Kubakk Napisano 12 września 2022 Udostępnij Napisano 12 września 2022 U mnie rok temu wpadł o 1 cal mniejszy ekran od poprzedniego btw. na jakim ustawieniu oglądacie hdr/dv ? na lg najlepiej sprawdza się kino/kino domowe , przy std jest fajnie jasno tzw "żyleta" efekt wow , ale z czasem lekko męczy bo wygląda jakbyśmy stali obok kamery , a jednak ciemniejsze filtry jak w kinach robią klimat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2022 Poślizg dostępnej od ręki w sklepach oferty Panasonic na rok 22 nie był duży .... a jest ogromny, ale wkrótce będzie test ... czy warto było czekać??? https://hdtvpolska.com/telewizory-panasonic-2022-oled-test-ceny-gdzie-kupic/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 28 października 2022 Udostępnij Napisano 28 października 2022 Boguś nie wiem czy warto było czekać ale mam model HZ sprzed dwóch lat i wg mojej oceny to obrazowy debeściak. Audio mam przez kino ampli bo to niższy model ale obraz żyleta. Można tylko gdybać ale skoro recenzje są pozytywne z każdej strony to znaczy, że sprzęt jest OK. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie gubił się tv z automatycznym wyborem treści HDR i Dolby Vision na Amazonie. No i brak HBO max. Kupiłem dodatkowo Chromecasta 4k na potrzeby HBO i jestem zadowolony. Brak w apce tv tej funkcjonalności to chyba jedyna wada. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 29 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 października 2022 Nie, żebym narzekał na mój TV chociaż PC na karcie 1050Ti ledwo wyrabia przy graniu odświeżanie 120Hz. Panasonic nigdy nie był do przodu z aplikacjami w TV, co do sygnału HDR i Dolby to .... "rejczel" działa, bo widzę zmianę po przejściu na Canal+ 4k. Niestety więcej nie mogę potwierdzić, bo u mnie więcej czasu jest audio niż TV a Netfix mam od syna .. nie 4k. Liczę ze tegoroczny model nie będzie znacząco lepszy od mojego, bo będę zły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 Trzeba kartę zmienić , a potaniały ostatnio z uwagi na nieopłacalność kopania krypto Jakbym wiedział jak kiepsko z dekodera upc działa 120hz na niektórych kanałach to bym wybrał model 50/60hz - zawisy klatkowe czego na poprzednim lgku nie było Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 16 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2022 Dnia 29.10.2022 o 10:11, Bogusław 66 napisał: Liczę ze tegoroczny model nie będzie znacząco lepszy od mojego, bo będę zły. No i test się ukazał ... https://hdtvpolska.com/test-oled-tv-panasonic-lz2000-dla-konesera-jakosci-obrazu-opinie/ Na moje szczęście ... nie ma przepaści między modelami i chwile niepewności (a moze jeszcze poczekać???) minęły. Zostały mi obecnie dwie-trzy sprawy Zrobić (jednak) kalibracje i przełączyć dekoder Canal+ na tryp HD tak by to Panas skalował do 4k chociaż wtedy utracę jedyny kanał 4k jaki daje ta platforma. Ale w ramach testu trzeba to zrobić i sprawdzić, jak będzie lepiej. No i na koniec ... czas zmienić grafikę w PC na AMD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 16 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2022 1 godzinę temu, Bogusław 66 napisał: Na moje szczęście ... nie ma przepaści między modelami i chwile niepewności (a moze jeszcze poczekać???) minęły. Z tym czekaniem, to beznadziejna sprawa 😀. Gdybyś czekał na LZ2000, to następnie miałbyś dylemat, czy może czekać na następcę z matrycą QD (Samsunga). Ptaszki ćwierkają, że w 2023, Panasonic wejdzie w te matryce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 4 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 przez pewien czas pozwoliłem Panasonic TV na skalowanie do 4k przełączając sygnał wychodzący z dekodera C+ na pełny HD (1920x1080) wczoraj powróciłem do stanu ze to dekoder skaluje do 4k i powiem ...... że tak jest lepiej ... ogólnie lepiej, bo gdy sygnał ful HD był dobry to Panas dawał lepszy obraz 4k ale niestety większość stacji korzysta ze słabego sygnału co TV przetwarzał na 4k i jest ewidentnie gorzej (większa ziarnistość i bledsze kolory) tak więc cudów nie będzie. -------- A swoja drogą teraz po testach flagowego TV widać jak Panasonic pomimo odwlekania premiery rynkowej nie stanął na wysokości zadania walcząc z nowym panelem LG, LG który lada dzień pokarze paletę modelową na ten rok a tam niespodzianka, bo dzięki nowej funkcji oprogramowania jasnością nowego panelu może dorównać panelowi Samsunga, a Panasonic? ..... ma tyły okrutne i z modelami, i ze sprzedażą (cenami) przez swoje spóźnienie. Jak ja się cieszę, że nie czekałem!!! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 (edytowany) Jeśli ta różnica w kolorach jest spora to znaczy że dekoder wysyła niepoprawne kolory do tv czyli BT2020/Rec. 2020. Jeśli podczas ustawienia z gdy tuner skaluje do 4K a ty masz włączony zwykły kanał HD, sprawdź jaki sygnał otrzymuje telewizor i jeśli jest to BT2020/Rec. 2020 to jest to niepoprawne jeśli jest to Rec. 709 wszystko jest ok. Edytowano 4 stycznia 2023 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 10 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2023 hmm... nie wiem co Panasonic kombinuje, ale ostatnio dziwne rzeczy widzę. Wpierw dostałem nowy soft a w nim dodatkowy profil w menu trybie obraz ... "Netflix" aktywuje się, gdy wyczuje odpowiedni sygnał w sygnale, ALE, dostałem też profil 3D wraz z możliwościami przejścia 2D - 3D Było tak przez pare dni, potem doszedł nowy soft i zabrał dodatki, co więcej ściszył mi sygnał na głośnikach, poprzednio oscylowałem 10-15 a teraz 15-20 i nawet więcej. Dziwne rzeczy Panie, dziwne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 16 minut temu, Bogusław 66 napisał: "Netflix" Zapewne masz na myśli Netflix Calibrated Mode. Jest dostępny w modelach Panasa od roku 2019. 17 minut temu, Bogusław 66 napisał: ściszył mi sygnał na głośnikach, poprzednio oscylowałem 10-15 a teraz 15-20 i nawet więcej Potwierdzam, też to zauważyłem na swoich dwóch egzemplarzach po ostatniej aktualizacji oprogramowania. Przekalibrowali po prostu skalę głośności i można ją precyzyjniej ustawić przy niskich poziomach. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 A ja konwersje 2D na 3D miałem w swojej plazmie kupionej 10 lat temu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 11 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2023 (edytowany) Mój Panas zgłoszony do reklamacji. film Edytowano 11 października 2023 przez Bogusław 66 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 11 października 2023 Udostępnij Napisano 11 października 2023 (edytowany) 21 minut temu, Bogusław 66 napisał: Mój Panas zgłoszony do reklamacji. Co jest źródłem obrazu? Komputer, laptop, jakiś streamer? Jeśli tak, to masz nieprawidłowo ustawione odświeżanie w opcjach - np. karty graficznej. Występuje tutaj brak synchronizacji (+ Screen Tearing). Sprawdziłeś czy efekt występuje także w przypadku wbudowanych aplikacji w TV? Np. Netflix, Amazon, Disney? Edytowano 11 października 2023 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 11 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2023 2 godziny temu, lpomis napisał: Co jest źródłem obrazu? Komputer, laptop, jakiś streamer? Jeśli tak, to masz nieprawidłowo ustawione odświeżanie w opcjach - np. karty graficznej. Występuje tutaj brak synchronizacji (+ Screen Tearing). Sprawdziłeś czy efekt występuje także w przypadku wbudowanych aplikacji w TV? Np. Netflix, Amazon, Disney? To jest na wejściu HDMI1 czy to dekoder cyfry+ PC Teraz dekoder jest na HDMI3 i jest okey PC na HDMI 2 i nie ma skazy. ewidentnie jest trafione pierwsze wejście HDMI + brak odświeżania na 1 i 2 HDMI Doszły krótkotrwale nieregularne przerwy w wyświetlaniu obrazu Link .... . niełatwo je nagrać. zresetowałem już wszystko włącznie z konserwacja panelu. Zgłosiłem, teraz niech inni się martwią, ale zona powiedziała, że to już nie ten sprzęt co kiedyś i pomyślałem, że ma racje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 października 2023 Udostępnij Napisano 12 października 2023 A wpinałeś/wypinałes kable przy włączonych urządzeniach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 9 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 (edytowany) A więc tak ..... mój TV dostanie nową płytę główna. W międzyczasie od ostatniego wpisu pasło wejście HDMI2 Edytowano 9 listopada 2023 przez Bogusław 66 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 (edytowany) Dnia 11.10.2023 o 23:42, Bogusław 66 napisał: zona powiedziała, że to już nie ten sprzęt co kiedyś i pomyślałem, że ma racje. Żony mają zawsze rację Moja plazma Panasonica po 13 latach, zero problemów. Oczywiście nie wytrzymałem i kupiłem coś nowszego. Teraz służy 14-sty rok bezproblemowo sąsiadce. Edytowano 9 listopada 2023 przez MMarek 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 20 godzin temu, MMarek napisał: Żony mają zawsze rację Moja plazma Panasonica po 13 latach, zero problemów. Oczywiście nie wytrzymałem i kupiłem coś nowszego. Teraz służy 14-sty rok bezproblemowo sąsiadce. Ja jeszcze mam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Ja jeszcze mam To teraz czekaj na micro leda, jak z ceną "trafi pod strzechy" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 listopada 2023 Udostępnij Napisano 14 listopada 2023 Dnia 10.11.2023 o 10:18, MMarek napisał: To teraz czekaj na micro leda, jak z ceną "trafi pod strzechy" No na ile mam czekać? Pytam serio bo w TV straciłem bycie na bieżąco. Taki 65" to na ile polowac? Na który model? To OLED nie? Fujki jest? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 14 listopada 2023 Udostępnij Napisano 14 listopada 2023 Kupić OLEDa i nie czekać. Wypalanie przy normalnym użytkowaniu to bardziej mit. Kontrast to zupełnie nowe doświadczenie. Jedyne przeciwskazanie to jasne pomieszczenia. Tzn. czekać można jak wiesz ze za miesiąc premiera nowego/tańszego/lepszego itd. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 15 listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 listopada 2023 Dnia 14.11.2023 o 07:54, Piotr Sonido napisał: No na ile mam czekać? Taki 65" to na ile polowac? Na który model? To OLED nie? Fujki jest? Propozycja TV dla Ciebie: https://antyweb.pl/panasonic-mz2000 Dnia 14.11.2023 o 08:39, PanKlor napisał: Kupić OLEDa i nie czekać. Wypalanie przy normalnym użytkowaniu to bardziej mit. Kontrast to zupełnie nowe doświadczenie. Jedyne przeciwskazanie to jasne pomieszczenia. Tzn. czekać można jak wiesz ze za miesiąc premiera nowego/tańszego/lepszego itd. Masz zupełną rację, nie czekać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 Gdybym tylko miał 17 000 zł. To bym sobie życie ułożył. Odpada na pewno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Gdybym tylko miał 17 000 zł. To bym sobie życie ułożył. Odpada na pewno Za mniej niż 8 masz C3 65 cali. W podobnej cenie 65S90C Samsunga. 65S95 +1,5 kPLN. Dalej dużo kasy ale frajda taka jak kiedyś plazma panasonica 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts