kaczadupa Napisano 20 marca 2023 Udostępnij Napisano 20 marca 2023 Dzień dobry. Czy znajdę Branżę, która będzie tak miła i wypożyczy za kaucją monitorki jak w temacie? Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 @Na Temat Audio Michał, jesteś tu jeszcze? Będę śledził bo lubię kolumny PMC. Ciekaw jestem Twojego zdania. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 21 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Nie ma co śledzić... Salony nie chcą brać na stan nowych PMC. Chyba cieszą się "ogromną" popularnością. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Michał, jesteś tu jeszcze? Michał już nie pracuje w NTA - odszedł pod koniec lutego. Edytowano 21 marca 2023 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Ciekawe kolumny ale za drogie. Nie dla pragmatyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 21 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Proszę Pana moderatora o zamknięcie tego wątku. 1 minutę temu, Kraft napisał: Ciekawe kolumny ale za drogie. Nie dla pragmatyka. Zwłaszcza pod ciepłe, gęste wzmacniacze. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 3 minuty temu, Kraft napisał: Ciekawe kolumny ale za drogie. Nie dla pragmatyka. Zależy od sytuacji - jeśli komuś idealnie zgrają się z trudnym pomieszczeniem lub elektroniką, to ich zakup może być bardziej opłacalny niż wymiana reszty sprzętu czy mieszkania. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Wiadomo. Rzecz gustu. Moim zdaniem nie grają jednak o klasę lepiej od dwa razy tańszych odpowiedników Bowersa czy KEF-a 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Miałem wypożyczone i zwróciłem, ponieważ nie widziałem lepszości w stosunku do wtedy posiadanych B&W 706S2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Pisząc "o klasę lepiej" miałem na myśli, że w ogóle nie grają lepiej;). Po prostu trochę inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 21 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2023 (edytowany) 13 minut temu, Kraft napisał: Wiadomo. Rzecz gustu. Moim zdaniem nie grają jednak o klasę lepiej od dwa razy tańszych odpowiedników Bowersa czy KEF-a Słuchając wysokiej klasy monitorów Bowersa i własnych PMC 20.21 nie słyszałem żadnych wspólnych cech w brzmieniu obu konstrukcji. No dobra jest jedna cecha - obszerna przestrzeń. Za to niskie tony w PMC o wiele bardziej czytelne, dynamiczne, konturowe i w odbiorze raczej twarde, wokale o wiele, wieeeele bardziej plastyczne i uwodzicielskie w PMC, góra bardziej słodka/wielobarwna w PMC. Bowers na dole obszernie, swobodnie i bardzo miękko, góra czysta, strzelista i raczej ujednolicona barwowo tj. idąca w chłodne odcienie. Szybkość, zwartość, dynamika, atak zdecydowanie dla PMC. Edytowano 21 marca 2023 przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 (edytowany) No i fajnie. Mi się te, których słuchałem też podobały. Edytowano 21 marca 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 8 minut temu, kaczadupa napisał: Szybkość, zwartość, dynamika, atak zdecydowanie dla PMC. Czyżby cechy linii transmisyjnej? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 I za taki opis PMC mógł bym brać ta markę pod uwagę gdy bym coś szukał z kolumn, wpada w moje gusta pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Miałem okazję bezpośrednio porównać PMC25.22 z Kef R3. PMC były lepsze w każdym aspekcie muzyki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Slawek, ale tu nawet trudno powiedziec lepsze/gorsze. Wymieniles 2 rozne zestawy grajace diametralnie inaczej Jako byly posiadacz PMC uwazam, ze to bardzo dobre paczki, szczegolnie w zestawieniu z elektronika o cieplym/gestym brzmieniu. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 1 godzinę temu, stach_s napisał: Slawek, ale tu nawet trudno powiedziec lepsze/gorsze. Wymieniles 2 rozne zestawy grajace diametralnie inaczej Jako byly posiadacz PMC uwazam, ze to bardzo dobre paczki, szczegolnie w zestawieniu z elektronika o cieplym/gestym brzmieniu. Tak. Chciałem powiedzieć , że ja kupiłbym PMC .Uważam , że są warte swojej ceny. Szkoda , że są tak mało popularne - mam na myśli niewielką ilość sklepów gdzie można ich posłuchać o wypożyczeniu nie wspomnę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 21 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2023 2 godziny temu, stach_s napisał: Jako byly posiadacz PMC uwazam, ze to bardzo dobre paczki, szczegolnie w zestawieniu z elektronika o cieplym/gestym brzmieniu. Takie 25.23 a do tego Qutest , SN3 i płytka and justice for all. Z pewnością byłoby baaardzo sympatycznie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Dnia 21.03.2023 o 10:01, kaczadupa napisał: Nie ma co śledzić... Salony nie chcą brać na stan nowych PMC. Chyba cieszą się "ogromną" popularnością. To nie jest produkt który sprzedadzą jak Dali czy Sonusa. Wsparcie marketingowe PMC jest słabe. Dnia 21.03.2023 o 10:02, Rafał S napisał: Michał już nie pracuje w NTA - odszedł pod koniec lutego. Serio? A co to się stało? Sam czy mu pomogli? Dnia 21.03.2023 o 10:13, Kraft napisał: Wiadomo. Rzecz gustu. Moim zdaniem nie grają jednak o klasę lepiej od dwa razy tańszych odpowiedników Bowersa czy KEF-a Moim tak. Dnia 21.03.2023 o 22:39, kaczadupa napisał: Takie 25.23 a do tego Qutest , SN3 i płytka and justice for all. Z pewnością byłoby baaardzo sympatycznie. Lepiej Twenty a 24ki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 23 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2023 (edytowany) 13 minut temu, Piotr Sonido napisał: Wsparcie marketingowe PMC jest słabe. Salony też nie chcą dobrze na nich zarobić więc nic na siłę. Za rok/dwa wyjdzie nowy model i obecną serię "i" będą wysyłać każdemu chętnemu z 60% rabatem od obecnej ceny. A my narzekamy na salony audio, a one chcą dla nas dobrze Dla mnie temat jest już zamknięty. Prędzej wypożyczę małego Sonus Faber czy Spendora a PMC niech sobie dojrzewają na magazynach czy na dziwnych aukcjach "prawie salonów" na OLX, jakie ostatnio stosują warszawskie salony audio. Ciekawe czy to szefostwo tych salonów nakazuje pracownikom wystawiać towar na OLX jako osoby prywatne, żeby uciec przed jakimś podatkiem czy chodzi o jeszcze inne kombinacje. Może jakaś Branża to tutaj wytłumaczy? Edytowano 23 marca 2023 przez kaczadupa 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 OLX jest darmowy a na allegro sklepy płacą. Dlatego wiele firm się przesiadło. Sprzedaży przez te źrodła ni ma. To jedynie informacja. Oferta. Więc im taniej tym lepiej. Inna sprawa to te oferty prywatne. Ja tego nie robiłem. Ale wierzę że może mieć taki proceder miejsce. Coś Ty branża nic nie powie Które Spendory i Sonusy wchodza w gre teraz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 @KrólKiczu Seba, nie mogę znaleźć na forum wątku ze zdjęciem Twoich PMC sprzed kilku dni, ale wyglądają rewelacyjnie i wcale się nie dziwię Twojemu synowi, że broni ich, jak niepodległości. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 3 godziny temu, Rafał S napisał: @KrólKiczu Seba, nie mogę znaleźć na forum wątku ze zdjęciem Twoich PMC sprzed kilku dni, ale wyglądają rewelacyjnie i wcale się nie dziwię Twojemu synowi, że broni ich, jak niepodległości. To nie było kilka dni temu, to było wczoraj😉. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 marca 2023 Udostępnij Napisano 24 marca 2023 Ale czas leci szybko. Ja dopiero co miałem 25 lat " i krzywo patrzyłem na świat [...]" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 24 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2023 Dnia 23.03.2023 o 08:49, Piotr Sonido napisał: Które Spendory i Sonusy wchodza w gre teraz? Prosiłem, dzwoniłem, jeszcze raz prosiłem, jeszcze raz dzwoniłem, chciałem zapłacić za wysyłkę no ale nie, PMC 25.21"i" muszą zostać owiane tajemnicą. Szef EIC nie ma audiofilskiego serca.... A przecież z Naimem SN to ma prawo świetnie zabrzmieć. Można być świnią i zamówić nowe, oryginalnie zamknięte przez internet ale nic na siłę... I gdy już SN trafił na OLX okazuje się, że mogę bez żadnego błagania przez miesiąc w sprawie jw. poznać u siebie Harbeth P3 ESR XD. Marzenia się spełniają. Być audiofilem i nie zasmakować Harbeth? Nigdy bym sobie tego nie darował. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts