Artur Charicki Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Co chwilę jakiś nowy użytkownik się od nas dowiaduje że jest opcja negocjacji. Nie każdy tym żyje a co za tym idzie nie każdy wie. Forumowiczów jest mniej niż reszty społeczeństwa która chce kupić sprzęt audio. Także nie każdy a nawet wiekszosc nie jest świadoma że można negocjować cenę. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 22 minuty temu, pairtick napisał: Niemcy nie mają problemów z angielskim. A dlaczego mieszkasz w Holandii? Znalazłem pracę w Belgii, dlatego mieszkam w Holandii. Co to ma wspólnego z wysokimi cenami? Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 4 godziny temu, Artur Charicki napisał: Co chwilę jakiś nowy użytkownik się od nas dowiaduje że jest opcja negocjacji. Nie każdy tym żyje a co za tym idzie nie każdy wie. Forumowiczów jest mniej niż reszty społeczeństwa która chce kupić sprzęt audio. Także nie każdy a nawet wiekszosc nie jest świadoma że można negocjować cenę. A czy każdemu trzeba sprzedać sprzedać coś z rabatem? Można odwrócić to pytanie i skierować je dla tych którzy również handlują (chociażby użytkownicy z forum) czy chętnie rozdawaliby rabaty na lewo i prawo? Każdy sprzedając chce zarobić, więc dlaczego rabat miałby być stały? Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Nie inaczej. Tak się kręci interes. Tylko jesli ceny u Was np. są większe niż w innych europejskich krajach, to co to znaczy? Moim zdaniem mozna zarobić i jednocześnie klienta w skarpetkach nie zostawic. Trzeba tylko chciec. Obecnie, choć może mi sie wydaje, jest pogoń za zyskiem, jak największym, bez zahamowań. Tego sa wlasnie dowodem rabaty. Akcje itp. Bo jeśli wciaz po tych obniżkach zarabiają sklepy czy firmy, to dlaczego tych cen od razu nie ustalić na tym poziomie? Odpisz, cytując
soberowy Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 7 godzin temu, kaczadupa napisał: Jednak na publicznym forum Branża zawsze pisze, że można negocjować, że zobaczą co można jeszcze zrobić z ceną itp. więc jest to chyba jakaś forma usprawiedliwienia. Negocjować można zawsze, a z jakim skutkiem... Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, soberowy napisał: Negocjować można zawsze, a z jakim skutkiem... Akurat Top ma mocne zjazdy cenowe na Bowers, Hegel, ProAc, Rotel. To trzeba im oddać. 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 5 godzin temu, Artur Brol napisał: Kto to jest kazdy? Bo mnie by nie przyszlo do glowy, ze w sklepie moge sie targowac. Jesli taka mozliwosc jest, powinna taka informacja kluc w oczy kazdego, kto do waszego sklepu wchodzi czy odwiedza strone internetowa. Swoja droga, juz nie raz zastanawialem sie skad tak wysokie ceny w PL. Auta w naszych salonach też są droższe od tych w Niemczech czy Czechach. Jakbyś chciał kupić auto w polskim salonie to targowałbyś się czy nie? W markach premium 20% jest spokojnie do wynegocjowania. Warto czy nie? Odpisz, cytując
pairtick Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowany) 6 godzin temu, Artur Brol napisał: Swoja droga, juz nie raz zastanawialem sie skad tak wysokie ceny w PL. Pytanie retoryczne: kogo było stać nas zakładanie hurtowni i otwieranie salonów audio po upadku komuny? I ja mam wrażenie, że oni mentalnie nadal żyją w komunie. 4 godziny temu, Artur Brol napisał: Znalazłem pracę w Belgii, dlatego mieszkam w Holandii. Co to ma wspólnego z wysokimi cenami? Mnie np. nie było stać na mieszkanie w Polsce. Edytowano 9 godzin temu przez pairtick Odpisz, cytując
soberowy Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Akurat Top ma mocne zjazdy cenowe na Bowers, Hegel, ProAc, Rotel. To trzeba im oddać. Szczególnie przy zakupie zestawu. Pamiętam A14 + 706 S3 za nieco ponad 9k. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, soberowy napisał: Auta w naszych salonach też są droższe od tych w Niemczech czy Czechach. Jakbyś chciał kupić auto w polskim salonie to targowałbyś się czy nie? W markach premium 20% jest spokojnie do wynegocjowania. Warto czy nie? No nie targowalbym sie, bo by mi to nie przyszło do głowy, ze takie coś jest możliwe. Na targu może, ale w sklepie lub salonie? A dlaczego te samochody sa tańsze w Niemczech czy Czechach? 3 minuty temu, pairtick napisał: Pytanie teoretyczne: kogo było stać nas zakładanie hurtowni i otwieranie salonów audio po upadku komuny? I ja mam wrażenie, że oni mentalnie nadal żyją w kominie. Mnie np. nie byli stać nas mieszkanie w Polsce. Mnie nawet nie bylo stac na tanie używane auto. Jesli jesteś młody, pracujesz ciężko a jak sobie policzysz na co cie stac, i wychodzi ze na nic, to coś musisz zrobić. 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowany) W tajemnicy Ci napiszę, że można się targować, a nawet warto ( kupno auta, droższej biżuterii, roweru, sprzętu audio, kupno czy budowa domu) ale oczywiście w Biedronce to nie przejdzie Pozostając w temacie promek QUADRAL AURUM A8 Ktoś z forumowiczów kupował w DE więc zna zapewne ceny i czy warto. Edytowano 9 godzin temu przez soberowy 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 17 minut temu, Artur Brol napisał: Mnie nawet nie bylo stac na tanie używane auto. Jesli jesteś młody, pracujesz ciężko a jak sobie policzysz na co cie stac, i wychodzi ze na nic, to coś musisz zrobić. Pisząc 'mieszkanie', miałem na myśli życie w Polsce. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu @soberowy w temacie Quadrala i,czy warto,i niemieckich aukcji szpeniem jest @Tomasz Kluczynski 3 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 47 minut temu, soberowy napisał: W markach premium 20% jest spokojnie do wynegocjowania. Warto czy nie? No tak, patrząc na ceny w Polsce, to wszystko jest 'premium' 😁 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 22 minuty temu, soberowy napisał: W tajemnicy Ci napiszę, że można się targować, a nawet warto ( kupno auta, droższej biżuterii, roweru, sprzętu audio, kupno czy budowa domu) ale oczywiście w Biedronce to nie przejdzie Pozostając w temacie promek QUADRAL AURUM A8 Ktoś z forumowiczów kupował w DE więc zna zapewne ceny i czy warto. No ja kupowałem 2 sztuki i jeszcze paru kolegów , których namówiłem. Z tym , że ja kupowałem model A9, to praktycznie było to samo. Model A9 ma dodatkowo 3 kabelki w środku(postaram się wrzucić zdjęcie jak znajdę), no i a9 ma dodatkowo pilota, za którego w A8 trzeba było w Niemczech dopłacić 250 euro. Te modele jak weszły do sprzedaży to kosztowały 2499euro. Ja kupiłem po tym jak Tomek czyli @Chmarski w swoim temacie o nim napisał. Pracowałem wtedy w Niemczech i zauważyłem, że model A9 jest sprzedawany sporo taniej niż kosztowałyone w Polsce. Za pierwszy zapłaciłem 1498euro , a drugi gdy Tomek wziął go ode mnie kupiłem jeszcze taniej bo za 1272euro(razem z 2% zniżką za płatność przelewem), sprzedawał je tylko jeden salon i chciał się pozbyć wszystkich egzemplarzy. Były dostępne do połowy sierpnia zeszlego roku. To były wzmaki które dla Qudrala zaprojektował i produkował ASR Audio , który robi ASR Emitter. Jak chcesz się dowiedzieć jak grają to przeczytaj w temacie tak od 10 strony na dole, gdy pierwszy raz o A8 wspomina. Moim zdaniem w tej cenie jak najbardziej warto, ale to nie są wzmaki , które grają po ciepłej stronie, raczej są bardzo neutralne i od razu pokazują jak dobrze został nagrany materiał. Lepiej też ich nie łączyć z bardzo jasno grającymi kolumnami. U dołu te 3 małe kabelki: biały, niebieski i czerwony.Ich w A8 nie ma. 2 Odpisz, cytując
Jacch Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 7 godzin temu, il Dottore napisał: Wcale nie złośliwie, tylko pieszczotliwie. Nigdy nie spotkałem się w środowisku fanów audio z pogardą czy lekceważeniem wobec tej marki. Nawet jak CA kosztowało czapkę śliwek, to było lubiane i cenione. Także nic w kambodży obraźliwego. Mam wrażenie, ze jesteś dużo młodszy ode mnie Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowany) A tak wyglądaA8 i 9 i metalowy pilot. Edytowano 8 godzin temu przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
Jacch Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 6 godzin temu, Artur Brol napisał: Swoja droga, juz nie raz zastanawialem sie skad tak wysokie ceny w PL. Natura Polaka? Chciałoby się powiedzieć Janusza biznesu, ale: Cytat Mieszkanka Warszawy zabrała syna na wycieczkę do Pragi. Zanim wsiedli do pociągu, szybkie rozeznanie w cenach biletów. I tu zaskoczenie. — Różnice w przypadku polskiej i czeskiej kolei są takie, że złapałam się za głowę Cytat Korzystając z usług Czeskich Kolei, oszczędna pasażerka za bilety dla siebie i dziecka (Warszawa Centralna - Praga, i z powrotem) zapłaciła równowartość 476 zł. Cytat Kiedy sprawdzała ceny w aplikacji Intercity, miałaby zapłacić podobną kwotę za samą podróż do Pragi. A dokładnie 386 zł w jedną stronę...dokładnie za to samo. https://www.fakt.pl/pieniadze/jechala-pociagiem-do-pragi-porownala-czeski-i-polski-bilet-dziwne-pkp-tlumaczy/g6es786 1 godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Można odwrócić to pytanie i skierować je dla tych którzy również handlują (chociażby użytkownicy z forum) czy chętnie rozdawaliby rabaty na lewo i prawo? Każdy sprzedając chce zarobić, więc dlaczego rabat miałby być stały? Problem w tym czy mają z czego ten rabat dać, czyli wysokość marży. Za ile u was kupię sotm neo ultra z wejściem na zegar 50ohm? Odpisz, cytując
Fono Master Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Przecież zarabiamy więcej od Czechów i ponoć poziom życia u nas jest wyższy . Odpisz, cytując
Jacch Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 21 godzin temu, terracan1929 napisał: Chodzi mi o to, że cena cennikowa u nasz jest często wyższa niż za granicą. I nie zawsze i z koażdym można i da się targować. A tam się też targują Kiedyś tzw. branża tłumaczyła to małym polskim rynkiem, ale teraz to on mały chyba nie jest, a ceny nadal wyskoie. 2 minuty temu, Fono Master napisał: Przecież zarabiamy więcej od Czechów i ponoć poziom życia u nas jest wyższy . A co to ma do rzeczy przy sprzedaży tego samego produktu? Pomijając fakt, ze na pewno nie o 100% Odpisz, cytując
pairtick Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 19 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: U dołu te 3 małe kabelki: biały, niebieski i czerwony.Ich w A8 nie ma. Prawdopodobnie, są to kabelki, które robią PING 😉 1 Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Powiem Wam że jeśli te wszystkie audio salony w Polsce by pozamykać to byłyby z tego tylko oszczędności dla nas. Człowiek kupowałby przez internet taniej z zagranicznych stron, zaoszczędziłby trochę grosza i czasu na szukaniu promocji u nas czy dzwonieniu i proszeniu się o rabat. A tak szuka promek traci czas a później na hifigo czy innym amazonie cena lepsza o 1/3. bez wertowania sieci. Tak to widzę 😊 Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 9 godzin temu, il Dottore napisał: Wcale nie złośliwie, tylko pieszczotliwie. Nigdy nie spotkałem się w środowisku fanów audio z pogardą czy lekceważeniem wobec tej marki. Nawet jak CA kosztowało czapkę śliwek, to było lubiane i cenione. Także nic w kambodży obraźliwego. O to to. Ale to trzeba być raczej 45+, żeby w pełni przywołać, zrozumieć i docenić starą kambodżę, jak np. A500;) 2 godziny temu, kaczadupa napisał: Akurat Top ma mocne zjazdy cenowe na Bowers, Hegel, ProAc, Rotel. To trzeba im oddać. Zgadzam się. Ale łatwiej ponarzekać na wszystko;) Edytowano 7 godzin temu przez tomasz1w 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 2 godziny temu, Fono Master napisał: Przecież zarabiamy więcej od Czechów i ponoć poziom życia u nas jest wyższy . Polacy żyją też widocznie lepiej od Hiszpanów, bo ostatnio było głośno o cenie jednego chińskiego auta: w PL 219tys cebulionów a w Hiszpanii w przeliczeniu 170 tys. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Ok, Panowie. Co widzicie na tym zdjęciu? 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts