Skocz do zawartości

Okazje w audio - temat zbiorczy ( promocje / zniżki / kupony / błędy cenowe )

Tomasz S.

Recommended Posts

3 godziny temu, Chmarski napisał:

Tylko to od lat macie, a strona jakoś się niespecjalnie zmieniła. Upierdliwe takie szukanie jest. Wielokrotnie chciałem takie fajne promki u Was przejrzeć, ale przeklikiwanie się przez kolejne salony zniechęca mocno.

Mam propozycję, byście wrzucali, w którym salonie jest podrzucana tu przez Was oferta, jeśli jest ograniczona do jednego konkretnego salonu.   

Dzięki za wykonanie pracy dla zainteresowanych ewentualnym zakupem.

Czepneliscie się strony Tophifi a tak naprawdę cała branża łącznie wzięta ma strony jakby były z 2008 roku: salony denon, q21 i w sumie kto dalej? 

Ich działanie również pozostawia wiele do życzenia. W dodatku dystrybutor napisał tu, że będą wprowadzać poprawki. 

Nie zachowujcie się jak typowe hieny forumowe "anonimowi".

4 godziny temu, Chmarski napisał:

Tylko to od lat macie, a strona jakoś się niespecjalnie zmieniła. Upierdliwe takie szukanie jest. Wielokrotnie chciałem takie fajne promki u Was przejrzeć, ale przeklikiwanie się przez kolejne salony zniechęca mocno.

Mam propozycję, byście wrzucali, w którym salonie jest podrzucana tu przez Was oferta, jeśli jest ograniczona do jednego konkretnego salonu.   

Dzięki za wykonanie pracy dla zainteresowanych ewentualnym zakupem.

Bedziemy starać się wdrożyć poprawki w celu ułatwienia.

13 godzin temu, WaldeMAR napisał:

Czepneliscie się strony Tophifi a tak naprawdę cała branża łącznie wzięta ma strony jakby były z 2008 roku: salony denon, q21 i w sumie kto dalej? 

Ich działanie również pozostawia wiele do życzenia. W dodatku dystrybutor napisał tu, że będą wprowadzać poprawki. 

Q21 ma jeden salon, więc wiadomo gdzie szukać fizycznie sprzętu "wyprzedażowego".

W przypadku Salonów Denon uzyskujesz of razu podgląd, w którym salonie sprzęt wyprzedażowy jest dostępny.

W przypadku Top HiFi musisz przeklikać po kolei każdy każdy salon z listy by sprawdzić, w którym jest dany towar dostępny i gdzie dzwonić by zawracać w jego sprawie gitarę.

Dorzuć do tego sporo produktów, które na stronie się znajdują z informacją "prosimy o kontakt". 

Przykład? Wybrałem ich promocję "Supercena", zawęziłem do producenta "Yamaha", ustawiłem pokazywanie ofert na 48 na stronie i segregowane od najdroższej. 

Na 48 wyświetlonych ofert, tylko 4 mogę dodać do koszyka. Inne mają "Prosimy o kontakt", niektóre nie mają podanej ceny, ale mają informację "Dostępne tylko w salonach".

OK, odwróciłem sortowanie i tym razem od najtańszych. Na 48 produktów na pierwszej stronie wyników mogę do koszyka dodać 19 pozostałe to "Prosimy o kontakt" lub "Dostępne tylko w salonach". Tą ostatnią opcję, żeby sprawdzić, w których salonach towar jest muszę w każdym produkcie po kolei przetrzepać każdy salon.

Tak samo to wyglądało kilka lat temu gdy kupowałem dla siebie głośnik Vifa Copenhagen 2.0 i Vifa Helsinki dla córki. Sprawdzanie dostępności biorąc jeszcze pod uwagę różne kolory... od cholery zmarnowanego czasu.

Dwa lata temu jak szukałem dla siebie sprzętu to już bardzo szczere znienawidziłem takie podejście. Kupując sprzęt szukam najlepszej możliwej kombinacji pieniędzy do tego co mogę uzyskać i wszelkie oferty wyprzedażowe są dla mnie pierwszymi, które przeglądam.

Dla jasności - nie mam pretensji do samego layout strony. To mi nie przeszkadza.

Po prostu zwracam uwagę koledze z TopHiFi, że jak podrzuca tu ofertę ograniczoną dostępnością do konkretnego salonu, to mógłby wskazać od razu, w którym salonie ten sprzęt jest dostępny. Wtedy ja, Ty i inne osoby zainteresowane nie będą musiały przeklikiwać tych kilku, kilkunastu czy 22 salonów w zależności od farta czy zaczną od dołu czy od góry... no i za każdym razem dziwnie się czuję gdy sprawdzam jakiś salon i znowu wracam do listy i go na niej nie ma. W przypadku Warszawy, gdzie salonów jest kilka potrafi to na chwilę zamieszać w głowie. 

Mam nadzieję, że teraz już łatwiej Ci będzie zrozumieć dlaczego ten temat podnoszę. Jeśli na stronie się nie da, to wierzę, że kolega @Top Hi-Fi & Video Design ma dostęp do ich systemu wewnętrznego i w przeciwieństwie do nas, natychmiast widzi z którym salonem trzeba na dany temat rozmawiać. Niech tą informację doda w poście i tyle.

P.S. Jestem daleki od tego by być, jako to nazwałeś, "hieną forumową". Nie interesują mnie bezsensowne przepychanki.  

11 godzin temu, Chmarski napisał:

Q21 ma jeden salon, więc wiadomo gdzie szukać fizycznie sprzętu "wyprzedażowego".

W przypadku Salonów Denon uzyskujesz of razu podgląd, w którym salonie sprzęt wyprzedażowy jest dostępny.

W przypadku Top HiFi musisz przeklikać po kolei każdy każdy salon z listy by sprawdzić, w którym jest dany towar dostępny i gdzie dzwonić by zawracać w jego sprawie gitarę.

Dorzuć do tego sporo produktów, które na stronie się znajdują z informacją "prosimy o kontakt". 

Przykład? Wybrałem ich promocję "Supercena", zawęziłem do producenta "Yamaha", ustawiłem pokazywanie ofert na 48 na stronie i segregowane od najdroższej. 

Na 48 wyświetlonych ofert, tylko 4 mogę dodać do koszyka. Inne mają "Prosimy o kontakt", niektóre nie mają podanej ceny, ale mają informację "Dostępne tylko w salonach".

OK, odwróciłem sortowanie i tym razem od najtańszych. Na 48 produktów na pierwszej stronie wyników mogę do koszyka dodać 19 pozostałe to "Prosimy o kontakt" lub "Dostępne tylko w salonach". Tą ostatnią opcję, żeby sprawdzić, w których salonach towar jest muszę w każdym produkcie po kolei przetrzepać każdy salon.

Tak samo to wyglądało kilka lat temu gdy kupowałem dla siebie głośnik Vifa Copenhagen 2.0 i Vifa Helsinki dla córki. Sprawdzanie dostępności biorąc jeszcze pod uwagę różne kolory... od cholery zmarnowanego czasu.

Dwa lata temu jak szukałem dla siebie sprzętu to już bardzo szczere znienawidziłem takie podejście. Kupując sprzęt szukam najlepszej możliwej kombinacji pieniędzy do tego co mogę uzyskać i wszelkie oferty wyprzedażowe są dla mnie pierwszymi, które przeglądam.

Dla jasności - nie mam pretensji do samego layout strony. To mi nie przeszkadza.

Po prostu zwracam uwagę koledze z TopHiFi, że jak podrzuca tu ofertę ograniczoną dostępnością do konkretnego salonu, to mógłby wskazać od razu, w którym salonie ten sprzęt jest dostępny. Wtedy ja, Ty i inne osoby zainteresowane nie będą musiały przeklikiwać tych kilku, kilkunastu czy 22 salonów w zależności od farta czy zaczną od dołu czy od góry... no i za każdym razem dziwnie się czuję gdy sprawdzam jakiś salon i znowu wracam do listy i go na niej nie ma. W przypadku Warszawy, gdzie salonów jest kilka potrafi to na chwilę zamieszać w głowie. 

Mam nadzieję, że teraz już łatwiej Ci będzie zrozumieć dlaczego ten temat podnoszę. Jeśli na stronie się nie da, to wierzę, że kolega @Top Hi-Fi & Video Design ma dostęp do ich systemu wewnętrznego i w przeciwieństwie do nas, natychmiast widzi z którym salonem trzeba na dany temat rozmawiać. Niech tą informację doda w poście i tyle.

P.S. Jestem daleki od tego by być, jako to nazwałeś, "hieną forumową". Nie interesują mnie bezsensowne przepychanki.  

Dzięki, za te obszerne uwagi!

Dnia 14.01.2025 o 10:51, bulbulator1 napisał:

@Piotr Sonido

Warszawa pokazuje 

Screenshot_20250114-105025.Chrome.png

Doszedłem do połowy listy dlatego nie znalazłem Romaszewskiego.

Dnia 14.01.2025 o 17:27, Chmarski napisał:

No to już dwa glosy na to :)

Inaczej się nie da. Jak pisałem martwa okazja.

Dnia 14.01.2025 o 21:10, WaldeMAR napisał:

Co masz im do zarzucenia. konstruktywna krytyka mile widziana. Nikt tu się nikogo nie czepia. Jako że pierwszy to zacząłem to znowu przypomnę. Nie czepiam się kolegi i to była sugnestia co moga poprawić żeby było lepiej.

Zrobią co ich marketingowcy będa uważali za stosowne. Ja tam nie pracuje.

Dyskusja uważam jest na poziomie nikt na nikogo tu nie najeżdzą. Do czasu zmiany strony kolega @Top Hi-Fi & Video Design może wrzucac lokalizację , w sensie napisać Warszawa, i już. Niech nadal podsyła dobre promki.

Na takiej, ze w takiej cenie i technologii wiekszosć tego typu urzadzeń dokona zywota w krotkim czasie. Nikt tego nie bedzie naprawiał i wyladuje to w koszu.

Swoja droga powinni nalozyc zaporowe cla na ściaganie taniego sprzetu z Chin i prowadzić edukację spoleczna na ten temat. Ludzie sa niedoedukowani i póżniej sciągają z Alli jakieś tanie duperele.

Spinam się coraz bardziej widząc ludzi bezmyslnie kupujacych na Alli smieci i sprowadzających je do kraju. Mniej bym sie spinal gdyby jak sie zepsują, znudzą lub nie zadzialają zrzerali je i wydalali nietoksyczne ... kupy. Ale nie zjadaja ich tylko je wyrzucają.

Ostatnio kolega w pracy kupił za niecale 100zł na Alli jakies 3 rzeczy, o ktorych istnieniu nie wiedzialem, a ich przydatność była naciagana. Tzn w zyciu bym nie wpadl na to, że bez nich nie moge sie obejść.

Po prostu ludzie maja za duzo pieniedzy i mózg poszatkowany marketingowymi chwytami. A najgorsze, ze to niecale 100zł trafi do korpo, ktore wymysli jeszcze wiekszą bzdurę.

Wrzuciłem okazję do Amazon , nie Aliexpress. Masz tam pełną 2 letnią gwarancję. Pierwsze bardzo popularne wzmacniacze tego typu, które sprzedawały się masowo ( zakładam tutaj Aiyiyma A07 z 2020 roku ) do tej pory działają w bardzo wielu systemach bez problemu i nie zapowiada się,że nagle będą wybuchać. Może będą działać 5 lat a może 10. Ani ja ani Ty tego nie wiesz.

Nawet jeżeli ktoś by wyrzucił taki sprzęt to wzmacniacze stereo zaliczają się do sprzętu elektronicznego. W związku z tym należy je poddawać recyklingowi razem z innymi odpadami elektronicznymi, takimi jak komputery, telewizory, telefony komórkowe itd. Zresztą każdy niech sam głosuje swoim portfelem, to nie temat na takie dywagacje.

Edytowano przez Tomasz S.

Masz prawo pisać o głosowaniu wlasnym portfelem, a ja mam prawo bronić się przed zasypem kraju smieciami. 

Kultura techniczna zostala zdewaluowana jakis czas temu przez konsumpcjonizm bo bylo to na reke mniejszosci. A wiekszość poszla za baranim pedem.

2 lata gwarancji powiadasz? Sprawdzales tą gwarancję? A co się dzieje po gwarancji? Widzisz jak taki super sprzet traci na wartosci. 

34 minuty temu, audiowit napisał:

Spinam się coraz bardziej widząc ludzi bezmyslnie kupujacych na Alli smieci i sprowadzających je do kraju. Mniej bym sie spinal gdyby jak sie zepsują, znudzą lub nie zadzialają zrzerali je i wydalali nietoksyczne ... kupy. Ale nie zjadaja ich tylko je wyrzucają.

Wygląda na to że przemawiaja za tego typu wpisami względy ekologiczne. 

Pobór prądu takiego wysokosprawnego wzmacniacza vs wzmacniacz lampowy na przestrzeni 2 lat gwarancji to "przepaść". A to tylko kwestia poboru prądu a gdzie reszta....?

6 minut temu, audiowit napisał:

Masz prawo pisać o głosowaniu wlasnym portfelem, a ja mam prawo bronić się przed zasypem kraju smieciami. 

Nie wydaje mie się,że to jest temat właśnie na to.

7 minut temu, audiowit napisał:

Kultura techniczna zostala zdewaluowana jakis czas temu przez konsumpcjonizm bo bylo to na reke mniejszosci. A wiekszość poszla za baranim pedem.

Rozumiem,że dla Ciebie najlepiej żeby takie urządzenia był drogie i dostępne tylko dla mniejszości. Ja patrzę na to inaczej.

8 minut temu, audiowit napisał:

2 lata gwarancji powiadasz? Sprawdzales tą gwarancję? A co się dzieje po gwarancji? Widzisz jak taki super sprzet traci na wartosci. 

Oczywiście,że tak. Jeżeli chodzi o urządzenia sprzedawane przez Amazon nigdy nie miałem problemu z gwarancją. A Ty cos o niej wiesz ?  Po okresie gwarancyjnym ( UWAGA tutaj szok ) takie urządzenie nie ma już gwarancji tak samo jak wszystko inne. Taki sprzęt traci na wartości jak każdy inny, jeżeli wyrażamy wartośc w PLN. Jeżeli kupisz taki wzmacniacz za 500 zł po 5 latach będzie warty może 250. Jeżeli kupisz wzmacniacz za 10 tys to po 5 latach użytkowania będzie kosztował 5 tys.