Adi777 Napisano 2 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 2 minuty temu, Bogusław 66 napisał: Pamiętam, jak wszedł Crisis, Też pamiętam. Każdy podjarany grafiką jak dziecko zabawką 😄 4 minuty temu, Bogusław 66 napisał: Kiedyś Metro 2033 było wyzwaniem sprzetowym A ostatnie? Pierwsze Metro było świetne pod względem klimatu. W ogóle to była bardzo dobra gra, dwójka także. Podejrzewam, że w Exodus nie ma już tej atmosfery. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 2 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 Ale dziś grafa wygląda realniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 2 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 3 godziny temu, Bogusław 66 napisał: Asus za długo zwlekał z jej wprowadzeniem, bo dziś wiadomo ze będzie gorsza od 4070 Ti Super. Zdziwiłbym się gdyby nowsze konstrukcje nie były szybsze lub bardziej efektywne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 5 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 grudnia 2023 @admin proszę o przeniesienie ostatnich wpisów (bodajże od 17-go) do nowego miejsca ... "Kącik komputerowy wątek." Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 9 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 AVATAR: Frontiers of Pandora 13,5 tys. VRAM ! Ale Horizon Zero Dawn z 2017 tez tyle żąda pamięci od karty graficznej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2023 Dnia 5.12.2023 o 09:21, Bogusław 66 napisał: @admin proszę o przeniesienie ostatnich wpisów (bodajże od 17-go) do nowego miejsca ... "Kącik komputerowy wątek." @Moderator Nie wiem, gdzie zniknęła nam szefowa wiec musze prosić Mariusza o transfer postów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 14 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2023 A tak z ciekawości. Gracie jeszcze, przechodzicie te gry, czerpiecie z nich jakieś doświadczenie i przyjemność, czy tylko patrzycie na klatki, cyferki i to ile jakaś karta/sprzęt wyciąga w benchmarkach? Pytam jako gracz od ponad 30 lat. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2023 53 minuty temu, lpomis napisał: A tak z ciekawości. Gracie jeszcze, przechodzicie te gry, czerpiecie z nich jakieś doświadczenie i przyjemność, czy tylko patrzycie na klatki, cyferki i to ile jakaś karta/sprzęt wyciąga w benchmarkach? Pytam jako gracz od ponad 30 lat. Wojtek, ja zajechałem już 3 kierownice Logitecha 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 14 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2023 Gramy, przechodzimy ale wolimy jak dobrze wygląda i ma dużo klatek Ostatnio Ghostrunner 2. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2023 10 godzin temu, lpomis napisał: A tak z ciekawości. Gracie jeszcze, przechodzicie te gry, czerpiecie z nich jakieś doświadczenie i przyjemność, czy tylko patrzycie na klatki, cyferki i to ile jakaś karta/sprzęt wyciąga w benchmarkach? Pytam jako gracz od ponad 30 lat. A ja jestem nowy, I coś mi się przycieło na PS4. Nie zareagowałem. Nie wiem ile mam klatek Cieszy mnie to Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 15 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2023 25 minut temu, Piotr Sonido napisał: I coś mi się przycieło na PS4. To chyba mój największy zawód jeżeli chodzi o granie. Kupiłem dawno temu, ograłem może z 20 gier przez te kilka lat. W porównaniu do PS3. W PS5 nawet nie wchodziłem bo gry są b. drogie. Obecnie jedyną zaletą byłoby SP Core. BTW piszę to z perspektywy osoby która gra jeszcze na PC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2023 Nie znam się na konsolach, osobiście nigdy nie poszedł bym tą drogą. Z jednej strony optymalizacja gry pod jedna konfiguracje jest dobrym kierunkiem do zakupu, ale z drugiej jest też ograniczeniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 15 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2023 5 minut temu, Bogusław 66 napisał: ale z drugiej jest też ograniczeniem. Chodzi CI o wieloplatformowość czy o coś innego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2023 4 godziny temu, PanKlor napisał: Chodzi CI o wieloplatformowość czy o coś innego? Nie. Ja czy Ty za 2-3 lata zmienimy kartę graficzna, reszta gratów zostanie a konsolowcy nie maja takiej możliwości. Kiedyś było prościej, było pare silników gier teraz jest więcej i dla konsoli zaczęły się kłopoty z optymalizacja. Oczywiście, jeśli ktoś nie chce sobie zawracać głowy składaniem z części PC to konsola jest wybawieniem tylko progres kart g. jest nie do zatrzymania podobnie jest z grami/ Mój syn używa konsoli chociaż jego wcale nie start PC stoi nie używany w domu, mówi, że już musi usuwać gry z dysku w konsoli, bo nie zagra w kolejne, PC-owcy dokupią kolejny SSD i po kłopocie. Nie wiem jak dziś wygląda z grami na konsole? czy nadal Sony wspiera tylko swoje gry analogicznie jak Xbox? czy już wszystkie gry są dla wszystkich? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 15 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2023 22 minuty temu, Bogusław 66 napisał: a czy Ty za 2-3 lata zmienimy kartę graficzna, reszta gratów zostanie a konsolowcy nie maja takiej możliwości A oni zmienia konsole raz na te 5 albo 7 lat. Za to mają sprzęt za połowę albo mniej ceny komputera. 23 minuty temu, Bogusław 66 napisał: Kiedyś było prościej, było pare silników gier teraz jest więcej i dla konsoli zaczęły się kłopoty z optymalizacja. Zaczęły? Ha ha... teraz obie konsole mają zbliżoną architekturę do PC. Teraz jest łatwiej niż kiedyś gdy miałeś ogromne różnice na poziomie sprzętowym. 25 minut temu, Bogusław 66 napisał: mówi, że już musi usuwać gry z dysku w konsoli, bo nie zagra w kolejne, PC-owcy dokupią kolejny SSD i po kłopocie. W konsoli też można wymienić/dołożyć dysk... 26 minut temu, Bogusław 66 napisał: Nie wiem jak dziś wygląda z grami na konsole? czy nadal Sony wspiera tylko swoje gry analogicznie jak Xbox? czy już wszystkie gry są dla wszystkich? Plyta z ps5 nie zadziała Ci z xsx. Jest dużo tytułów na obie platformy oraz każda z nich ma kilka których nie znajdziesz u konkurencji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 15 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2023 Jako gracz na PC i PS4 mogę powiedzieć że konsola jest wygodniejsza -> włączasz i po minucie grasz. Uruchomienie PC jednak trochę dłużej trwa zanim zagrasz 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 15 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2023 1 minutę temu, gienas napisał: Uruchomienie PC jednak trochę dłużej trwa zanim zagrasz Mam chyba za szybki komputer bo wrażenia zupełnie odwrotne 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 15 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2023 Posiadanie konsoli nie wyklucza gamingowego PC. Ale... Mam zarówno konsole PS5, Xbx-x, Nintendo Switch, jak i PC w naprawdę mocnej konfiguracji i co? Dzieciaki jakieś Robloxy i Minecrafty odpalają Chociaż od kilku dni jest wyjątek, SpiderMan2 na PS5 opanował na razie moją jaskinię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 16 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2023 Spider-Man i potem Miles Morales (czy jakos tak) to były bardzo dobre gry więc jeżeli Spider-Man 2 nie odstaje to wcale mnie to nie dziwi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 16 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2023 Grał ktoś kiedyś na "konsoli" atari + tv rubin ? Ja grałem , w tamtych czasach normalne atari typu 30minut wgrywania + siedzenie w bezruchu nie miało podejścia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 16 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2023 No to albo na konsoli Atari albo masz na myśli 800XL/65XE/130XE. Miałem 800XL i wgrywanie gier uczyło wstrzymywać oddech na 30 minut Tak tak... była konsola Atari 2600 i tam się nic nie wgrywało Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 16 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2023 Miałem atari 2600 , oraz kuzyna 800XL , kolega 65XE najgorzej jak ktoś wchodził do pokoju i cyknął jakiś włącznik np światła , od razu wyskakiwał error to były czasy ... Obecnie konsole są wygodniejsze , ale jednak niektóre gry jedynie na PC są grywalniejsze 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 16 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2023 51 minut temu, Kubakk napisał: najgorzej jak ktoś wchodził do pokoju i cyknął jakiś włącznik np światła , od razu wyskakiwał error to były czasy ... Albo trzasnął drzwiami... 😉 Potem miałem już stację dyskietek i to był komfort. 52 minuty temu, Kubakk napisał: Obecnie konsole są wygodniejsze , ale jednak niektóre gry jedynie na PC są grywalniejsze Nie potrafię się przekonać do grania w FPP na padzie, tak samo jak nie wyobrażam sobie niektórych gier strategicznych (ot np. Cywilizacja). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2023 (edytowany) Strzelanie na padzie, Jezu. Na pewno można się nauczyć, ale nie wyobrażam sobie. Grał ktoś z Was na konsoli za pomocą myszki? Jest tak samo responsywnie jak na pececie? Czy jednak czuć różnicę in minus? @lpomis Grałem od dzieciaka, kochałem gry, ale jakiś czas temu zastopowałem. Wydaje mi się, że muzyka zastąpiła granie. Ostatnio God of War z 2018 i druga część The Last of Us. Pograłem trochę i odstawiłem. Wynudziło mnie strasznie, natomiast wcześniej przeszedłem Firewatch - dla mnie perełka. Pomysł na grę, styl graficzny, bardzo dobry soundtrack, ciekawość co będzie dalej. Niewiele wcześniej Inside, również polecam. Te dwie gry - oczywiście między innymi, pokazują, że czasami wielki budżet nie wystarczy, żeby przyciągnąć gracza. Edytowano 16 grudnia 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 16 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2023 2 godziny temu, Kubakk napisał: Grał ktoś kiedyś na "konsoli" atari + tv rubin ? Ja grałem , w tamtych czasach normalne atari typu 30minut wgrywania + siedzenie w bezruchu nie miało podejścia Ja grałem na ZX Spectrum + TV Neptun. Telewizor nie posiadał dekodera PAL, musiałem jechać do Gdańska do fabryki aby zainstalować dekoder i móc odbierać obraz ze Spectrum w kolorze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts