DiBatonio Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 Gość jest z Gdańska, bardzo mi się nie podoba jego wykończenie kabli we wtyczkach w sensie kabel wchodzi do wtyczki krzywo i obejma go sciaga na bok wtyczki. A jak to nie on, to tym bardziej. Tak to mogą robić forumowi zaplatacze i hobbistycznie składający kable, a nie manufakturka która produkuje i branduje swoją nazwą jakieś kable. P.S. Może spróbuje ten za 350zl do zasilacza, może jakieś sensowniejsze wtyki, bo te wyglądają na jakieś z Alliexpress. Z opisu wynika, że neutralny i przejrzysty brzmieniowo. Cyt. "Nowy kabel prądu referencyjnego Power Roots o długości 1,5 m. Produkcja oryginalnej manufaktury Austriacka manufaktura. Grubość 18mm! Żyły z miedzi długokrystalicznej beztlenowej 3x4mm2 OFC LC 5N. Pochłaniacze ładunków elektrostatycznych. Aluminiowa obudowa absorbera. Szkodliwe ładunki elektrostatyczne będą zaabsorbowany. Pozłacane korki, szpilki z brązu o dużej zawartości miedzi. Niesamowity wygląd. Jeśli je otrzymasz, poczujesz jakość użytych materiałów. Doskonałe elektryczne i akustyczne Charakterystyka. Wewnątrz wkładka antywibracyjna. Kabel jest absolutnie przezroczysty i referencyjny. Całkowicie neutralny dźwiękowo. doskonały mikrodynamika. Żadna część pasma nie jest podkreślona. Dzięki absorberowi kabel nie zmienia swoich właściwości z wiekiem. Absolutnie dobra jakość dźwięku high-end. Kabel nie musi być podgrzewany tak jak jest w pełni akustycznie ukształtowany. Wysyłka bez drewnianego pudełka. Jeśli chcesz pudełko, napisz do mnie. Nowy referencyjny kabel zasilający Power Roots o długości 1,5 m. Produkcja oryginalnej austriackiej manufaktury. Grubość 18mm! rdzenie wykonane z długokrystalicznej miedzi beztlenowej 3x4mm2 OFC LC 5N. Pochłaniacze ładunków elektrostatycznych. obudowy absorberów wykonane z aluminium. Szkodliwe ładunki elektrostatyczne są pochłaniane. Wtyki pozłacane, piny wykonane z brązu o wysokiej zawartość miedzi. Niesamowity wygląd. Podnosząc je, poczujesz jakość użytych materiałów. Doskonałe właściwości elektryczne i akustyczne. Wewnątrz wkładka antywibracyjna. Kabel jest absolutnie przezroczysty i odniesienie. Całkowicie neutralny dźwiękowo. Doskonała mikrodynamika. Żadna część pasma nie jest podkreślona. Dzięki absorberowi kabel nie zmienia swoich właściwości wraz z wiekiem. Absolutnie doskonała jakość dźwięku high-end. Kabel nie wymaga podgrzewania, ponieważ jest w pełni akustycznie ukształtowany. Wysyłka bez drewnianego pudełka. " Trochę dużo tej bajery audiofilnej. 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Wyglądają dokładnie tyle ile kosztują. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 10 godzin temu, Bogusław 66 napisał: Wyglądają dokładnie tyle ile kosztują. A sprawdzałeś? Ja sprawdziłem, choc mialem/mam kable do 3tysiecy z kawałkiem. I twierdzę że są naprawdę b. dobre a cena śmieszna. 15 godzin temu, DiBatonio napisał: Gość jest z Gdańska, bardzo mi się nie podoba jego wykończenie kabli we wtyczkach w sensie kabel wchodzi do wtyczki krzywo i obejma go sciaga na bok wtyczki. A jak to nie on, to tym bardziej. Tak to mogą robić forumowi zaplatacze i hobbistycznie składający kable, a nie manufakturka która produkuje i branduje swoją nazwą jakieś kable. P.S. Może spróbuje ten za 350zl do zasilacza Kable są z Austrii. Cezary jest pasjonatem i fajnie się z nim rozmawia. Z tymi wtyczkami to nie przesadzałbym. Może warto najpierw posluchac. Polecam do systemów neutralnych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 (edytowany) 24 minuty temu, Mikelas76 napisał: Kable są z Austrii. Cezary jest pasjonatem i fajnie się z nim rozmawia. Z tymi wtyczkami to nie przesadzałbym. Może warto najpierw posluchac. Tak, jest spoko, rozmawiałem z nim i nie ma problemu pożyczyć taki kabelek na 14 dni, pomyślę. A wtyczki ważne, bardzo ważne, zresztą wiesz. Edytowano 23 lutego 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 42 minuty temu, DiBatonio napisał: A wtyczki ważne, bardzo ważne, zresztą wiesz. Wiem. Na moim ostatnim kablu też idealnie się nie udało wtyczki wyśrodkować, ale jeszcze nie zwariowałem żeby piłować o milimetr czy dwa te wewnętrzne plastikowe dynksy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Hahahahaha. Te dynksy to podkładki obejmy, ale żeby było ładnie i centrycznie czasem trzeba się pobawić. Ściąganie przewodu do boku wtyczki przez obejmę powoduje niepotrzebne naprężenia i zagięcia przewodów. Ty robisz dla siebie kabelki, ja zaprawiam dla ludzi i nie mogę sobie na takie pozwolić, chyba, że ktoś dostarczy niekompletne wtyki bez kompletu podkładek, no to doopa Pisząc, że wtyczki są ważne mialem na myśli ich soniczny wplyw. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 w przypadku cieńszego kabla ciężko go wyśrodkować, aż tak mi nie zależy na tym wysrodkowaniu. To nie ma absolutnie wpływy na dzwiek. Jesli ktoś to robi zawodowo za kasę to ok, można się bawić w piłowanie. Mnie jeszcze nie pogięło żeby szlifować plastik 🤣🤣🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 No widzisz, to w takim razie mnie pogięło 🙂 Czy ma wpływ na dźwięk trudno powiedzieć pewno nie, ale ma wpływ na naprężenia na tym odcinku przewodów, które najpierw przykręcasz do zacisków wtyczki, a później obejmą je naciągasz kiedy ta przesuwa przewód do boku wtyczki. P.S. Akurat w przypadku cieńszych kabli chyba problem jest mniejszy niż tych grubszych, gdzie trudniej o wsuniecie podkładki dystansowej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts