Lukas Luk Napisano 19 listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 listopada 2022 (edytowany) Na wstępie Cześć Wam Wszystkim. Jakiś czas temu kupiłem zestaw stereo i teraz przyszedł czas na zakup kabli. Jakie moglibyście polecić do tego zestawu, tylko nie za miliony zestaw: kolumny klipsch rp6000 subwoofer klipsch spl 100 ce Wzmacniacz Cambridge audio cx61 Streamer Omnia wr1 Jakich przewodów mi konkretnie brakuje, co powinienem kupić do tego? Chciałbym przez internet zamówić z racji mobilności. Dziękuję z góry!! Co będzie słuchane ? Muzyka elektroniczna 70%, filmy tv 30%. Źródło to pewnie jakiś Spotify, tidal, YouTube (tv podłączony do wzmacniacza? Jaki właśnie kabel?) Oraz TV naziemna, bądź filmy z dysku. Edytowano 19 listopada 2022 przez Lukas Luk Uzupełnienie danych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 19 listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 listopada 2022 Idziesz do odpowiedniego sklepu i kupujesz takie jakie ci potrzebne. Co w tym takiego niezwykłego, że trzeba pytać o to w internecie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 19 listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 listopada 2022 Pytanie czy chcesz na to przeznaczyć większy budżet i kupić coś markowego czy po prostu chcesz to podłączyć i cieszyć się muzyka Na wstępie kable między kolumnami a wzmakiem wystarczy porządny przewodu z miedzi ofc ( zwróć na to uwagę w sklepach elektronicznych czy na allegro często pod nazwą przewód miedziany sprzedają przewodu tylko miedziowany ) , TV podłączysz kablem optycznym a subaru przewodem rca-rca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 19 listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 listopada 2022 19 minut temu, moss napisał: Idziesz do odpowiedniego sklepu i kupujesz takie jakie ci potrzebne. Co w tym takiego niezwykłego, że trzeba pytać o to w internecie. Takie? Głośnikowy https://www.speckable.pl/pl/product/58213,przewod-glosnikowy-sch2015-e-2x1-5-cu-ofc-miedz-beztlenowa-profesjonalny-klotz RCA https://www.speckable.pl/pl/product/24059,klotz-kabel-audio-2x-rca-cinch-wtyk-2x-rca-cinch-wtyk-6m 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas Luk Napisano 19 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2022 Cześć, Właśnie potrzebuje wskazania czego szukać stąd temat. W sklepie jest za to tygodnie i mogą Ci wcisnąć wszystko. Nie chcę kupować kabli za 50 zł ale też nie za 1000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 19 listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 listopada 2022 Z mojej strony mogę gorąco polecić "druty" Inakustik... https://allegro.pl/oferta/kabel-inakustik-premium-ls-silver-2-5mm-okazja-7594633225?utm_feed=3dca5096-1f0f-4ca6-9f37-f55ca2fec4f7&utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=feed&ceneo_cid=428bf040-02b0-d319-3f27-9a09b4e928f5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mencin Napisano 19 listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 listopada 2022 53 minuty temu, Lukas Luk napisał: Cześć, Właśnie potrzebuje wskazania czego szukać stąd temat. W sklepie jest za to tygodnie i mogą Ci wcisnąć wszystko. Nie chcę kupować kabli za 50 zł ale też nie za 1000 Po kabel głośnikowy możesz spokojnie iść do Castoramy. Miedziane, cięte na wymiar, dostępne od ręki, w normalnej, a nie audiofilskiej cenie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 19 listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 listopada 2022 3 godziny temu, DiBatonio napisał: RCA https://www.speckable.pl/pl/product/24059,klotz-kabel-audio-2x-rca-cinch-wtyk-2x-rca-cinch-wtyk-6m Ten trochę za długi 😉. No chyba, że streamer stoi w kuchni.🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 19 listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 listopada 2022 Hahahah. Dobre, nie zwróciłem uwagi na długość. 😁😁😁 Dobra, poprawiam się 😉 https://www.speckable.pl/pl/product/24056,klotz-kabel-audio-2x-rca-cinch-wtyk-2x-rca-cinch-wtyk-0-9m 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 listopada 2022 Kable KLOTZ, SOMMER bezpieczny wybór Możesz zainteresować się też trochę droższymi i mniej popularnymi SUPRA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas Luk Napisano 19 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2022 Właśnie o to mi chodziło nazwa kabla, czyli RCA, optyczny oraz głośnikowy (tylko jakie końcówki?) Sprzęt jeszcze nie rozpakowany. P.s uwielbiam internet za komentarze typu #2 Lem był wizjonerem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 listopada 2022 1 minutę temu, Lukas Luk napisał: Właśnie o to mi chodziło nazwa kabla, czyli RCA, optyczny oraz głośnikowy (tylko jakie końcówki?) Sprzęt jeszcze nie rozpakowany. P.s uwielbiam internet za komentarze typu #2 Lem był wizjonerem RCA - zwykle sygnał analogowy Są kable do "przesyłu cyfry" oparte na wtykach RCA ( w opisie masz cyfrowy i słowo COAX to typ cyfrowego łączenia bo gniazda sa typu RCA lub BNC) A głośnikowe nie musza mieć żadnych końcówek - możesz gołe przewody wtykać, obejrzyj złącza (odkręcane - pod nimi są "dziurki" na kable) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 19 listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 listopada 2022 44 minuty temu, Fafniak napisał: odkręcane - pod nimi są "dziurki" na kable) Marcin proszę Cię bądź odrobinę techniczny, dziurki to masz w nosie. 😉😋😆 W terminalach i urządzeniach są otwory. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 listopada 2022 Ja lubię dziurki, jak wolisz otwory to twoja sprawa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas Luk Napisano 20 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2022 (edytowany) Ok, a jeszcze pytanie, podłączenie głośników do wzmacniacza? Muszę zatem kupić 2x kable głośnikowe , czy jak ? Ogólnie kabel głośnikowy myślę o takim https://allegro.pl/oferta/nakamichi-kabel-glosnikowy-ofc-2x4mm-banan-gold-2m-11635096090 Edytowano 20 listopada 2022 przez Lukas Luk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 listopada 2022 Jasny wzmacniacz i jasne kolumny. Kategorycznie unikaj posrebrzanych. A kontrowersyjnie powiem Melodika Purple Rain. Bo obcina górne zakresy. Albo drożej Van Den Hul. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 21 listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 listopada 2022 (edytowany) 19 godzin temu, Lukas Luk napisał: Ok, a jeszcze pytanie, podłączenie głośników do wzmacniacza? Muszę zatem kupić 2x kable głośnikowe , czy jak ? Ogólnie kabel głośnikowy myślę o takim https://allegro.pl/oferta/nakamichi-kabel-glosnikowy-ofc-2x4mm-banan-gold-2m-11635096090 Taniej wyjdzie, dużo taniej jak kupisz Klotza na metry i sam dorobisz banany czy co tam chcesz. Cztery metry Klotza 2x4mm2 kosztuje ok 32 złote, Banany 8 sztuk 45-50 zł, Portki czyli te koszulki 4x12 zł. Razem 130 za 2 komplety. Bo do każdej kolumny potrzebujesz 1 dwużyłowy kabel. Edytowano 21 listopada 2022 przez WaldekA 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 21 listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 listopada 2022 21 minut temu, WaldekA napisał: Portki 🤣 a to dobre 👍🤣 Poprawiłeś mi humor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 21 listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 listopada 2022 (edytowany) Na a jak inaczej z angielskiego przetłumaczyć Koszulka silikonowa Y Nakamichi HQ Premium Cable Silicone Sleeve Pants 8 mm - stąd na przykład https://allegro.pl/oferta/koszulka-silikonowa-y-nakamichi-do-kabli-s-m-8mm-10687387973 Portki to portki 😉 Edytowano 21 listopada 2022 przez WaldekA 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 21 listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 listopada 2022 Dnia 20.11.2022 o 18:28, Lukas Luk napisał: Ok, a jeszcze pytanie, podłączenie głośników do wzmacniacza? Muszę zatem kupić 2x kable głośnikowe , czy jak ? Ogólnie kabel głośnikowy myślę o takim https://allegro.pl/oferta/nakamichi-kabel-glosnikowy-ofc-2x4mm-banan-gold-2m-11635096090 Lepiej 2,5 mb. 2 m trochę krótko. :))))) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 21 listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 listopada 2022 2 godziny temu, WaldekA napisał: Na a jak inaczej z angielskiego przetłumaczyć Spliter typu Y 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg235 Napisano 24 listopada 2022 Udostępnij Napisano 24 listopada 2022 Dnia 21.11.2022 o 08:11, Piotr Sonido napisał: Jasny wzmacniacz i jasne kolumny. Kategorycznie unikaj posrebrzanych. A kontrowersyjnie powiem Melodika Purple Rain. Bo obcina górne zakresy. Albo drożej Van Den Hul. Piotr Przy sprzęcie grającym zbyt jasno pierwsze co mi przychodzi do głowy do popularny przewód Cardas 101 do kupienia na metry plus pozłacane wtyki - ciepłe brzmienie z mocnym dołem i ładną średnicą ale wycofaną górą. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 24 listopada 2022 Udostępnij Napisano 24 listopada 2022 (edytowany) Przy sprzęcie zbyt jasnym to raczej Tellurium Q Black II. Miałem, sprawdziłem, odsprzedałem. Redukują górę, podkreślają dół. I to nie tylko moja opinia. Ogólnie dość słaby kabel głosnikowy. Na pewno nie jest wart kasy jaką za niego żądają w sklepach, ale podbijając niskie może niektórym się podobac. Przynajmniej z wyglądu. Tu nie mam mu nic do zarzucenia. Ale TYLKO tu. Edytowano 24 listopada 2022 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg235 Napisano 24 listopada 2022 Udostępnij Napisano 24 listopada 2022 Tellurium Q Black II to sporo wyższa półka cenowa niż Cardas 101. Ponadto Cardas jest jeszcze ciemniejszy od Tellurium. Wszystko kwestia gustu i odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 listopada 2022 Udostępnij Napisano 25 listopada 2022 11 godzin temu, greg235 napisał: Przy sprzęcie grającym zbyt jasno pierwsze co mi przychodzi do głowy do popularny przewód Cardas 101 do kupienia na metry plus pozłacane wtyki - ciepłe brzmienie z mocnym dołem i ładną średnicą ale wycofaną górą. Zgadzam się. I cenowo jest ok. Także wspomniany Tellurium oraz Van Den Hul. Kwestia ceny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts