ProjectPi Napisano 30 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 (edytowany) Oba warianty maja byc dostepne. Edytowano 30 stycznia 2023 przez Mariusz Kopacki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 (edytowany) Cambridge widząc jaką funkcjonalność ma Wiim Pro i Nad CS-1 stwierdził: To ja też wchodzę ! Co tam miało być Chromecast, Airplay 2 i connecty ? Prosze bardzo, dorzucamy nowszy chip, USB, naszą budowę i pdbijamy cenę. Nazwiemy to MXN10 Edytowano 3 lutego 2023 przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 3 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Niezle. Czekam na reakcje Lumina na WiiMy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Serio? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 3 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Przeciez nie napisalbym wprost, ze w istocie chodzi o reakcje piewcow okraglejszych zer, ostrzejszych jedynek i krasnoludkow pomiedzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 (edytowany) 14 minut temu, Tomasz S. napisał: Cambridge widząc jaką funkcjonalność ma Wiim Pro i Nad CS-1 stwierdził: To ja też wchodzę ! Co tam miało być Chromecast, Airplay 2 i connecty ? Prosze bardzo, dorzucamy nowszy chip, USB, naszą budowę i pdbijamy cenę. Nazwiemy to MXN10 A ja mam szansę z moim ? 😁 Edytowano 3 lutego 2023 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 37 minut temu, Tomasz S. napisał: Cambridge widząc jaką funkcjonalność ma Wiim Pro i Nad CS-1 stwierdził: To ja też wchodzę ! Co tam miało być Chromecast, Airplay 2 i connecty ? Prosze bardzo, dorzucamy nowszy chip, USB, naszą budowę i pdbijamy cenę. Nazwiemy to MXN10 Ale muszę przyznać że wizualnie zarówno MXN10 jak i AXN10 wyglądają elegancko 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: A ja mam szansę z moim ? 😁 Wygląda jak wyjęte z jakiegoś super samolotu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 3 minuty temu, Palmos napisał: Wygląda jak wyjęte z jakiegoś super samolotu W sumie to nawet jak z Księżyca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 1 godzinę temu, Aprox napisał: Ale muszę przyznać że wizualnie zarówno MXN10 jak i AXN10 wyglądają elegancko 👍 To w sumie to samo urządzenie ale w różnych rozmiarach i moim zdaniem to jest spoko posunięcie. Jak ktoś ma inne elementy z CA to może wybrać pasujący rozmiar. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Jakby coś to są 2 sztuki na niemieckim amazonie https://www.amazon.de/dp/B0BJDY6D1W?tag=haggle-web-de-21&linkCode=osi&th=1&psc=1&language=en_GB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 3 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: Jakby coś to są 2 sztuki na niemieckim amazonie https://www.amazon.de/dp/B0BJDY6D1W?tag=haggle-web-de-21&linkCode=osi&th=1&psc=1&language=en_GB 191 eur. Zamawiajac w grudniu na .com wychodzilo 211 usd. Plus koszt ladowarki / przejsciowki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 https://www.amazon.com/WiiM-Pro-Chromecast-Multiroom-Compatible/dp/B0BJDY6D1W 149usd Ktoś wie jak jest z ewentualnymi zwrotami na amazon? https://konsbud-hifi.com.pl/pl/p/WiiM-PRO/1365 799 pln 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 W takim razie zamawiam w konsbud. 6 lutego mam urodziny - trzeba kupić sobie prezent Dac już kupiony D50s. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 6 godzin temu, Tomasz S. napisał: To w sumie to samo urządzenie ale w różnych rozmiarach i moim zdaniem to jest spoko posunięcie. Jak ktoś ma inne elementy z CA to może wybrać pasujący rozmiar. Ale dziwi fakt że w obu urządzeniach brak natywnej obsługi MQA dla strumieni Tidal Masters 🤔 ...nieważne czy ktoś będzie korzystał z MQA czy też nie ale na dany moment i przy wszechobecnej konkurencji to trochę niezrozumiałe posunięcie - ja zdecydowanie celuję w Lumina 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 Jutro prawdopodobnie dostane swoje PRO. Przy okazji muszę pochwalić firmę Konsbud za świetną obsługę klienta. Jutro przyjedzie Wiim PRO + DAC D50s i na deser coax DIY na srebrze. To będzie dobry dzień Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 Swoją drogą propo konsbud to mają całkiem ciekwawy nowy wzmacniacz z chromecastem, HDMI arc i sporym zapasem mocy. Oni znowu w marketing nie potrafią to wrzucę tutaj , może ktoś szuka. https://konsbud-hifi.com.pl/pl/p/PRIME-WIRELESS-PRO-SOUNDBASE/1368 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Posunięcie Cambridge bardzo fajne. Bo u nich ewidentnie brakowało czegoś tańszego niż CXN. Zarówno do AXR jak i tańszych wzmacniaczy. Ciekawi mnie natomiast smaa kość. Bo CXN V2 wykorzystuje starą ale bardzo fajnie brzmiącą Wolfson WM8740. Przejscie na Sabre to coś nowego. Nie moge się doczekac aż go odsłucham. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Mi akurat podobają się w nim 2 "nowości" a raczej powrót. 1. Te 4 przyciski z presetami, będzie można pewnie przypisać np playlistę ze spotify do 1 i po prostu wcisnąć klawisz. 2. Wejście na USB bo można mieć swoje pliki na pendrive ( szkoda,że wyjścia na USB DAC też nie zrobili ) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 (edytowany) Gdzie tam jest usb?Jakos nie widze... Aaaaa.Juz widze.Myslałem ze chodzi o Wiima....🤭 Edytowano 7 lutego 2023 przez T Z6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Wiim PRo dojechał. Wszystko fajnie tylko nie chce grać po COAX z Topping D50s . Z SMSL M300 działa po COAX. Czy ktoś ma jakiś pomysł lub podobne doświadczenie. Specjalnie zmieniłem mini na pro dl połączenia COAX a tu zonk. Po TOSLINK wszystko działa OK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 7 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Jestes dosc enigmatyczny. Co to znaczy dokladnie "nie chce grać"? Jesli z czyms innym wspolpracuje poprawnie i z tym samym kablem, to port jest ok. Masz mozliwosc sprawdzenia wejscia coax Toppinga z czyms innym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 13 minut temu, siwmad napisał: Czy ktoś ma jakiś pomysł Manualnie trzeba wybrać źródło sygnału wejściowego. Musi działać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Ja wszystko robię dobrze. To jest jakiś znowu problem ze złączem COAX. Jak podłączę kablem zestawu RCA to działa. Tylko ja nie po to kupiłem porządny kabel COAX żeby leżał nieużywany. To jest mega dziwne inne osoby też piszą na forum o tym problemie. Obwiniają złącze Wiim, ale moim zdaniem problem jest inny ponieważ z innym dac (SMSL M300) Wiim po coaxialne działa bez problemów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Widzisz czasem w elektronice takie rzeczy się dzieją ze sprzęty się nie widzą i z doświadczenia wiem że to jest irytujące. Może jakaś aktualizacja wiima pomoże. Może trzeba im napisać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts