f1-smak-delikatna-czekolada-550g.html Poczytam. Może mi coś w pokładowym przeskoczy i ruszę dalej. 🙂 Dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 23 września 2023 Udostępnij Napisano 23 września 2023 A ja w ramach diety futruje się ile wlezie baklawą, fetą i pomidorami ;). 2 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2023 A ja się w końcu dowiedziałem trochę więcej o zamówionych głośniczkach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2023 Przetworniki wydają się dość tanie - pytałem się na początku o Purify i Satori TeXtreme, bo między innymi o takowych myślałem - AJ nie używa takich. Wspomniał, że są typowo dla audiofilów - chyba miał tu na myśli głównie Satori. Purify pochwalił, natomiast dodał, że jaranie się nimi przez między innymi fanatyków na ASR z uwagi na niskie zniekształcenia jest śmieszne. Podobno były robione ślepe testy i wyszło w nich, że niektórzy słuchacze - nie mam pojęcia ile procent - czy większość czy nie, preferowała kolumny z większymi zniekształceniami przetworników. Postanowiłem więc grzecznie posłuchać i mu zaufać. Przetwornik koaksjalny Sica 5.5 cala. Taki sam jak w bardzo interesujących kolumnach firmy Sigberg Audio, model Manta - troszkę podobne do moich pod względem technicznym, z tym, że u mnie będzie nowsza wersja. Może ktoś będzie ciekawy nazwy Sigberg Audio, więc wrzucam linka: https://www.sigbergaudio.no/products/sigberg-audio-manta-1-active-speakers Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2023 Dwa woofery Dayton Audio RSS315HFA-8 12". Tweeter jeszcze nieznany. Ogólnie, jaram się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2023 (edytowany) Wzmacniacze w klasie D, po dwa w jednej kolumnie- Hypex FA501 dla subwooferów i FA123 dla koaksjalnych przetworników. Edytowano 25 września 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 25 września 2023 Udostępnij Napisano 25 września 2023 Dnia 23.09.2023 o 19:29, Adi777 napisał: Ogólnie, jaram się Zanim nabylem Bifrosty myślałem o konstrukcji DIY SEAS king RO4Y Mk III. Też z koaksjalem (18cm) i aluminiowym wooferem (26cm) od Seasa. Niestety przeraził mnie DSP i zaniechałem pomysłu i budowy ale może za kilka lat wrócę do tematu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2023 21 minut temu, MariuszZ napisał: Też z koaksjalem (18cm) i aluminiowym wooferem (26cm) od Seasa. Wygląda interesująco 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts